I mitten av galaxen NGC 2356 finns en enorm mängd mörk materia

38

En ny studie utförd av astronomer, visar att galaxen NGC 2356 har en betydande mängd av mörk materia i deras Centrala regionen. Det arbete som presenteras i tidningen den 2 oktober arXiv.org kan utmana en modifierad teori av den Newtonska dynamiken. Beläget 114 miljoner ljusår bort i den komplexa supercluster Hydra-Centaurus galaxen NGC 2356 är en ljus ir-galaxy (LIRG), en av de ljusaste närliggande galaxer, och den ljusaste galaxy i infrarött ljus ligger inom en rödförskjutning på 0,01 på Jorden.

NGC 3256 bildades som en sammanslagning av två gas-rika disk galaxer, dras nästan ansikte mot ansikte. Dessa egenskaper gör den LIRG ett utmärkt mål för studie av mörk materia.

Hur mycket mörk materia?

“Vi har undersökt fördelningen av Centrala massor av ljus ir galaxen NGC 3256 på ett avstånd av 35 TIK med hjälp av observationer av CO(1-0) Atamanskogo large millimeter och submillimeter array (ALMA) data och 2MASS nära-infrarött ljus”, skriva i arbetet med forskare under ledning av Isra Mohammed Ali Abdulazim.

Analys av tillgängliga data accepteras forskare för att bestämma massan distribution i NGC 2356. Jag fann att ett stort antal osynliga dynamiska massan (ca 48 miljarder solmassor) som ligger i de Centrala delarna av galaxen. Den andel av den osynliga massan var ca 87% av den dynamiska.

Enligt författarna, antalet osynliga massan kan inte förklaras av molekylvikt och stjärnornas massa i den Centrala regionen. Därför föreslår de att den osynliga massan är förmodligen på grund av förekomsten av mörk materia.

“Mängden mörk materia är om 4.84 ± 0.42 × 1010 solmassor, vilket är definitivt större än massan av stjärnan. Detta galaxy kräver att det finns en enorm mängd mörk materia i den Centrala regionen.”

“Vad som är mer viktigt är det faktum att problemet med saknade massan inte kan förklaras av traditionella teorin om den modifierade Newtonska dynamiken på grund av den starka ökningen i de Centrala delarna av galaxen. Därför, mörk materia i centrum av galaxer är ett allvarligt problem för traditionella modeller av MOND”.

När tror du att vi kommer att studera mörk materia i centrum av galaxer som fem fingrar? Berätta för oss i vår chatt i Telegram.

I mitten av galaxen NGC 2356 finns en enorm mängd mörk materia
Ilya Hel