Herkomst Steder Kan Snart Afsløre Næsten nogens Identitet, Siger Forskere

40

Billede: PDPics (Pixabay)

Genetiske test har hjulpet masser af mennesker til at få indsigt i deres herkomst, og nogle tjenester, der endda hjælpe brugerne med at finde deres forsvundne slægtninge. Men en ny undersøgelse offentliggjort i denne uge i Videnskab tyder på, at de oplysninger, der overføres til disse tjenester kan bruges til at finde ud af din identitet, uanset om du meldte din DNA i første omgang.

Forskerne bag undersøgelsen var inspireret af den nylige sag om det påståede Golden State Killer.

Tidligere dette år, Sacramento politiet anholdt 72-årige Joseph James DeAngelo for en bølge af voldtægter og mord, som angiveligt er begået af DeAngelo i 1970’erne og 1980’erne. Og de hævdede at have identificeret DeAngelo med hjælp til slægtsforskning databaser.

Traditionelle retsmedicinsk undersøgelse bygger på matchende visse uddrag af DNA, kaldet short tandem repeats, at en potentiel mistænkte. Men disse uddrag kun give politiet mulighed for at identificere en person eller deres nære slægtninge i et stærkt regulerede database. Takket være ny teknologi, efterforskerne i Golden State Killer sag isoleret det genetiske materiale, der er nu indsamlet af forbrugeren genetiske test virksomheder fra den formodede morder ‘ s DNA efterladt på et gerningssted. Så de har søgt efter DNA matcher inden for disse offentlige databaser.

Disse oplysninger, kombineret med andre historiske optegnelser, som avisen nekrologer, hjalp efterforskere oprette et stamtræ af den mistænkte ‘ s forfædre og andre slægtninge. Efter nulstilling ind på potentielle mistænkte, herunder DeAngelo, efterforskerne samlet en frisk DNA-prøve fra DeAngelo—en, der passede til gerningsstedet DNA perfekt.

Men mens detektiv arbejde, der anvendes til at afdække DeAngelo ‘ s påståede forbrydelser blev helt sikkert klog, nogle eksperter i genetiske privatliv har været bekymret for, om grander konsekvenser af denne metode. Det omfatter Yaniv Erlich, en computer ingeniør ved Columbia University og chief science officer på MyHeritage, en Israel-baseret herkomst og forbruger genetiske test service.

Erlich og hans team ønskede at se, hvor let det ville være generelt at bruge den metode, at finde en identitet ved at stole på DNA fra fjern og eventuelt ukendte familiemedlemmer. Så kiggede de på mere end 1,2 millioner anonyme mennesker, der havde fået test fra MyHeritage, og specielt udelukket enhver, der havde den nærmeste familie også i databasen. Ideen var, at finde ud af, om en fremmed DNA-faktisk kunne bruges til at knække din identitet.

De fandt, at mere end halvdelen af disse mennesker var fjerne slægtninge—hvilket betyder, tredje fætre eller yderligere—der kunne blive spottet i deres søgninger. For folk af Europæisk afstamning, der tegnede sig for 75 procent af stikprøven, hit-rate var tættere på 60 procent. Og for omkring 15 procent af den samlede stikprøve, forfatterne var også i stand til at finde en anden fætter.

Meget gerne Golden State efterforskere, holdet fandt ud af at de kunne spore tilbage til en person ‘s identitet i databasen med relativ lethed ved hjælp af disse fjernere slægtninge og andre demografiske, men ikke alt for specifikke oplysninger, såsom target’ s alder eller muligt stat residence.

Forskerne siger, at det vil kun tage omkring 2 procent af en voksen befolkning, der har deres DNA profileret i en database, før du bliver det teoretisk set muligt at spore enhver person, som er fjerne slægtninge—og derfor, for at afsløre deres identitet.

I en konkret sag, de var i stand til at cross-reference-en kvindes anonym genetiske profil fra et andet forskningsprojekt med samme service, som blev brugt af Golden State Killer efterforskere—en hjemmeside kaldet GEDmatch—og finde sin identitet. Kvinden var blevet identificeret i en tidligere undersøgelse udført af Erlich, ved hjælp af en anden metode, der var afhængige af at finde ud af den genetiske profil af hendes mand, men søgningen var endnu lettere og kræver mindre upfront oplysninger end deres tidligere metode.

For Erlich, resultaterne er både beroligende og skræmmende.

“Selvfølgelig, der er nogle gode nyheder. Hvis nogen gjorde noget forkert ud der, så [lov håndhævelse] kommer til at være i stand til at fange dem,” sagde han til Gizmodo. “Men ned af vejen, som tingene fortsætter med at udvikle sig, kan der være mennesker, der bruger dette til ulovlige årsager.”

Det kunne omfatte forskere, der forsøger at identificere forskning fag fra andre projekter, samt virksomheder og enkeltpersoner, der måske vil forsøge at udnytte og sælge dine oplysninger til andre steder. En anden bekymring er genetisk diskrimination.

Erlich sagde, at der er måder at stoppe det potentielle misbrug af disse databaser. Organisationer som US Department of Health and Human Services har regler for føderalt finansieret forskning, som omfatter menneskelige forsøgspersoner. Kendt som den almindelige regel, at en revision af disse retningslinjer, var sat til at blive implementeret i 2017, men vil ikke træde i fuld kraft indtil 2019. De reviderede fælles regel ikke i øjeblikket overveje vores genomer til at være identificerbare oplysninger, men Erlich bemærkes, at HHS er tilladt at ændre den status, som de teknologiske fremskridt. Der kan stoppe skrupelløse videnskabsmænd, der vil stå til at miste føderal finansiering, hvis de blev fanget forsøger at rapse folks identiteter.

Genetiske analyser kan også tage deres egne forholdsregler for at beskytte deres forbrugere. De kunne kryptere rå genetiske data, de sender ud med kryptografiske signaturer, en teknik kapret af andre forskere er bekymret for, om den genetiske privatlivets fred. Slægtsforskning-tjenester vil derefter kun køre søgninger via deres database, hvis en forespørgsel blev det bekræftet at komme fra en kunde (som et supplement til det papir, de forskere, der har uploadet deres demo kildekoden til sådan en underskrift på GitHub).

I en ideel verden, retshåndhævende myndigheder kan også stadig få adgang til disse tjenester, men kun at opnå efter udtrykkelig tilladelse, som via en dommerkendelse. Som af lige nu, MyHeritage ikke gør det muligt for forskere eller retshåndhævende embedsmænd til at bruge deres slægtsforskning service uden tilladelse, og ifølge virksomheden, at ingen har fået tilladelse som i endnu.

“Vi er nødt til at tænke om tilsyn, om checks and balances, nu, før disse konkrete bekymringer dukke op,” sagde Erlich.

Selvom detaljerne er stadig under udarbejdelse, er det næsten sikkert, at alle af os har brug for vores genetiske oplysninger for at være sikret, selv hvis du beslutter at slå ned et velment gave i form af en fri DNA-test. Ifølge forskerne, vil det kun tage omkring 2 procent af en voksen befolkning, der har deres DNA profileret i en database, før du bliver det teoretisk set muligt at spore enhver person, som er fjerne slægtninge fra en prøve af ukendte DNA—og derfor, for at afsløre deres identitet. Og vi kommer tættere og tættere på, at tipping point.

“Når vi kommer til 2 procent, næsten alle vil have en kusine match, og en væsentlig del vil have en anden fætter match,” Erlich forklaret. “Min forudsigelse er, at for folk af Europæisk afstamning, vil vi nå frem til, at tærsklen inden for to eller tre år.”

For dem, der er bekymret over deres kriminelle ugerninger at komme tilbage til at bide dem, der allerede er masser at være bekymret. Forfatterne bemærk, at mere retshåndhævende embedsmænd i USA er begyndt at vedtage denne teknik. Siden April, er mindst 13 straffesager har tilsyneladende været løst ved hjælp af slægtsforskning søgninger. Og mens de fleste af disse, der er involveret kolde sager, er det også blevet brugt til at finde den mistænkte for en forbrydelse begået lige her i April. Private retsmedicinske test virksomheder har også for nylig annonceret deres egne fejer af kolde sager, der bruger en lignende teknik.

Hvad dette betyder for dig, Hvis du ønsker at beskytte din genetiske privatlivets fred, er den bedste ting du kan gøre, er at lobby for stærkere retsbeskyttelse og bestemmelser. Fordi uanset om eller ikke at du nogensinde har indsendt din DNA test, en person, et sted, er tilbøjelige til at være i stand til at afhente din genetiske spor.

[Videnskab]

Dele Denne Historie