Facebook tar bort hundratals politiska sidor för “oäkta verksamhet”

42

Vissa konton är falska eller ad gårdar utger sig för att vara forum för politisk debatt, som företaget säger

@tynanwrites

To 11 Okt till 2018 22.45 BST

Senast ändrad Fre 12 Okt 2018 00.40 BST

Facebook removed 559 politically oriented pages and 251 accounts for consistently breaking its rules against “spam and coordinated inauthentic behavior”.

Facebook tog bort 559 politiskt orienterade 251 sidor och konton för att konsekvent bryta mot dess regler mot skräppost och samordnade oäkta beteende”.
Foto: Anadolu Agency/Getty Images

Med mindre än en månad kvar innan kongressvalet, Facebook har aviserat att man har tagit bort 559 politiskt orienterade 251 sidor och konton för att konsekvent bryta mot dess regler mot skräppost och samordnade oäkta beteende”.

Sidorna tas bort span det politiska spektrumet.

Enligt ett inlägg författat av Facebook ‘ s head of policy för cybersäkerhet, Nathaniel Gleicher, och produktchef, Oscar Rodriguez, dessa sidor skulle tas bort, inte på grund av deras politiska innehåll, men eftersom de hade brutit mot de sociala nätverkens användarvillkor.

Facebook är säkerheten är så dålig att det är förvånande Zuckerberg har inte tagit bort sitt konto

Läs mer

“Många var med hjälp av falska konton eller flera konton med samma namn och inlagd enorma mängder innehåll över ett nätverk av Grupper och Sidor för att driva trafik till sina webbplatser, efter sade. “Många har använt samma metoder för att göra sitt innehåll framstå som mer populär på Facebook än vad det egentligen var. Andra var ad gårdar som använder Facebook för att missleda folk att tro att de var ett forum för seriösa politiska debatten.”

Den drabbade sidor har en Nation som är i Nöd, Reverb Tryck, förnuftiga Människor Förenas, Motstånd, Högra Flygeln Nyheter och Snöflingor. En Facebook talesperson bekräftade sidor var bland dem som tagits bort, men sa att det inte skulle släppa en fullständig lista.

Edward Lynch, editor-in-chief på Reverb Tryck på, fick reda på hans sida hade tagits bort när han läste en nyhet om det denna morgon. Han hett tvister som Facebook: s påståenden om att hans plats är “oäkta”.

“Vi är ett legitimt nyheter utgivare”, sade han. “Vi är inte falska nyheter. Vi är inte desinformation. Vi är inte främmande. Vi är helt enkelt en liten oberoende nyheter publikation som försöker växa.”

Lynch medgav att vissa människor är anslutna med Reverb delade sitt innehåll på Facebook med “backup konton” för att undvika att bli måltavla för konservativa motståndare och “skickas till Facebook fängelse”.

Men han sa att hans författare inte längre följt denna praxis. Han sade också Reverb publicerat innehåll över flera sidor och delat det med andra vänsterinriktade webbplatser, men tillade att detta var vanligt på sociala medier.

“Gå och läsa alla sociala medier expert råd och de säger alla att dela på mer än en sida eller plattform, säger han. “Det är det sociala medier playbook. Det är en praxis, och det används som en ursäkt för att införa censur.”

Lynch säger att han planerar att överklaga beslutet om att ta bort hans sida, men är inte säker Facebook kommer att reagera.

Nyheten om bildandet av en annan, till synes orelaterad tillslag mot den ryska databas leverantör SocialDataHub för att ha skrapning personlig information från Facebook-konton.

Enligt ett uttalande från Facebook, 66 SocialDataHub konton, profiler, sidor och appar som har tagits bort från det sociala nätverket, och mer kan vara funktionshindrade senare när de avslöjats.

På SocialDataHub s engelska hemsida, som man hävdar att man har samlat in uppgifter om 147 miljoner användare tas från “öppna källor, bloggar, forum och massa media, RSS och annonser samt mobila appar. Den hävdar också att det har förmågan att fånga in ny information inom fem minuter av det som syns på internet.

När vi frågade för en kommentar, SocialDataHub släppt ett uttalande från sin VD, Artur Khachuyan, med utförliga uppgifter om företagets arbete med banker och myndigheter vid tillämpningen av artificiell intelligens för att ostrukturerad data. Han sa att hans företag bara fått information från ryska Facebook-konton, som han sade var lagligt enligt rysk lag.

Han tillade att “bland de drabbade konton, det var studenter som faktiskt genomförs web scraping, men alla data raderas av dem, och de stockar som tillhandahålls av Facebook. Vi väntar på att snabbt ta tillvara våra konton … Inte alla ryska hackare är faktiskt ryska hackare.”