Facebook fjerner hundrevis av politiske sider for “inautentisk aktivitet’

39

Noen kontoer var falske eller annonsen gårder som utgir seg for å være fora for politisk debatt, sier selskapet

@tynanwrites

Thu 11 Oct 2018 22.45 BST

Sist endret på Fri 12 Oct 2018 01.33 BST

Facebook removed 559 politically oriented pages and 251 accounts for consistently breaking its rules against “spam and coordinated inauthentic behavior”.

Facebook fjernet 559 politisk orienterte sider og 251 står for konsekvent å bryte sine regler mot “spam og koordinert inautentisk oppførsel’.
Foto: Anadolu Agency/Getty Images

Med mindre enn en måned igjen før midterm-valget, Facebook har annonsert at den har fjernet 559 politisk orienterte sider og 251 står for konsekvent å bryte sine regler mot “spam og koordinert inautentisk atferd”.

Sidene fjernet span det politiske spektrum.

Ifølge innlegget er skrevet av Facebook er leder av cybersecurity politikk, Nathaniel Gleicher, og product manager, Oscar Rodriguez, disse sidene ble ikke fjernet på grunn av sine politiske innholdet, men fordi de hadde brutt med de sosiale nettverk vilkår for tjenesten.

Facebook-sikkerhet er så dårlig at det er overraskende Zuckerberg har ikke slettet kontoen sin

Les mer

“Mange var med falske kontoer eller flere kontoer med samme navn og lagt ut massive mengder innhold på tvers av et nettverk av Grupper og Sider for å drive trafikk til sine nettsider,” innlegget sa. “Mange brukte de samme teknikkene for å gjøre deres innhold som vises mer populær på Facebook enn det egentlig var. Andre var på annonsen gårder ved hjelp av Facebook for å villede folk til å tro at de var fora for legitim politisk debatt.”

De berørte sidene finner folk i Nød, Reverb Trykk, Rimelig Folk Forene, Motstand, Høyre Vinge Nyheter og Snøflak. En Facebook talsmann bekreftet sidene var blant dem fjernet, men sa det ikke ville slippe en komplett liste.

Edward Lynn, editor-in-chief i Reverb Trykk, fant ut sin side hadde blitt fjernet når han leser en nyhetsartikkel om det i morges. Han hissig tvister Facebook hevder at hans nettsted er “inautentisk”.

“Vi er en legitim nyheter publisher,” sa han. “Vi er ikke falske nyheter. Vi er ikke feilinformasjon. Vi er ikke fremmed. Vi er rett og slett en liten uavhengige nyheter publisering prøver å vokse.”

Lynn sa at før hans blir editor-in-chief dette året, noen mennesker tilknyttet Reverb delte innholdet på Facebook med “backup kontoer” for å unngå å bli angrepet av konservative motstandere og “blir sendt til Facebook fengsel”.

Men han sa at hans forfattere ikke lenger fulgt den praksis. Han sa også Reverb publisert innhold på tvers av flere sider og delt den med andre venstre-skjeve nettsteder, men la til at dette var vanlig på sosiale medier.

“Gå og lese alle sosiale medier ekspert råd og de sier alle til å dele på mer enn én side eller plattform,” sier han. “Det er det sosiale medier playbook. Det er en vanlig praksis, og det blir brukt som et påskudd for sensur.”

Lynn sier han planer om å anke avgjørelsen om å fjerne sin side, men er ikke sikre på Facebook vil svare.

Nyheten kommer på hælene av en annen, tilsynelatende urelaterte aksjon på den russiske database leverandør SocialDataHub for angivelig å skrape personlig informasjon fra Facebook-kontoer.

Ifølge en pressemelding fra Facebook, 66 SocialDataHub kontoer, profiler, sider og programmer har blitt fjernet fra sosiale nettverk, og mer kan være deaktivert senere når de er avdekket.

På SocialDataHub er engelskspråklige nettstedet hevder å ha samlet inn data på 147 millioner brukere hentet fra “åpne kilder, blogger, forum og masse media, RSS og annonser”, så vel som for mobile applikasjoner. Det hevder også at det har evnen til å fange opp ny informasjon i løpet av fem minutter av det som vises på internett.

Når du blir bedt om kommentar, SocialDataHub utgitt en uttalelse fra sin administrerende DIREKTØR, Artur Khachuyan, detaljering selskapets arbeid med banker og offentlige virksomheter i anvendelsen av kunstig intelligens for å ustrukturerte data. Han sa at hans selskap bare innhentet informasjon fra russisk Facebook-kontoer, som han sa var lovlig under russisk lovgivning.

Han la til at “blant frakoblet kontoer, det var studenter som faktisk utføres web scraping, men alle data som ble slettet av dem, og loggene ble gitt av Facebook. Vi venter for en rask opplåsing av våre kontoer … Ikke alle russiske hackere er faktisk russiske hackere.”