Snapchat-TV: kan den skrantende app ‘ s nye fem-minutters viser redde den?

21

Selskapet sliter – men håper den nye virksomheten vil forbedre sine formuer. Men er kort-format viser hva folk vil ha?

@hannahjdavies

Thu 11 Oct 2018 14.20 BST

Snap-Originaler
Kompositt bilder som viser (fra venstre) Døde Jenter Detective Agency, Co-Ed, og Klasse av Løgner
Trykk reklame plakater levert av Snap Inc
Foto: Snapchat

Noen få korte år siden, Snapchat var meldinger-appen på alle filler-tunge lepper, et sted hvor Gen Y og Z er likt delt flyktige selfies og samlinger av bilder og videoer som er laget opp “historier” av deres hverdag. Imidlertid, en mye hatet redesign, en offensiv avstemning om Rihanna, og Instagram konkurrerer med sitt varemerke som forsvinner innlegg har forlatt det vakler på stup på MySpace-circa-2009 status. Faktisk, selskapets aksjer nådd en all-time low tidligere denne uken, med aksjer ned 74% på Mars 2017 topp.

Snapchat Discover homepage.

Facebook

Twitter

Pinterest

Snapchat Oppdage hjemmeside. Foto: Snapchat

Som sådan, er det selskapets nyeste venture – et skifer av originale TV-show vert på plattform – ikke synes å være så mye en morsom funksjon som et siste desperat forsøk på å klore tilbake noen brukere. De to launch viser er en thriller, Klasse av Løgner, og en college-sett komedie, Co-Ed, mens innholdet planlagt for de kommende månedene inkluderer en tilpasning av YA romanen den Døde Jenta Detective Agency, en dokumentar om viral rapper Bhad Bhabie, og en redsel antologien, V/H/S. Men vil de være verdt å gjøre plass på telefonen?

Hvis du er den typen person som liker å sette seg fast i en kjøttfull time på fjernsynet, så svaret er sannsynligvis ikke: hver episode er bare fem minutter lang. Videre, programmet ikke gjøre for det beste grensesnittet for å se på show, under Co-Ed – produsert av indie styre Duplass brødre – jeg tilfeldigvis klikket på skjermen, vise den aktuelle delen før du treffer en annen knapp som repeterende samme linje – “Chris, har du en penis?” – rundt 60 ganger før jeg jobbet ut hvordan å stoppe det. I den prosessen, jeg nesten sendte klippet til alle mine kontakter. Jeg endte opp med å måtte spole tilbake hele greia.

Andre steder, Klasse av Løgner, en Pretty Little Liars-ish kriminalitet drama fra Riverdale forfatter Tessa Leigh Williams, har en vertikal delt skjerm som raskt gjorde mine øyne verke, og indusert en vag sjøsyk følelse. Dessuten er det ganske gjennomsiktig i sin bruk av dagens trender, åpning med de to hovedpersonene opptak av sin egen sanne-kriminalitet podcast (forresten, en tomt enheten også brukt i den siste serien av MTV ‘ s Scream omstart).

Opplevelsen er ikke alle dårlige, skjønt. Co-Ed er lett og leken, selv om den har mer til felles med post-mumblecore tv-en, for eksempel Jenter og Duplass’ eget show Samhørighet enn gjennomsnittet ungdoms-serien. Klasse av Løgner, i mellomtiden, er en super-pacy ta på thriller-sjangeren, med eviggrønne potensial for sortering av cliffhangers det kan godt hende at brukere kommer tilbake hver dag for mer. Den første episoden har, med våre podcasters, Missy og Devon, for å realisere sin venn og klassekamerat har forsvunnet, en utvikling som kaster sine kriminalitet besettelse i skarpt relieff.

Verken show er fremragende, men det er heller ikke de fryktelige. Men det viktigste spørsmålet her er om Snapchat insisterte på å stikke med hyper-kort formater vil lønne seg. Med podcaster mer populært enn noensinne – de fleste av dem en halv time pluss – og lang-form journalistikk nyter en renessanse, det virker innhold beslutningstakere og publikum både er aktivt prøver å bevege seg bort fra en swipeable, lett dismissable modell av kultur. Den korte Snapchat viser kan bli sett på å formidle en følelse av tilgjengelighet, men kan også forsterke ideen om at unge mennesker har oppmerksomheten span av gnats. Kanskje gi dem mer kreditt er en bedre idé; Facebook er Lei meg For Tapet, for eksempel, er en skikkelig lange TV-show får tilstrekkelig anerkjennelse. For alle at jeg ikke har slettet appen ennå, og er i hemmelighet ser frem til å se på Klasse av Løgner på min lunsjpause. Og, for denne syke-plattformen, som er en start.