Robot-slange lært at forcere en stige

45

Menneskelignende robotter ligesom Atlas fra Boston Dynamics kan hoppe over forhindringer, og en robot, der dog SpotMini ikke noget problem marcherende op ad trappen. Desværre, det er uden for kontrol af en stige, som at klatre ved hjælp af ikke kun benene, men også arme. Mens robotter Boston Dynamics det virke som en skræmmende opgave, forskere fra Kyoto University og University of telekommunikation i Japan har udviklet en mekanisme, der kunne det. Men udformningen af denne robot kan synes meget usædvanligt.

Ingeniører opgivet design med to eller fire lemmer og skabt en robot i form af en slange. Designet er meget simpelt — det består næsten udelukkende af motorer, rør og samlinger. Denne enkelhed giver den fleksibilitet, der langsomt og sikkert til krølle omkring hver fase og ovenpå. Den video viser, at hun perfekt genskaber bevægelser virkelige slanger.

Det menes, at robot slange der er mange forskellige applikationer. For eksempel, han er i stand til at kravle gennem rør og kigge efter steder af blokering, og til at udføre redningsaktioner som søge efter ofre i jordskælv. I maj 2016, en lignende robot Eelume vist sin effektivitet i at reparere strukturer. Senere, i februar 2017, han har lært at arbejde i dybet af det åbne hav.

Ud over fleksibiliteten, at den snoede design har en anden fordel, lave omkostninger. Hvor meget det koster at udvikle en robot-snake — er ukendt, men på grund af den minimale mængde af komponenter, dette beløb er betydeligt mindre end omkostningerne ved at robotter Boston Dynamics. Af den måde, salget af robotter og hunde SpotMini planlagt til 2019, men prisen er stadig ukendt.

Hvad tror du, hvad andre fordele, der har lignende ordninger? Dit valg kan være beskrevet i kommentarfeltet, eller i vores Telegram chat.

Robot-slange lært at forcere en stige
Ramis Ganiev