Raketen “Soyuz” efter start akut stänga av motorer

44

Idag kl 11:40 (nedan angivna Moskva tid) från Kosmodromen i bajkonur som lanserades rymdfarkoster “Soyuz-MS-10” med transportören raket “Soyuz-FG”. Fartyget var på väg till den Internationella rymdstationen, och laget bestod av 2 personer — ryska Alexey Ovchinin och Amerikansk nick Haag. Enligt tillgänglig information, separation av den tredje etappen och föra skeppet i omloppsbana var tänkt att ske kl 11:49, efter 6 timmar, klockan 17:49 var planerad dockning med ISS. Men nästan omedelbart efter starten något gick fel.

Lanseringen av “Soyuz MS-10” från Baikonur observerades av chefen för Rysslands Dmitrij Rogozin och chefen för NASA: Jim Breidenstein. I den andra minuten efter att motorn har startat akut avstängning av motorerna i den andra etappen. Så sade en anonym källa på Baikonur till edition “Interfax”,

“Olyckan inträffade på 119 sekunder vid separation av sidan block av den första etappen från den Centrala delen av den andra etappen. Därefter startar en nödsändare, fartyget var uppdelad i olika fack och släppte fallskärm. Besättningen är levande och nödlandning i Kazakstan.”

Ytterligare händelser som utvecklats inte mindre snabbt. För den fallande enhet observerades från Marken och kunde för att beräkna den förväntade landningsplatsen. Lyckligtvis, kommunikation med astronauterna överlevde olyckan ingen kom till skada. Men ändå var tvungen att säkert landa escape pod. “Högre” och NASA organiserade en video broadcast av lanseringen. På den första olyckan på bilden ingår inte, men våra Amerikanska kollegor har fångat ögonblicket av missiler lanseringen och händelsen i sig. I skrivande stund nyheter stream NASA fortsätter.

Men tillbaka till escape pod. Det landade någonstans i 20-25 km från staden Zhezkazgan, vilket är nästan 500 kilometer från Qaraghandy. Om de fortfarande arbetar kanal när astronauter har rapporterat att de är vid liv och väntar på ankomsten av rescue team, som är redan på väg till landningsplatsen. Efter ett par tiotals minuter, den räddare nådde expeditionen. Just nu vet vi att livet för astronauterna är ingen fara.

Det är också värt att nämna att Alexei Ovchinin det var tänkt för att vara den andra flygningen. Den första hölls den 19 Mars 2016 uppgick till 172 dagar 03 timmar och 47 minuter 15 sekunder. Men hans kollega Nick Haag, var tänkt att gå till ISS för första gången.

Detta och andra nyheter kan du diskutera i vår chatt i Telegram.

Raketen “Soyuz” efter start akut stänga av motorer
Vladimir Kuznetsov