I centrum af galaksen NGC 2356 fundet en enorm mængde af mørkt stof

35

En ny undersøgelse foretaget af astronomer, tyder på, at galaksen NGC 2356 har en betydelig mængde af mørkt stof i deres Centrale region. Det arbejde, der er præsenteret i det papir, oktober 2 arXiv.org kan udfordre en modificeret teori Newtons dynamik. Beliggende 114 millioner lysår væk i det komplekse superhob Hydra-Centaurus galaxy NGC 2356 er en lys infrarød galaxy (LIRG), en af de klareste nærliggende galakser, og de dygtigste galaxy i infrarødt lys, er beliggende inden for en rødforskydning på 0.01 af Jorden.

NGC 3256 blev dannet i forbindelse med fusionen af to gas-rige disk galakser, trukket næsten ansigt til ansigt. Disse egenskaber gør den LIRG et fremragende mål for undersøgelsen af mørkt stof.

Hvor meget mørkt stof?

“Vi undersøgte fordelingen af Centrale masser af lyse infrarød galaxy NGC 3256 på afstand af 35 GB ved hjælp af observationer af CO(1-0) Atamanskogo large millimeter-og submillimeter array (ALMA) data og 2MASS nær-infrarødt lys”, skriver i arbejde af forskere under ledelse af Isra af Mohammed Ali Abdulazim.

Analyse af tilgængelige data, gav forskerne til at bestemme masse-distribution i NGC 2356. Jeg fandt, at en lang række af usynlige dynamiske masse (over 48 milliarder gange solens masse), der er beliggende i den Centrale del af galaksen. Andelen af usynlige masse, der var omkring 87% af de dynamiske.

Ifølge forfatterne, antallet af usynlige masse, der ikke kan forklares ved molekylær masse, og stjernernes masse, i den Centrale region. Derfor foreslår de, at den usynlige masse er sandsynligvis på grund af tilstedeværelsen af mørkt stof.

“Mængden af det mørke stof er, om 4.84 ± 0.42 × 1010 gange solens masse, der er helt sikkert større end massen af stjernen. Dette galaxy kræver eksistensen af en enorm mængde af mørkt stof i den Centrale region.”

“Hvad er mere vigtigt, er det faktum, at dette problem med manglende masse, kan ikke forklares ved traditionelle teori om den ændrede Newtons dynamik på grund af den kraftige acceleration i den Centrale del af galaksen. I overensstemmelse hermed, mørkt stof i centrum af galakser er et alvorligt problem for de traditionelle modeller af MOND”.

Hvornår tror du, vi vil studere det mørke stof i centrum af galakser som de fem fingre? Fortæl os i vores chat i Telegrammet.

I centrum af galaksen NGC 2356 fundet en enorm mængde af mørkt stof
Ilya Hel