‘Det regner fakta!’ Metahaven, YouTube narkomane kjemper post-sannheten roboter

45

De har utforsket forurensning i Ural, frakt tog i Kina, og i det daglige livet i verden kapital falske nyheter. Nå nederlandsk kunst crusaders har forestilt seg at Europas fremtid – og det er veldig middelaldersk

Thu 11 Oct 2018 14.34 BST

Sist endret på Thu 11 Oct 2018 16.42 BST

Shaping the future … Eurasia (Questions on Happiness) 2018 by Metahaven, in their exhibition Version History at London’s ICA.

Forme fremtiden … Eurasia (Spørsmål på Lykke) 2018 ved Metahaven, i sin utstilling Versjon Historie på Londons ICA.
Foto: Mark Blåser

På vei for å møte den nederlandske filmen beslutningstakere Metahaven, jeg har en veldig Metahaven erfaring. Eurostar fra London til Amsterdam sliper til å stoppe opp nesten like fort som den krysser grensen til Nederland. Det sitter strandet på high-speed spor etter to timer før røyk starter bølgende fra toget. En stemme blir hørt over intercom: “ikke bekymre deg,” står det, “det er bare bremsene.”

Scenen kan komme fra duo eget arbeid, som i disse dager fokuserer på slutten av kapitalismen som tradisjonelle former for autoritet har brutt ned, online-plattformer-kan har stjålet vår oppmerksomhet og tilsynelatende avanserte systemer – som jernbane nettverk – er for alltid glitching.

Jeg tekst Metahaven er Daniel van der Velden å fortelle ham hva som skjer og nevne at jeg hadde alltid trodd Nederland drives jevnt og effektivt. “Ja, det er myte!” han tekster tilbake.

Metahaven omfatter bare Van der Velden og Vinca Kruk, selv om duoen foretrekker den fleksibiliteten som ligger i begrepet kollektiv. Opprettet i 2007 som en Amsterdam-basert grafisk design studio, de har siden trukket mot film-making, der de sender telegrammer fra en verden som vi lever i en “medieval dis av informasjon”. Det er en verden, kan de si meg, hvor “vi er lidenskapelig krangling på Twitter med bots”, og hvor vi er underlagt alle typer kognitive forvrengninger, slik som falske nyheter og etter sannheten.

‘Suicide bombers are also people’ … an image from Information Skies.

Facebook

Twitter

Pinterest

‘Selvmordsbombere er også mennesker” … et bilde fra Informasjon Himmel. Foto: Metahaven

Metahaven er overføringer fra våre dystopiske i dag har lenge vært æret i kunstkretser. Nå de er i ferd med å nå et større publikum. Institute of Contemporary Art er vert for en Metahaven separatutstilling, Versjon Historie, som har en ny film, Eurasia – vist på et stort video wall – sammen med sine tidligere verker Informasjon Himmel (2016) og Hjem (2018). (Det går samtidig med Stedelijk Museum, Amsterdam, Amsterdam Metahaven retrospektiv.)

En følelse av usikkerhet gjennomsyrer Metahaven ‘ s filmer. Post-Sovjetiske områder funksjonen tungt og verk av den russiske regissøren Andrej Tarkovsky er en varig innflytelse. Animasjoner som er laget av den kollektive blø på skjermen og den slags dropdown menyer og sidepaneler som normalt finnes på YouTube videoer som dukker opp, satirising online opplevelse.

Den første linjen med Informasjon Himmel fanger Metahaven syn på den absurde øyeblikk vi lever i: “Noe skjedde i morges på vei til jobb. Det begynte å regne fakta fra taket.”

Mirroring walls … a still from Hometown.

Facebook

Twitter

Pinterest

Speiling vegger … en fortsatt fra Hjembyen. Foto: Gjengitt Med Tillatelse Metahaven

Bakgrunnen bilde av den kollektive s Twitter-konto er en fortsatt fra Hjembyen, der kan du lese teksten: “karuselldører og speiling vegger”. Med Metahaven, du er aldri helt sikker på hvor du er.

Mitt tog trekker inn Amsterdam Centraal to timer for sent, og så møter jeg duoen på en plass inne i stasjonen som klarer å være en kaf, platebutikk, internett radio-stasjon og craft beer bar. Van der Velden ble født i 1971 og oppvokst i Rotterdam, mens Kruk er ni år yngre og vokste opp i nærheten av Leiden. De har en grad i grafisk design. I tillegg til å arbeide sammen, kan de leve med hverandre, og har en fem år gammel datter.

“Jeg er bekymret for offentlig om vi er et par, fordi det er en tendens til å virkelig romanticise at,” Kruk sier.

“Eller ikke!” chimes i Van der Velden.

“Hvis du arbeide og leve sammen som vi gjør, er det alltid dette nysgjerrighet om rolle divisjon,” fortsetter Kruk. “Det er ekstremt befriende å jobbe under et navn, fordi du kan endre hva du gjør i det kollektive.”

Langs Bre (2015), Informasjon Himmel og Hjemby gjøre opp Metahaven er “sannheten framtid” – trilogien. Tekstet “propaganda om propaganda”, Bre var en mer tradisjonell del av dokumentaren. Talking heads dukket opp, blant annet Peter Pomerantsev, med hensyn til det 21. århundre Russland, Ingenting Er Sant, og Alt Er Mulig, innført vestlige lesere til å Vladislav Surkov, en estet og Putin ideolog som er blitt beskrevet som “the arch-puppeteer av russisk politikk”.

“Propaganda teknikker nå ikke lenger jobber ut fra tanken om at de er å fremme et overordnet perspektiv,” Van der Velden sier. “De prøver å skape tvil om, prøver å gripe inn i kognitiv plass der vi ikke har fakta, men vi kan lage historier.”

Metahaven’s work on show in South Korea in 2016.

Facebook

Twitter

Pinterest

Paret arbeid på show i Sør-Korea i 2016. Foto: Kim Doyun

Gruppen ønsket å utforske denne ideen videre i Eurasia, som fortsatt blir redigert, når vi møtes. Filmen, sier Van der Velden, vil bli satt i en “fiktiv, ikke-så-fiktive fremtidens Europa som ligner på noe som en middelaldersk kart over fiefdoms”.

Det er arkivering opptak av Nigel Farage og den italienske komiker-slått-politikeren Beppe Grillo. Farage, kunstnere si via e-post etter, er “å utøve sin nå velkjente bit, ‘jeg er en politisk outsider, jeg er faktisk en komiker’ – som egentlig er en Trojansk hest ødelegge politikk i seg selv og blir en slags kvasi-minnelig figur som vi har til å stole på fordi han er morsom.” Han er også skaperen av fiksjoner om fortiden – som Van der Velden poeng ut i Europa var ikke et land av nasjonalstater før den Europeiske Union kom sammen, det var et land of empires. Dette passer godt med den kollektive sentrale ideen til filmen, som er hvordan ved å “manipulere tidligere du kan faktisk formen futures – ved ettermontering fortiden til et utfall som er med i fremtiden”.

For å gjøre Eurasia, Metahaven reist til områder som har vesentlig betydning i vårt 21. århundre dystopi. De besøkte Sak-Elga-elven i Ural-Fjellene, på den geografiske grensen mellom Europa og Asia, hvor vannet er rød fra kobber forurensning. De reiste sørover på jakt etter tegn på den nye silkeveien mellom Kina og vesten, til slutt filming Kinesisk eksport reiser på Sovjet-laget jernbane gjennom det 18. århundre landskap.

Og i Makedonia, gikk de til Veles, en by som ble kjent som verdens hovedstad falske nyheter i løpet av 2016 OSS valget fordi et betydelig antall pro-Trump områder var å løpe fra det. Hillary Clinton skylden hennes nederlag på slike steder, men hva Metahaven fant var “liksom ingenting. Du finner en by der folk har ingen jobb, det er en gammel fabrikk som er forlatt, og det er gutter med datamaskiner og en politisk forstand at det er ikke en veldig sterk tendens mot liberalt livssyn.”

Hometown, 2018, part of Metahaven’s ICA exhibition Version History.

Facebook

Twitter

Pinterest

Hjemby, 2018, en del av Metahaven er ICA utstilling Versjon Historie. Foto: Mark Blåser

Det er ikke rom for ironi i Metahaven arbeid. “Ironien er død,” Van der Velden sier. “Det var effektivt i 1990-årene, men det er ikke noe som virkelig fungerer i øyeblikket. Du ser at med noen som Sacha Baron Cohen – form av den befinner seg fremdeles på ideen om at vi har et perspektiv utenfor som vi kan le av. Denne typen utenfor er det som underslag eller tatt bort.”

Faktisk, Metahaven er veldig mye en del av den verden de kritikk. De oppgir sin egen “YouTube-avhengighet” som en påvirkning på deres arbeid, og de er ikke i ferd med å begynne å kaste sine enheter unna ennå. “Vi er egentlig ikke i denne ideen om å ” Gå tilbake til en 96 Nokia og nyte virkeligheten”, sier Van der Velden. I stedet, de ønsker å se fremover.

Selv om unpicking hva fremtiden kan ha i butikken er nødt til å vente til en annen gang. Min toget tilbake til London venter – hvis det noen gang gjør det ut av Nederland.

• Metahaven: Versjon Historie er på ICA, London, frem til 13. januar.