Det neurale netværk, der blev trænet til at kopiere bevægelser af folk fra videoer på YouTube

38

Til dato, er de vigtigste metoder til at skabe realistiske animationer af virtuelle skabninger er skelet animation og berygtede Motion Capture (mocap). Men eksperter er konstant på jagt efter nye, lavere kvalitet, men billigere måder. Og, muligvis, kan dette hjælpe den neurale netværk. En af dem for nylig uddannet til at genkende bevægelser af mennesker og overføre dem til virtuelle karakterer. Perfekt til en video. Selv videoer fra YouTube.

For udvikling af ansvarlige forskere fra Laboratoriet for forskning i kunstig intelligens på University of California i Berkeley (USA) og University of British Columbia (Canada). Den nye algoritme kaldes DeepMimic blev oprettet i begyndelsen af 2018, men den fulde præsentation blev afholdt for nylig på konferencen SIGGRAPH Asien i 2018. Ifølge forfatterne,

“Vores tilgang er baseret på en grundig analyse og vurdering af visse rejser og arrangementer. Neurale netværk med dyb machine learning kan udføre kvalitativ analyse af alle bevægelser fra offentligt tilgængelige kilder som YouTube. Det har et stort potentiale for udvikling af værktøjer til en hurtig og simpel animation, bare ved at anmode video med den ønskede adfærd på Internettet. Vores algoritme er i stand til at udforske en bred vifte af kompetencer, herunder akrobatik og kampsport.”

Algoritmen fungerer ganske enkelt: systemet “se” en video, hvor der udføres en bestemt handling. Så filmen er brudt ned, frame for frame, og for hvert enkelt billede skabt en tre-dimensional model. Efter at alle modeller er “tilsluttet”, og en særlig subrutine overvåger ledbånd mellem dem og fjerner artefakter og udjævner de “hakkende” animation.

For at evaluere resultaterne af den algoritme, kan du demo-video, der er tilgængelig nedenfor. Men jeg vil tilføje, at resultatet var virkelig imponerende, forudsat at det selvfølgelig ikke, på forhånd forberedt på videoer, og tilfældige videoer fra Internettet.

For at diskutere nye teknologi til at skabe animation og andre nyheder, kan du i vores chat i Telegrammet.

Det neurale netværk, der blev trænet til at kopiere bevægelser af folk fra videoer på YouTube
Vladimir Kuznetsov