Det neurala nätverket var utbildade för att kopiera rörelser av människor från videor på YouTube

36

Hittills, de viktigaste metoderna för att skapa realistiska animationer av virtuella varelser är skelett animation och den ökända Motion Capture (mocap). Men experter är ständigt på jakt efter nya, lägre kvalitet, men billigare sätt. Och, möjligtvis, detta kan hjälpa den neurala nätverk. En av dem som nyligen utbildade för att känna igen rörelser av människor och överföra dem till virtuella karaktärer. Perfekt för alla video. Även videor från YouTube.

För utveckling av ansvarig forskare från Laboratoriet för forskning inom artificiell intelligens vid University of California i Berkeley (USA) och University of British Columbia (Kanada). Den nya algoritmen kallas DeepMimic skapades i början av 2018, men den fullständiga presentationen hölls nyligen på konferensen SIGGRAPH Asia 2018. Enligt författarna,

“Vår strategi är baserad på en grundlig analys och utvärdering av vissa poser och händelser. Neurala nät med djup maskininlärning kan utföra en kvalitativ analys av eventuella rörelser från allmänt tillgängliga källor såsom YouTube. Det har en enorm potential för utveckling av verktyg för en snabb och enkel animation, bara genom att begära video med önskat beteende på Internet. Vår algoritm är en möjlighet att utforska ett brett spektrum av färdigheter, bland annat akrobatik och kampsport.”

Algoritmen fungerar helt enkelt: “tittar” på en video som är utfört en viss åtgärd. Då filmen är uppdelade bildruta för bildruta och varje ram skapat en tredimensionell modell. Efter att alla modeller är “ansluten”, och en speciell subrutin skärmar ligament mellan dem och tar bort artefakter och jämnar ut den som “hackig” animation.

För att utvärdera resultatet av algoritmen, kan du demo video finns nedan. Men jag vill lägga till att resultatet var riktigt imponerande, förutsatt att det inte är, naturligtvis, är förberedda videor, och random videor från Internet.

För att diskutera ny teknik för att skapa animationer och andra nyheter kan du i vår chatt i Telegram.

Det neurala nätverket var utbildade för att kopiera rörelser av människor från videor på YouTube
Vladimir Kuznetsov