De strijd van de TV-Boxen 2018: Roku vs Amazon Fire TV vs Apple TV vs de Rest

42

Illustratie: Sam Woolley (GMG)

De meeste van de grote namen in de set-top boxen druk bezig geweest met het upgraden van hun apparaten dit jaar, en dat betekent dat je misschien wel behoefte aan een opfriscursus in termen van die 4K-streamer gaat naar de beste koop voor u. Hier is onze (relatief) korte, punt-voor-punt gids naar de top toestellen op de markt, en hoe u kunt zien dat de verschillen tussen hen.

Omwille van de beknoptheid we zijn niet van plan om u een volledige lijst van elke app die u kunt uitvoeren op deze apparaten te nemen die je kunt krijgen Netflix, Hulu, YouTube, Plex, HBO, Showtime en alle andere gangbare video-afspelen van apps op deze apparaten, tenzij wij anders vertellen. In plaats daarvan, wij richten ons op een handvol van de belangrijkste verschillen in de software en app selecties voor elke gadget.

Wij gaan ook te houden aan de top-end apparaat in elke lijn (Brand-TV, Roku), met een korte vermelding van de anderen.

Meer dan ooit voor de keuze van uw set-top-box is het minder over het vak zelf en meer over de andere kit die u gebruikt, en van het ecosysteem die u al hebt geïnvesteerd in, en de digitale assistenten die u al hebt gemaakt met vrienden. Eigenschappen en functies zijn nu in grote lijnen vergelijkbaar, met een paar kanttekeningen, dus je moet kijken naar het grotere plaatje.

Apple TV met 4K –

Afbeelding: Apple

Kosten: $180 voor de 32GB opslag, $200 voor de 64GB opslagruimte

Toets hardware-eigenschappen: Het ondersteunt 4K en HDR afspelen, alsmede de meeslepende Dolby Atmos audio-standaard. Kunt u het bedienen met Apple ‘s Siri, gebruiken voor het beheren van apparaten die compatibel zijn met Apple’ s HomeKit, en de breedte content via Apple ‘ s AirPlay.

Belangrijkste eigenschappen van de software: Als u wilt dat iTunes films en programma ‘ s op het grote scherm met een set-top box, dit is het enige slimme vak dat kunnen doen (tenzij u gebruik maken van de Films Overal oplossing), en dat betekent dat het is het enige vak te dekken alles van Apple, Google, Amazon, en de rest. Het werkt naadloos samen met andere producten en diensten van Apple, zoals de Apple Muziek, in tegenstelling tot elke andere streaming-apparaat.

Het biedt de beste specs in een apparaat als dit door een lange weg (de Nvidia Shield uitgezonderd)—dat betekent een snellere, soepelere werking voor menu ‘s, apps en 4K afspelen gebaseerd op de tijd die we hebben doorgebracht met het, evenals meer mogelijkheden voor apps en games, zelfs als de ontwikkelaars nog niet echt omarmd Apple’ s visie: Minecraft voor Apple TV kreeg onlangs op de lange baan geschoven en niemand echt opgevallen, en er is geen Spotify-app.

De TV app maakt sommigen proberen goed te verenigen je kijken en zoeken in meerdere diensten en apparaten (bekijken op een iPad, finish kijken op de Apple TV)—het omvat de wil van HBO Nu, Amazon Prime Video en Hulu, maar Netflix en YouTube ontbreken (je hebt om het gebruik van die apps verkrijgbaar).

Waarom u zou kunnen kopen: de hele film collectie is via iTunes, of u veel gebruik maakt van andere Apple-apparaten en wilt om te voltooien de set. Het is perfect voor scherm spiegelen van iOS of mac os, en alles wat je kan doen door die (presentaties, foto ‘ s). In termen van de kwaliteit van de audio en video die je kunt krijgen op het scherm—60fps 4K, 7.1 surround sound—het is ook een van de beste.

  • Lees onze review van de Apple-4K-TV

Chromecast Ultra

Afbeelding: Google

Kosten: $70

Toets hardware specs: De Chromecast Ultra is niet meer de nieuwste Chromecast, maar het blijft de enige van de familie die kan spelen 4K en HDR inhoud. Het heeft ook een Ethernet-poort als u het nodig hebt.

Belangrijkste eigenschappen van de software: Chromecast is niet een stand-alone apparaat, en mist een echte interface of een afstandsbediening van zijn eigen—in plaats daarvan is het een verlengstuk van je telefoon, tablet of laptop. Dat maakt het zeer eenvoudig te gebruiken en ook een beetje beperkt: Je moet een ander apparaat te krijgen om te werken.

Cool stuff de Chromecast kunt doen, naast de voor de hand liggende video en muziek streamen: Gegoten van uw laptop gehele display (via Chrome) of een spiegel met een Android-toestel het scherm, vertakken zich in presentaties en foto ‘ s, kunt u gemakkelijk een gast de toegang voor bezoekers, en te werken met uw Google Startpagina (“hey Google, spelen Netflix op mijn TV”). Hij is extreem veelzijdig.

De grote hiaten zoveel apps gaan zijn de Amazon Prime Video en alles gedaan door Apple (dus geen iTunes-films en-geen Apple-Muziek). U hoeft niet elke vorm van universal search in apps, want het is gewoon het runnen van uw telefoon of laptop. De slideshow screensaver is een leuke touch al.

Waarom u zou kunnen kopen: Het is verfrissend platform-agnostisch, zonder veel van een interface van haar eigen: Het werken met een ton van de apps op iOS en Android en Chrome op Windows en macOS. Het heeft veel meer snaren op zijn boog dan alleen video streaming (scherm-en audio-casting), en het is relatief goedkoop—bekijk de $35 Chromecast als je kunt leven met 1080p.

  • Lees onze review van de Chromecast Ultra

Roku Ultra

Afbeelding: De Roku

Kosten: $100

Toets hardware specs: 4K-en HDR-ondersteuning, Dolby Atmos Audio, gebundeld JBL hoofdtelefoon, Ethernet-poort, microSD en USB uitbreiding van de opslag.

Belangrijkste eigenschappen van de software: Roku apparaten staan en niet gebonden te zijn aan Apple, Amazon of Google—ze kunnen de inhoud afspelen vanaf vrijwel elke app of platform die er zijn, met uitzondering van iTunes. Roku biedt ook tal van apps die je niet altijd ziet op streaming-apparaten: Firefox, weer apps, Twitch, lokale media spelers, en nog veel meer.

Er is eenvoudige, maar functionele zoeken op meerdere apps (en dat geldt ook voor voice search ook), de mogelijkheid om plug de koptelefoon in de afstandsbediening (voor privé-nacht-tijd luisteren), en dat is natuurlijk bekend, dikke afstandsbediening. U kunt uw home-schermen tonen van uw favoriete feeds eerste en zelfs waarschuwingen krijgen wanneer bepaalde shows of films toegevoegd.

Zeker check out de rest van de Roku-lijn: De $70 Streaming-Stick+ en de $40 Roku Première zal spelen 4K HDR inhoud, maar niet alle toeters en bellen van de Ultra (zoals Ethernet -, USB-en microSD-poorten). Je krijgt hetzelfde aanbod van kanalen en video van hoge kwaliteit over de hele linie wel.

Waarom u zou kunnen kopen: U wilt de toegang tot zoveel mogelijk content en je het niet erg af en toe een trage interface (gebaseerd op onze Roku tests door de jaren heen). Roku-apparaten zijn de meest geopende en de meest gehackt set-top boxes, dus zijn perfect voor degenen die willen een beetje meer van hun streaming-apparaat, of zij die zich niet willen committeren aan één van de grote namen ecosystemen.

  • Lees onze review van de Roku Ultra

Amazon Fire TV-Kubus

Afbeelding: Amazon

Kosten: $120

Toets hardware specs: Ondersteuning voor 4K en HDR, en Dolby Atmos. Er is 8GB aan lokale opslag hier, een aparte afstandsbediening, en een Ethernet-poort voor een meer betrouwbare streaming.

Belangrijkste eigenschappen van de software: Alexa! Amazon ‘ s digitale assistent is misschien wel de meest goed-geïntegreerde zoals set-top boxen gaan, en met het Vuur TV Kubus u kunt zelfs spraakopdrachten gebruiken om te wijzigen-ingangen op uw TV aan, zet de TV aan en uit, of pas het volume aan (maar het is nogal traag te gebruiken).

Achter Alexa je hebt de standaard Amazon Fire TV-interface, modded van Android krijg Je alle grote namen behalve iTunes-video of video van Google (YouTube of Google Play TV en Films). Als u wilt kijken naar YouTube, moet u een browser en er is een goede selectie van niet-video-apps—nieuws-diensten bijvoorbeeld, en zelfs Vpn ‘ s.

Ondersteuning voor Amazon Prime Video en Amazon Prime-Muziek—in termen van het browsen van inhoud vanaf de bovenkant of via Alexa—is, zoals je zou verwachten, uitstekend. En als je kunt leven zonder Alexa, de $50 Vuur TV-Stick 4K is misschien wel een betere keuze.

Waarom u zou kunnen kopen: Als u wilt controleren op uw TV en op uw set-top box met je stem, als je een speciale Amazon Prime-abonnee bent, of als u al beste vriendjes met Alexa. Anders, er zijn set-top-boxen die er zijn met een betere app selecties, betere functies en een betere specs—de Brand-TV is niet zo universeel aantrekkelijk als, zeg, de Kindle.

  • Lees onze review van de Amazon Fire TV-Kubus

Nvidia Shield TV

Afbeelding: Nvidia

Kosten: $180

Toets hardware specs: Ondersteuning voor 4K, HDR en Dolby Atmos in compatibele apps. Een Ethernet-poort en twee USB-sleuven (als u meer dan het 16GB interne opslag).

Belangrijke software specs: De Nvidia Shield lijkt te zijn verloren in de menigte van set-top boxen—of misschien is het gewoon geprijsd zichzelf uit de markt—maar als geld geen rol, het is de beste keuze voor Android-fans (met vol-vet Android TV inbegrepen) of gaming fans (met Nvidia ‘ s game-streaming-dienst en de gamepad accessoire, beschikbaar voor een beetje extra).

Android TV biedt toegang tot vrijwel elke app en de service die er zijn, inclusief Amazon Prime Video—hoewel iTunes is natuurlijk ontbreekt—en bevat nu een aantal slimme Google-Assistent integratie. Wat meer is, het doet ook dienst als een Chromecast, dus hij kan alles wat een Chromecast kan (zie hierboven). Dit alles is van toepassing ongeacht of u krijgt een Nvidia Shield of kopen van een televisie met Android TV aan boord.

De nieuwste interface update maakt het hele platform makkelijker te gebruiken, in termen van het zoeken voor de inhoud en het oppakken waar je gebleven bent, en het kan zelfs fungeren als een Plex server als je het nodig hebt. Live TV-kijken via een USB-antenne is een andere extra ‘ s die u zou willen om te profiteren van.

Waarom u zou kunnen kopen: Omdat u wilt dat de beste set-top-box hardware, of omdat u houdt van de manier waarop Android werkt, of omdat je een fervent gamer. Als u wilt worden op de top einde van de set-top box van de markt in termen van de specs en features, dan is dit voor u: Het is in feite de Apple TV voor mensen die willen om dingen te doen met andere niet-Apple-apparaten en diensten.

  • Lees onze review van de Nvidia Shield TV

Deel Dit Verhaal