Cryptocurrencies Slechts Kelderde van $13 Miljard in Waarde in de Loop van een Paar Uur

15

Foto: Dan Kitwood (Getty Images)

De cryptocurrency markten zagen een significante crash op woensdag (Oost-lokale tijd), met slechts korte $13 miljard in waarde weggevaagd in de loop van drie uur, CNBC meldde.

Als te laat woensdag, cryptocurrency-tracking site CoinMarketCap vermeld Bitcoin als naar beneden 4.26 procent, Ethereum een daling van 9 procent, XRP naar beneden 9.95 procent, en Bitcoin Geld omlaag 10.54 procent in de laatste 24 uur. Van alle grote cryptocurrencies op deze site vermeld staan op de voorpagina, een handvol had opgedaan waarde, met de overgrote meerderheid posten verliezen.

Screenshot: CoinMarketCap

CNBC schreef:

Rond 10:23 uur HK/SIN, bitcoin was gevallen bijna 5 procent tot $6,303, terwijl XRP en ethereum zowel getankt meer dan 10 procent, volgens de gegevens van Coinmarketcap.com. Het is niet ongebruikelijk om te zien bitcoin leiden andere digitale tokens lager.

… Bitcoin, XRP en ethereum nog niet hersteld tot de recordhoogte gezien in de richting van het einde van 2017 en begin van dit jaar. Op donderdag bitcoin werd het meer dan 68 procent uit van de recordhoogte van $19,783.21, dat het sloeg op Dec. 17 van vorig jaar.

Vorige maand, Bloomberg gemeld dat de MVIS CryptoCompare Digitale Activa 10 Index was gedaald van 80 procent van de hoge in januari, het overschrijden van de “Nasdaq Composite Index 78 procent van piek tot dieptepunt daling na de dot-com zeepbel barstte in 2000.” Markets.com’s chief market analist in Londen, Neil Wilson, waarschuwde het persagentschap dat “Het toont aan wat een enorme luchtbel de hele crypto ding was—zoals velen van ons op het moment gewaarschuwd.”

Andere analisten hebben uitgegeven soortgelijke waarschuwingen als te laat, te zeggen dat de cryptocurrency markt kon gaan voor een nakende implosie. Als CNBC opgemerkt, het Internationale Monetaire Fonds onlangs een rapport uitgebracht met daarin een dringend advies dat de aanhoudende snelle groei in cryptocurrencies kon “nieuwe kwetsbaarheden in de internationale financiële systeem.”

In het afgelopen jaar, het AMERIKAANSE toezichthouders zoals de Securities and Exchange Commission (langzaam) begonnen met kraken naar beneden op de vermoedelijke fraudeurs in de crypto-markt, terwijl hun overzeese collega ‘ s in China zijn veel agressiever. Cameron en Tyler Winklevoss, de tweeling die één keer opgeroepen Facebook oprichter Mark Zuckerberg alvorens te investeren fors in cryptocurrency, had hun offerte te maken voor de eerste keer een bitcoin-exchange-traded fund neergeschoten door de SEC eerder dit jaar.

Als CNBC opgemerkt, toezichthouders de herziening van de Winklevoss voorstel waren met name bezorgd dat de bitcoin werd het gevoelig voor fraude en marktmanipulatie. Op woensdag, Reuters gemeld dat de diefstal in de vorm van “het hacken van beurzen en handelsplatformen” was opgestaan 250 procent in de eerste negen maanden van 2018 van het voorafgaande jaar, met een totale verliezen geschat op € 927 miljoen.

De cryptocurrency boom-and-bust cyclus is niets nieuw, en als de Wall Street Journal meldde vorige maand, gekruid cryptocurrency beleggers hebben de neiging om te “blijven optimistisch over de markt op de lange-termijn potentieel, wijzend op zijn korte maar turbulente geschiedenis.” (A common praten punt is dat iemand die gekocht heeft in een jaar geleden, toen waren de prijzen veel lager zou nog steeds een enorme winst, maar men zou kunnen wijzen dat veel andere mensen waren links die de tas.) Een kort overzicht van de berichten op cryptocurrency s Reddit raad van bestuur en de industrie publicaties aangegeven dat sommige beschuldigen van een slechte dag op de beurs. Anderen wezen met de vinger naar opzettelijke manipulatie door een “walvis van naar schatting 1000 of zo beleggers geloofden gezamenlijk controle 40 procent van alle bitcoins, of gewoon een “sensationele verhaal” in de media voor de crisis.

Het is natuurlijk mogelijk dat deze specifieke crisis is een blip op de radar, maar houd in gedachten dat CoinMarketCap gemeten de cryptocurrency met een marktkapitalisatie van iets meer dan $835 miljard eerder dit jaar. Op het moment van dit schrijven, het staat onder de $205 miljard.

[CNBC]

Deel Dit Verhaal