Ancestry-Websites Kan Snel Bloot Bijna Iedereen de Identiteit, de Onderzoekers Zeggen

16

Afbeelding: PDPics (Pixabay)

Genetische testen heeft geholpen veel mensen krijgen inzicht in hun voorgeslacht, en een aantal diensten ook helpen gebruikers vinden hun lang verloren familieleden. Maar een nieuwe studie die deze week gepubliceerd in Science blijkt dat de gegevens die zijn geüpload naar deze diensten kan worden gebruikt om erachter te komen of uw identiteit, ongeacht of u vrijwillig uw DNA in de eerste plaats.

De onderzoekers achter het onderzoek werden geïnspireerd door het recente geval van de vermeende Golden State Killer.

Eerder dit jaar, Sacramento politie gearresteerd 72-jarige Joseph James DeAngelo voor een golf van verkrachtingen en moorden zouden zijn gepleegd door DeAngelo in de jaren 1970 en 1980. En ze beweerde te hebben geïdentificeerd DeAngelo met de hulp van genealogische databases.

Traditionele forensisch onderzoek berust op het afstemmen van bepaalde stukjes DNA, de zogenaamde short tandem repeats, naar een mogelijke verdachte. Maar deze fragmenten staan alleen de politie om een persoon te identificeren of hun naaste familieleden in een zwaar gereguleerde database. Dankzij de nieuwe technologie, de onderzoekers in de Golden State Killer geval geïsoleerd van het genetisch materiaal dat is nu verzameld door de consument genetische testen van bedrijven van de verdachte moordenaar DNA achtergelaten op een plaats delict. Vervolgens is gezocht naar DNA-matches binnen deze openbare databases.

Deze informatie, in combinatie met andere historische documenten, zoals de krant doodsbrieven, geholpen onderzoekers maken een stamboom van de verdachte voorouders en andere verwanten. Na het op nul zetten op mogelijke verdachten, waaronder DeAngelo, de onderzoekers verzamelde een frisse DNA-monster van DeAngelo—één die overeenkomen met de plaats van de misdaad DNA perfect.

Maar terwijl het speurwerk gebruikt om te ontdekken DeAngelo ‘ s vermeende misdaden was zeker slim, sommige deskundigen in de genetische privacy zijn bezorgd over de bredere implicaties van deze methode. Dat omvat Yaniv Erlich, een computer ingenieur aan de Columbia University en chief science officer bij MyHeritage, een israëlische afkomst en genetische testen voor consumenten service.

Erlich en zijn team wilde zien hoe gemakkelijk het is in het algemeen gebruik van de methode voor het vinden van de identiteit van een persoon door te vertrouwen op het DNA van verre en wellicht onbekende familieleden. Dus ze keken meer dan 1,2 miljoen anonieme mensen die het had gekregen testen van MyHeritage, en specifiek uitgesloten, iedereen die had directe familie leden ook in de database. Het idee was om erachter te komen of een vreemdeling DNA inderdaad kunnen worden gebruikt voor het kraken van uw identiteit.

Zij vonden dat meer dan de helft van deze mensen waren verre verwanten—betekenis derde neven of meer—die kunnen worden gespot in hun zoekopdrachten. Voor mensen van Europese afkomst, die 75 procent van de steekproef, de hit rate is dichter bij de 60 procent. En voor ongeveer 15 procent van de totale steekproef, de schrijvers waren ook in staat om een tweede neef.

Net als de Golden State onderzoekers, het team vond ze het kunnen traceren van de identiteit van een persoon in de database met relatief gemak door het gebruik van deze verre familieleden en andere demografische, maar niet overdreven specifieke informatie, zoals de doelstelling van de leeftijd of het mogelijk staat residence.

De onderzoekers zeggen het duurt slechts ongeveer 2 procent van de volwassen bevolking met hun DNA-profiel in een database voordat het in theorie mogelijk om te traceren van elke persoon verre verwanten—en daarom, om te ontdekken van hun identiteit.

In één specifiek geval, waren ze in staat om cross-referentie van een vrouw anonieme genetische profiel van een ander onderzoek met dezelfde service gebruikt door Golden State Killer onderzoekers—een website genaamd GEDmatch—en haar identiteit. De vrouw had geïdentificeerd in een eerdere studie uitgevoerd door Erlich, met behulp van een andere methode die is gebruikt op het uitzoeken van de genetische profiel van haar man, maar de zoektocht was nog gemakkelijker en vereist minder vooraf informatie dan hun vorige methode.

Voor Erlich, de bevindingen zijn zowel geruststellend en beangstigend.

“Natuurlijk, er is ook goed nieuws. Als iemand iets fout gedaan daar, toen [rechtshandhaving] zal in staat zijn om ze te vangen,” zei hij tegen Gizmodo. “Maar op de weg, als de dingen blijven evolueren, er kunnen mensen zijn die dit te gebruiken voor onwettige redenen.”

Dat zou kunnen zijn wetenschappers die proberen vast te stellen onderzoek onderwerpen uit andere projecten, bedrijven en personen die zou kunnen proberen om gebruik te maken en het verkopen van uw informatie elders. Een ander punt van zorg is de genetische discriminatie.

Erlich gezegd zijn er manieren om te stoppen met het mogelijke misbruik van deze databases. Instanties zoals het AMERIKAANSE Ministerie van Volksgezondheid en Human Services regels voor de federale overheid gefinancierde onderzoek waarbij proefpersonen. Bekend als de algemene regel, kan een herziening van deze richtsnoeren is ingesteld om te worden uitgevoerd, in 2017, maar zal niet komen in het volle effect tot 2019. De herziene algemene regel niet beschouwen onze genomen te worden identificeerbare informatie, maar Erlich opgemerkt dat de HHS is toegestaan om dat te veranderen status naarmate de technologie zich ontwikkelt. Dat zou kunnen stoppen gewetenloze wetenschappers, die zouden staan te verliezen federale financiering als zij waren het gevangen proberen om wegkapen mensen van identiteiten.

Genetische tests diensten kunnen ook hun eigen stappen ter bescherming van hun consumenten. Ze kon het coderen van de raw genetische gegevens sturen ze met cryptografische handtekeningen, een techniek aangeprezen door andere wetenschappers bezorgd over genetische privacy. Genealogie diensten zou dan alleen zoekopdrachten uitvoeren via hun database als een query werd bevestigd te worden dat afkomstig is van een klant (als aanvulling op de papieren, de onderzoekers hebben geüpload van hun demo source code voor bijvoorbeeld een handtekening op GitHub).

In een ideale wereld, recht handhaving agentschappen kan ook nog steeds toegang tot deze diensten, maar alleen na het verkrijgen van uitdrukkelijke toestemming, bijvoorbeeld door middel van een warrant. Als van nu, MyHeritage niet toe dat de onderzoekers of de ambtenaren van de wetshandhaving gebruik van hun geslachtsregister, zonder toestemming, en volgens het bedrijf, niemand heeft toestemming gekregen tot nu toe.

“We moeten nadenken over het toezicht, over de checks and balances, nu, voordat deze concrete betreft zien”, zei Erlich.

Hoewel de details nog worden uitgewerkt, het is bijna zeker dat ieder van ons zal moeten onze genetische informatie te waarborgen, zelfs als je besluit om een goedbedoelende gave van een vrije DNA-test. Volgens de onderzoekers, het duurt slechts ongeveer 2 procent van de volwassen bevolking met hun DNA-profiel in een database voordat het in theorie mogelijk om te traceren van elke persoon verre verwanten van een monster van onbekende DNA—en daarom, om te ontdekken van hun identiteit. En we komen steeds dichter bij dat omslagpunt.

“Zodra we bij 2 procent, bijna iedereen heeft een derde neef wedstrijd, en een aanzienlijke hoeveelheid zal een tweede neef wedstrijd,” Erlich uitgelegd. “Mijn voorspelling is dat het voor mensen van Europese afkomst, we bereiken dat de drempel binnen twee of drie jaar.”

Voor degenen die bezorgd zijn over hun criminele misdaden terug te komen om ze te bijten, er is al genoeg om zorgen over te maken. De auteurs merken op dat meer ambtenaren van de rechtshandhaving in de VS beginnen te nemen van deze techniek. Sinds April, ten minste 13 strafzaken schijnbaar opgelost met de hulp van de genealogie zoekt. En terwijl de meeste van deze betrokken cold cases, het is ook gebruikt om de verdachte van een misdrijf gepleegd vlak April. Private forensische testen bedrijven hebben onlangs ook aangekondigd hun eigen veegt van cold cases met een soortgelijke techniek.

Wat dit betekent voor u: Als u wilt beschermen genetische privacy, het beste wat je kunt doen is de lobby voor een sterkere juridische bescherming-en regelgeving. Want of u ooit hebt ingediend, uw DNA voor het testen, iemand, ergens, is waarschijnlijk in staat zijn om pick-up van uw genetische trail.

[Wetenschap]

Deel Dit Verhaal