Den dag når nettsteder som begynte å bli bøtelagt for piratkopierte filer

102

Oktober 2, 1836, den berømte vitenskapsmannen Charles Darwin kom tilbake fra reise verden rundt. Denne turen, som varte i nesten 5 år, hjalp Darwin for å danne teori om evolusjon og for å slå biologi fra et sett av dype spekulasjoner i en vitenskapelig disiplin.

Чарльз Дарвин
Charles Darwin

Reisen Darwin tok nesten fem år, hvor han klarte å finne restene av gamle dyr, eksotiske planter, og registrerte endringer av organisk natur for tusenvis av år eksistens på Jorden.

Så snart de fakta som hadde samlet nok for vitenskapelig arbeid, Darwin publiserte en berømt bok “Origin of species”, der han beskrev evolusjonære mekanismer kombinert med lovene av naturlig utvalg. Etter at menneskeheten stormet aggressive å krangle om opprinnelse og mulig overgangstyper mellom menneske og dyr.

Схема кругосветного путешествия Дарвина на корабле «Beagle»
Ordningen world travel Darwin i skipet “Beagle”

2 Okt 1956 på utstillingen i new York ble vist på verdens første produksjonen atomur. Før det nøyaktige tidspunktet meter ble brukt bare i lukkede vitenskapelige laboratorier. Se “Atomichron” hadde ikke blitt en bestselger og selges kun 50 eksemplarer, men på denne typen enheter i dag holder mange av fordelene av sivilisasjonen.

I motsetning til alle andre former for timer, svingninger i disse timer ikke oppstå ved mekanisk nivå (hjul og tannhjul), og mellom kjernen og elektronene rundt det.

På grunn av den komplekse design og en dyrere modell med “atom” i hjertet er nesten alltid brukt i næringer hvor nøyaktig tid er kritisk, og klokken av klassisk design forvrenge tid på grunn av de tøffe vilkårene for bruk. Alle satellitt navigasjon, autopiloter i biler og fly, den mobile stasjonen, militære kjøretøy og våpen (raketter, for eksempel) arbeid med et øye på nøyaktige målinger av atomklokkene. Internasjonal standard for andre gang, også, var løst etter måling på disse enhetene.

Первые в мире коммерческие атомные часы «Atomichron»
Verdens første kommersielle atomic clock “Atomichron”

Feil i måling av tid med atomic klokker, selvfølgelig, eksisterer, men det er latterlig liten, noen tilfeller av gale av 1 sekund for et par milliarder kroner (!) årene. I hjertet av moderne atomklokkene oftest er cesium-133 som det mest praktiske, stabil og ikke radioaktivt (i timer er rett og slett ikke kommer kjernefysiske forfall) element.

2 Okt 2005 American Association for plateselskapene (RIAA) leverte et rekordhøyt antall søksmål mot brukere av fildelings-nettverk. Fra 757 personer ble anklaget for ulovlig nedlasting og distribusjon av musikk-filer. I tillegg til individuelle Internett-brukere skylden, for eksempel studenter ved Harvard University og University of southern California, som angivelig misbrukte høyhastighets Internett på arbeidsplassen og engasjert i å laste ned musikk. Allerede i 2005, antall søksmål anlagt av RIAA mot sine brukere som har overskredet 7 tusen.

Логотип Американской ассоциации звукозаписывающих компаний
Logoen til American Association of opptak selskaper

Få mennesker vet at utgangspunktet for denne beryktede Foreningen ble opprettet kun for å definere formatet og egenskaper av media musikk: – poster, kassetter og Cd. Og så RIAA tok over den viktigste hensikten med å kjøre rundt med søksmål for alle som har lastet ned eller opp musikkfil uten betaling av avgifter til franchisegiveren.

Organisasjonen ikke altfor begrense seg til omfanget av krav til dem som ulovlig nedlasting av musikk — i 2010 selskapet har bestilt den Amerikanske jammy Thomas til å betale fra 1,92 millioner dollar for 24 sanger lastet ned fra Internett. Etter at saken for retten, dette beløpet redusert til 54 tusen dollar (tenk på det, 3,5 millioner rubler for et halvt album med sanger). Forresten, i 2005 Senatet i Usa truet med Russland med handelsrestriksjoner, men Kina prøvde å skremme med unntak av WTO for en velstående Internett piratkopiering, som “den AMERIKANSKE økonomien mister 4 milliarder kroner, og dermed redusere jobber.”

Husker at i mai 2015 i Russland det er en ny versjon av anti-piratkopiering loven, i henhold til hvilke nettsteder jevnlig bryter loven om opphavsrett, gjenstand for permanent låsing.