Solo Colonoscopies, Cannibal Kalorier, og Mere 2018 Ig Nobel Prize-Vindere

54

Akira Horiuchi, vinder af årets Ig Nobel for medicinsk uddannelse, viser hans selv-koloskopi teknik i løbet af i går ‘ s prisoverrækkelser ved Harvard University.Billede: AP

Fra arbejdspladsen voodoo-dukker og selvforskyldt colonoscopies at kannibalistisk kostvaner og ved hjælp af rutsjebaner til at passere nyresten, her er vinderne af årets Ig Nobel-priser.

Det er den tid på året igen, når nogle af de mærkeligste videnskab bliver dens tur til at skinne. For at være klar, Ig Nobel-priser er ikke beregnet til at mindske eller nedgøre videnskabelige arbejde, de er heller ikke genkende tvivlsomme eller dårlig videnskab. Snarere, det er en mulighed for at fremhæve nogle af de mere besynderlige arbejde, der bliver gjort i forskningslaboratorier rundt om i verden, eller det videnskabelige arbejde, der helt ærligt, er fucking sjovt. Tagline fra gruppen bag Ig Nobel Prize, Usandsynlig Forskning, siger det bedst: “Forskning, der gør folk til at GRINE og derefter TÆNKE.” Vinderne af 2018 Ig Nobel-Prisen blev annonceret i går under en ceremoni, hvis det kan kaldes det, på Harvard University.

Blandt de 10 prismodtagere torsdag aften var James Cole, en forsker fra University Brighton, der viste, at det menneskelige legeme ikke pakke samme caloric punch som vilde dyr, og at kannibalisme ikke var besværet værd, da alternativerne.

Article preview thumbnail

Oldtidens Mennesker Havde ikke Henvende sig til Kannibalisme For Kalorier

Mennesker har fået at spise andre mennesker siden begyndelsen af tid, men motivationen bag dette…

Læs mere Læs

Lindie Liang, en Canadisk virksomhed professor ved Wilfrid Laurier University og modtageren af årets Ig Nobel-Prisen i økonomi, opdagede, at arbejdstagere, der tager deres angreb på deres chefer gennem brug af voodoo dukker tendens til at føle sig bedre, fordi “deres uretfærdighed opfattelser er deaktiveret,” en fancy måde at sige, at retfærdighed blev serveret.

Den medicin prisen gik til Marc Mitchell og David Wartinger for at vise, at rutsjebane rides kan fremskynde passage af nyresten, mens den medicinske uddannelse-prisen blev uddelt til Akira Horiuchi for hans papir, “Koloskopi i den Siddende Stilling: Erfaringer Fra Self-Koloskopi ved Hjælp af et Lille Kaliber, Variabel Stivhed Colonoscope,” the title alone, der fortjener en Ig Nobel.

Article preview thumbnail

Hvordan en Rutsjebane, der Kan Hjælpe Dig med at Passere en Nyre Sten

Et team af forskere, der red en rutschebane flere gange end de sikkert pleje at huske, bare for at …

Læs mere Læs

Ved at måle effektiviteten af menneskers spyt til at rengøre beskidte overflader, portugisisk forsker, Paula Romão og hendes kolleger fortjent Ig Nobel-Prisen i kemi, mens litteraturpris blev uddelt til et hold Australske forskere, der havde den frækhed at vise, at de fleste mennesker, der bruger komplicerede produkter, der aldrig gider at læse den betjeningsvejledning (deres papir har en fantastisk titel: “Livet Er For Kort til at RTFM: Hvordan Brugerne Forholde sig til Dokumentation og Overskydende Funktioner i forbrugerprodukter”).

Øvrige priser gik til forskning, der viser, at chimpanser kan efterligne mennesker lige så godt som mennesker, kan efterligne chimpanser (jeg er stadig i indpakning mit hoved omkring dette); et papir, der viser, hvordan elite vin-eksperter kan faktisk registrere, gennem lugtesansen, når en enkelt fly er landet i deres glas vin; forskere, der brugte frimærker til at overvåge erektioner, mens mændene sov; og en undersøgelse af, hvor ofte bilister råber og forbandelse på hinanden (mere end en fjerdedel af os gøre det på et tidspunkt, det findes).

Så der har du det, folkens: videnskab, der er meningen, der skal få os til at grine og tænke. Tillykke til vinderne, og tak for at tænke uden for boksen.

[Ig Nobel Prize]