Kanskje Du Skal Bare Kjøpe en Gammel iPhone

40

Foto: Christina Warren (Gizmodo)

Hvis du gikk glipp av memo, Apple viste frem nye iPhones denne uken, men det er også holdt et par eldre modeller på salg—helt tilbake til iPhone 7 og iPhone 7 Plus, som først gjorde sin bue tilbake i 2016. Men kanskje iPhone trenger ikke å være nye iPhone.

For enkelhets skyld vi kommer bare til å holde seg til 2016 og 2017 iphone-enheter som Apple selger fortsatt direkte i akkurat denne artikkelen, men selvfølgelig du har andre-hånd og pusset opp alternativer å velge mellom også, og mye av de samme argumentene gjelder også der. (Og hvis du gjør vil ha en iPhone Xs, her er en guide til å velge den rette.)

1) Du kan fortsatt kjøre iOS-12

Bilde: Apple

iOS 12 dråper denne måneden med en rekke nyttige forbedringer, som dekker alt fra bedre opplevelse med utvidet virkelighet til verktøy for å administrere din smarttelefon avhengighet. Og få dette—iOS-12 kommer til alle iPhone helt tilbake til iPhone 5S fra 2013. Du er ikke glipp av de fleste av de nyeste programvaren innovasjoner ved å plukke opp en iPhone-7 eller iPhone 8.

Når det er sagt, det er en eller to har du ikke får på eldre maskinvare, som Animoji og Messenger ansikt klistremerker (som trenger en topp-end front-mot kamera), men det store flertallet av funksjonene som er tilgjengelig i iOS 12 kommer til å fungere helt fint på iphone fra 2016 og 2017 og enda lenger tilbake.

Sikker, skjermer og apper, kan det snu med en litt raskere på den aller nyeste silisium, men det kommer ikke til å være en svært merkbar forskjell (vi er fortsatt i bruk en iPhone 7 Plus, som fungerer utmerket godt). Hva mer, hvis du vil gå tilbake til iPhone 7 eller iPhone 8, vet du at du fortsatt kommer til å få de siste iOS oppdateringene for noen år ennå.

2) du Sparer penger

Alt er i forhold til prisen du betaler—iPhone XS Max er uten tvil den største og mest velbygde og raskeste iPhone noensinne, men det er også den beste verdien iPhone 2018? Selv om du har fått penger til å ha råd til det, kan pengene være bedre brukt? (Du kan spare nok for en ny Apple-Klokke-Serie 4). La oss bryte ned prisene som de nå står på Apple-området.

En 4,7-tommers iPhone-7 kan bli din fra $449 (med en ussel riktignok 32 gb lagring) eller $549 (128 GB). Gå opp til 5,5-tommers iPhone 7 Plus, og du trenger å del med $569 (32GB) eller $669 (128 GB). 4,7-tommers iPhone 8 vil sette deg tilbake $599 (64GB) eller $749 (256 GB), med 5,5-tommers iPhone 8 Pluss priser satt på $699 (64GB) og $849 (256 GB).

Fra iPhone-8 Pluss det er ikke en stor hoppe til “budsjett” – 6.1-tommers iPhone XR—din for $749 (64GB), $799 (128 GB), eller $899 (256 GB). Da har du 5,8-tommers iPhone XS til kr 999 (64GB), $1,149 (256 GB), eller $1,349 (512), og til slutt 6,5-tommers iPhone XS Maks på $1,099 (64GB), $1,249 (256 GB), eller $1,449 (512).

For å sette disse tallene i litt forskjellige måter: Du kan bag tre 32GB iPhone-7-telefoner, og har fortsatt endre for samme pris som en 512 GB iPhone XS Maks. Kanskje en mer rettferdig sammenligning er over 256 GB-modellene og starter med iPhone 8, kan du betale en ekstra $150 for iPhone XR, en ekstra $400 for iPhone XS, og en ekstra $500 for iPhone XS Maks. Som gjør iPhone XR synes anstendig verdi, mindre så de andre to.

3) har Du kanskje ikke trenger forbedringer

Apple er opptatt av å understreke den hastigheten øker for hver nye versjon av iPhone—det siste A12 Bionic brikkesettet er 15-50 prosent raskere og mer effektiv enn forgjengeren, A11 Bionic (i 2017 iphone); som i sin tur var 25-70 prosent raskere og mer effektiv enn forgjengeren, A10 Fusion (i 2016 iphone), og så videre.

Vi tviler ikke på Apples tekniske krav, men hvor mye nytte tror du virkelig komme i form av faktiske dag-til-dag ytelse? De fleste hverdagslige apps synes å åpne seg på mer eller mindre samme hastighet ned de siste to generasjoner, og mens forskjellen mellom påfølgende år viser seg i benchmarks, så langt som virkelige verden bruker går hullene ser ikke ut til å være betydelig mesteparten av tiden.

For kravene til video redigering, high-end gaming og alt som involverer nevrale motor (innført i 2017)—som intensiv bilde eller tale behandling—forskjellene er sannsynlig å være mer betydelig mellom generasjoner, men kanskje ikke så viktig at det er verdt flere hundre av dine hardt opptjente dollar. Hvis du vil ha en telefon som er rask snarere enn super-rask, iPhone 7 og iPhone 8 håndsett er fortsatt veldig mye verdt å vurdere.

Som strekker seg til kameraene også: Nyere iphone har bedre kameraer for sikker, og Apple har flere skyv dekk for å vise hvorfor, men spørsmålet er hvor mye bedre? Vi ikke har fått våre hender på den 2018 telefoner ennå, men vi kan fortelle deg at iPhone X hit 97 på DxOMark sammenlignet med 88 av iPhone 7 Plus ved hjelp av de samme testene. Det er her kanskje at mer penger er faktisk godt brukt, men de er ikke verdener fra hverandre.

Den Unlockr gjorde en omfattende kamera test mellom 2015-2017 iphone, slik at du kan ta en titt selv: Mens bilder på nyere telefoner er utvilsomt bedre, spesielt i vanskeligere lysforhold, bildene er tatt med iPhone, 7 Pluss-og iPhone 6 Pluss er neppe katastrofalt og er ganske anstendig også. Hvis du ikke er en profesjonell Instagrammer, eldre iPhone-7 og iPhone 8-modeller absolutt ikke vil la deg ned.

4) Du trenger ikke Ansikt-ID (eller Animoji)

Din nettleser støtter ikke HTML5 video tag.Klikk her for å se original GIF

Face ID er glatt og trygge, vi ville ikke argumentere mot det—vi er bare ikke sikker på at det er verdt en $300+ påslag på prisen. Hold deg til iPhone 7 og iPhone 8 områder, og du kan bære på med Touch-ID, som skjer også for å være glatt og sikker, og fungerer også når du plukker opp telefonen og ser i den andre retningen.

Det er ikke det at vi ikke liker Face ID i det hele tatt, det er bare det at vi tror Touch-ID er helt greit, selv om Apple tydeligvis ser det som en utdatert teknologi nå. Med OnePlus 6T og Galaxy S10 både ryktes å være som ankommer med i-skjermen fingeravtrykk skannere, det kommer til å bli interessant å se om Apple etterlater Touch-ID i tech søppel for godt.

En annen funksjon du kan sikkert leve uten, selv om du tror du ikke kan, er Animoji (og Memoji). Disse søte tegneseriefigurer og selvportretter er eksklusivt til iPhone X og senere, på grunn av de avanserte front-mot kamera tech nødvendig, og mens de gjør for en underholdende distraksjon, trenger du egentlig ikke trenger dem—installere Bitmoji i stedet, hvis du virkelig må.