SpaceX Genstarter Plan om at Sende Turister Omkring Månen—og Det handler Om at nævne den Første Passager

29

Artist ‘ s skildring af BFR rumfartøjer, som omkranser Månen. Illustration: SpaceX

I en tweet posted sent i går, SpaceX sagde, at det har underskrevet en passager til at flyve rundt om Månen ombord på sin næste-generation launch system. Detaljerne er sparsomme, men meddelelsen foreslår, at Elon Musk-led-raket virksomheden er stadig opsat på at levere private personer, snarere end blot fragt og professionelle astronauter ud i rummet.

At SpaceX har genoplivet sin lunar hensigter bør ikke komme som en fuldstændig overraskelse. Tilbage i juni, når selskabet aflyste sine planer om at sende et par af plads turister omkring Månen, SpaceX insisterede på, at det var en udsættelse, og ikke en opgivelse af virksomhedens plads turisme ambitioner.

“SpaceX er stadig planer om at flyve privatpersoner omkring månen, og der er stigende interesse fra mange kunder,” sagde James Gleeson, et selskab talsmand, på det tidspunkt.

Hvad mere er, det var indlysende, hvorfor selskabet havde udskudt månens mission. Tilbage i februar, Elon Musk indrømmede, at Falcon Heavy, blot én dag før dens første lancering, vil ikke blive bedømt for menneskers plads rejse, siger SpaceX vil i stedet fokusere sin energi på at udvikle de Store Falcon-Raket (BFR)—en stærk antydning af, at virksomheden havde til hensigt at bruge den BFR launch system, og ikke Falcon Heavy og Besætning Dragon Rumfartøjer, til at levere mennesker i rummet.

Gårsdagens overraskelse tweet foreslår, at SpaceX udtørrede tættere på sine ambitioner.

“SpaceX har underskrevet verdens første private passager til at flyve rundt om Månen ombord på vores BFR launch vehicle,” meddelte SpaceX i sit tweet, siger, at det er “et vigtigt skridt i retning af at muliggøre adgang for almindelige mennesker, der drømmer om at rejse til rummet.”

Navnet på den passager, der vil blive annonceret på mandag, September 17, på 9 pm ET, hvor du vil være i stand til at se her. Ingen tidsplaner eller andre oplysninger fremlagt af SpaceX. Forhåbentlig vil vi få mere at vide på mandag, som SpaceX hype-maskinen fortsætter med at rev på alle fire cylindre.

Det er interessant, illustration, der ledsager tweet viste en lidt modificeret udgave af BFR rumfartøjer, som først blev afsløret i September sidste år under International Astronautical Kongres (IAC) i Australien. Det er nu fik større hale finner og syv motorer i sin base, i modsætning til de oprindelige seks. Når du bliver spurgt på Twitter, hvis ændringerne er reflekterende af den nuværende BFR design, Moskus svarede bekræftende.

Til dato, mest af den udvikling der har været arbejdet på rumfartøjet element, rapporter SpaceNews, og det kunne være klar til korte suborbitale “humle” næste år. Minder om den pensionerede rumfærge, genanvendelige BFR rumfartøjer, der potentielt kunne bære en halv snes, hvis ikke snesevis af passagerer omkring Månen. Eller Mars.

Som for den raket del i sig selv, som også vil kunne genbruges, det er stadig om et til to år væk fra en indledende test flight, ifølge Wall Street Journal.

Gårsdagens meddelelse kan fortolkes som et stærkt tegn på, at SpaceX er støt og roligt ved at vende sin opmærksomhed mod den BFR-projektet, og på bekostning af Falcon Heavy-projektet. Fremtiden for SpaceX, som virksomheden har hele tiden gentog, vil indebære menneskets udforskning af rummet, hvad enten det er månens flybys eller kolonier på Mars. Virksomheden mener, at der er penge at tjene i rummet turisme, der henviser til, at den globale efterspørgsel efter lanceringen af store kommercielle satellitter er at glide væsentligt og appel til mindre satellitter stiger støt.

[SpaceNews, Washington Post]