Solo Colonoscopies, Cannibal Calorieën en Meer 2018 Ig Nobel-Prijs Winnaars

25

Akira Horiuchi, winnaar van dit jaar is de Ig Nobelprijs voor het medisch onderwijs, toont zijn self-colonoscopie techniek gisteren tijdens de prijsuitreikingen aan de Universiteit van Harvard.Afbeelding: AP

Op de werkplek voodoo-poppen en zelf-toegebracht colonoscopies te kannibalistische diëten en het gebruik van achtbanen te geven nierstenen, hier zijn de winnaars van dit jaar is de Ig Nobel Prijzen.

Het is die tijd van het jaar weer, wanneer sommige van de vreemdste wetenschap krijgt zijn beurt om te schitteren. Om duidelijk te zijn, de Ig Nobel Prijzen zijn niet bedoeld om te verminderen of te vernederen wetenschappelijk werk, noch doen zij erkennen twijfelachtig of slechte wetenschap. Integendeel, het is een kans om enkele van de te vreemder werk dat wordt gedaan in de laboratoria van het onderzoek van over de hele wereld, of in wetenschappelijke werken, die, eerlijk gezegd, het is fucking hilarisch. De slogan van de groep achter de Ig Nobelprijs, een Onwaarschijnlijk Onderzoek, zegt dat het best: “Onderzoek dat mensen aan het LACHEN maakt en daarna aan het DENKEN.” De winnaars van de 2018 Ig Nobelprijs werden gisteren bekendgemaakt tijdens een ceremonie, als het kan worden genoemd dat, aan de Universiteit van Harvard.

Onder de 10 winnaars op donderdagavond was James Cole, een onderzoeker van de Universiteit van Brighton, die aantoonde dat de mens vlees niet te pakken dezelfde calorie-punch als dat van wilde dieren, en dat kannibalisme was niet de moeite waard, gezien de alternatieven.

Article preview thumbnail

Oude Mensen niet aan Kannibalisme Om de Calorieën

Mensen hebben het eten van andere mensen sinds het begin van de tijd, maar de motivatie achter deze…

Lees meer Lees

Lindie Liang, een Canadees bedrijf professor aan Wilfrid Laurier University en de ontvanger van dit jaar is de Ig-Nobelprijs in de economie, ontdekt dat de werknemers die hun agressie op hun bazen door het gebruik van voodoo poppen hebben de neiging om zich beter te voelen, omdat hun onrecht waarnemingen worden gedeactiveerd,” een mooie manier om te zeggen dat justitie werd geserveerd.

De drogisterijen prijs ging naar Marc Mitchell en David Wartinger voor het tonen van die achtbanen kunnen versnellen de passage van nierstenen, terwijl het medisch onderwijs prijs werd uitgereikt aan Akira Horiuchi voor zijn paper, “Colonoscopie in de zitpositie: de Lessen die zijn Geleerd Van het Zelf-Colonoscopie met Behulp van een Klein Kaliber, met Variabele Stijfheid Colonoscoop,” alleen al de titel wordt verdient een Ig Nobel.

Article preview thumbnail

Hoe een Achtbaan Kan U Helpen langs een niersteen

Een team van onderzoekers reed een achtbaan keer meer dan ze waarschijnlijk voorzichtig om te onthouden, gewoon om te …

Lees meer Lees

Door het meten van de effectiviteit van menselijk speeksel te reinigen van vuil, portugees onderzoeker Paula Romão en haar collega ‘ s kreeg de Ig Nobelprijs voor de chemie, terwijl de literatuur prijs werd toegekend aan een team van Australische onderzoekers die had het lef om aan te tonen dat de meeste mensen die gebruik maken van ingewikkelde producten nooit de moeite om te lezen van de handleiding (hun papier heeft een fantastische titel: “het Leven Is te Kort om RTFM: Hoe Gebruikers hebben Betrekking op de Documentatie en het Overtollige Functies in Consumenten Producten”).

Andere awards gingen naar onderzoek waaruit blijkt dat chimpansees kunnen imiteren de mens net zo goed als mensen kunnen imiteren chimpansees (ik ben nog steeds verpakking van mijn hoofd rond deze); een papier waaruit blijkt hoe de elite wijn experts eigenlijk kan detecteren, door de reuk, wanneer een vlieg is geland in hun glas wijn; onderzoekers die gebruikt postzegels te controleren erecties terwijl de mensen sliepen; en een onderzoek naar hoe vaak automobilisten schreeuwen en schelden naar elkaar (meer dan een kwart van ons doen aan een punt, het gevonden).

Dus daar heb je het, mensen: de wetenschap, die worden verondersteld om ons te laten lachen en te denken. Hulde aan de winnaars en bedankt voor het denken buiten de doos.

[Ig Nobelprijs]