Python Programmeertaal Sloten ‘Master-Slave’ Termen, Pist Off Aantal

44

Foto: Wikimedia

Een rustige debat is het brouwen in de codering van de gemeenschap voor het jaar dat is gedwongen programmeurs om te vragen of het gebruik van de termen “master” en “slave” zijn niet hoofdlettergevoelig. Nu, Python, een van de meest populaire high-level programmeertalen in de wereld, heeft gedumpt in de terminologie—en niet iedereen is tevreden over zijn.

Meester/Slaaf wordt over het algemeen gebruikt in hardware, architectuur, en codering te verwijzen naar een apparaat, database, proces of het beheersen van een ander. Voor meer dan een decennium, er is enige bezorgdheid dat de voorwaarden zijn offensief vanwege hun relatie tot de instelling van de slavernij. Afgelopen week is een ontwikkelaar genaamd Victo Stinner gepubliceerd vier trek verzoeken de Python gemeenschap te overwegen het veranderen van de Master/Slave voorwaarden om iets als Ouder/Werknemer. “Voor een verscheidenheid van redenen, het zou leuk zijn om te proberen te vermijden ‘master’ en ‘slave’ terminologie die kan worden gekoppeld aan de slavernij,” schreef hij de uitleg van zijn denken.

Dit is het internet, zodat mensen had meningen. Sommige mensen waren het niet eens met de suggestie in gemeten voorwaarden en gewoon niet het gevoel dat dit noodzakelijk was. Anderen die in de anti-diversiteit dekvloeren en voorspelbaar sprake van censuur en controle van de geest. “Het zien van al de PC/SJW onzin om mij heen, ben ik bang dat dit het begin van Python steeds PCython,” een ontwikkelaar schreef. Een andere reageerder besloten om dingen letterlijk, zeggende: “Zo ver als ik kan niet [sic] te vertellen is er geen enkele instantie waar de documenten gebruik ‘master’ als een verwijzing naar de menselijke slavernij of waar het gebruik kan worden gezien als een impliciete goedkeuring in van dat begrip.” Iemand anders beweerde dat de voorwaarden daadwerkelijk positief in de BDSM-gemeenschap. “Je wilt ondersteunen diversiteit, waarom bent u te discrimineren tegen die subcultuur,” vroegen ze. En, natuurlijk, Reddit omgezet in een beerput als gebruikers zag dit allemaal naar beneden.

Het was al genoeg om Guido van Rossum, de schepper van Python, betrokken. Van Rossum officieel met pensioen in juli, het verlaten van de gemeenschap aan hun lot voor zichzelf als het gaat om governance, maar het gekibbel trok hem terug in de vaststelling van de wet. “Sluit ik dit nu”, schreef hij. Zijn uiteindelijke beslissing te aanvaarden drie van Stinner vier aanvragen. In zijn visie is “de vierde niet moeten worden samengevoegd, omdat het weerspiegelt de onderliggende terminologie van UNIX ptys.” En dus is besloten dat Python 3.8 zal het wijzigen van de term “slave” te “werknemer” of “helper” en “master proces” te “bovenliggende proces.”

Python werd uitgeroepen tot de ‘ s werelds meest populaire taal door de IEEE Spectrum van vorig jaar, dus deze verandering is groot voor de programmering van de gemeenschap. Het volgt de leiding van Drupal en Django.

Of je denkt dit is gewoon een symptoom van een out-of-control verlangen om politiek correct of niet, het is gewoon een feit dat talen veranderen in de tijd. Programmeurs moeten weten dat beter dan wie dan ook.

[Moederbord]