Jeff Bezos Heeft Nu een $2 Miljard Charity Fund—ik Heb een Paar Vragen

20

Foto: Mark Wilson (Getty)

Jeff Bezos, die zowel beroemde onbarmhartig en de rijkste man in de moderne geschiedenis, heeft vandaag aangekondigd via een tweet dat hij zou worden toewijzing van $2 miljard euro—iets meer dan 1 procent van zijn netto waarde—aan de huisvesting en de opvoeding van de achtergestelde gemeenschappen. Dus, waar is de vangst?

De $2 miljard is, voor zover we kunnen zien, verdeeld over de Dag 1 Gezin Plezier en de Dag 1 Academies Fonds, dat zal zorgen voor daklozen diensten en werken “Montessori-geïnspireerd peuterspeelzaal” respectievelijk. Met name afwezig is hoe het geld zal worden divvied tussen de twee, of over welke periode van tijd.

Gezien alles in een keer, $2 miljard zou een grote deuk in de honderdduizenden Amerikanen zonder behuizing—hoewel in alle waarschijnlijkheid deze middelen worden verdeeld over een decennium of meer. Roep ook dat Amazon gelobbyd hard (en met succes) tot intrekking van een progressieve belasting in zijn thuisstad Seattle dat zou hebben genomen van fondsen van grote bedrijven en bestemd om de bestrijding van de regio ‘ s epidemie van dakloosheid.

Waar een “netwerk” van Bezos de peuterspeelzaal is betrokken, we moeten vooral sceptisch. AltSchool—de Mark Zuckerberg en Peter Thiel-backed rang scholen—abrupt luiken voor twee van de vier locaties van vorig jaar en is nu op zoek naar een partner met de bestaande openbare scholen. De bouw van de lagere School, een ander Zuckerberg onderneming, geleid tot de massale uitzetting van gezinnen in het gebied. WeWork is verhuisd naar de oprichting of overname van design, codering, en de kwaliteit van scholen. (Disclosure: Peter Thiel in het geheim gefinancierd met een rechtszaak die failliet Gizmodo, de voormalige moedermaatschappij, Gawker Media.)

In het beste geval, deze eindigen als destructief, dure follies; in het ergste geval maken ze een monopolie op pad direct vanaf het begin van onderwijs naar de arbeidsmarkt onder de auspiciën van een enkel bedrijf—iets Amazon al doopte een teen in het door het zaaien van een logistiek mentorschap programma op een high school in San Bernardino, Californië.

Deze angst is natuurlijk afhankelijk bent van een van deze $2 miljard materialiseren. We bereikten Amazon voor meer informatie en gericht werden, om contact met vier personen tegen wie een “geïnformeerd en bereid zijn om te praten met de media”—de Ceo ‘s van de Gemeenschap van de Hoop, de Nationale Alliantie te Beëindigen Dakloosheid de Buffett Vroege Jeugd Fonds, en Maria’ s Plaats (die krijgt een speciale vermelding in Bezos ‘ s aankondiging.) Amazon zou geen commentaar geven op de Dag 1 Fonds of neem contact op met informatie voor iedereen die direct betrokken is bij de uitbetaling.

Nan Roman, van de Nationale Alliantie te Beëindigen Dakloosheid en Jesse Rasmussen, van Buffett Vroege Jeugd Fonds, werden de twee voorgestelde contacten die in staat waren te voorzien van commentaar. Noch op de hoogte was van alle informatie die verder gaat dan wat werd bekendgemaakt door Bezos, en zeiden hun organisaties niet had gevraagd om te adviseren het gebruik van de Dag 1 geld. Tijdens de Romeinse en Rasmussen elke uitgedrukt spanning op de mogelijkheid van nieuwe filantropische investeringen in hun gebieden van zorg, noch leek helemaal zeker waarom Amazon had ze aanbevolen als contactpunt voor vragen van de media.

Het gebrek aan informatie is in het bijzonder schokkend gezien Bezos had maanden voor te bereiden. De Amazon CEO begon crowdfunding ideeën over hoe om te besteden zijn aanzienlijke rijkdom terug in juni, en het ontbreken van specifieke gegevens van hem of zijn team, suggereert de Dag 1 Fonds aankondiging is minder oprecht te verplaatsen in de filantropie dan nog een salvo in Amazon ‘ s lopende charme-offensief—die beroemde betrokken astroturfed PR gekocht met cadeaubonnen.

Ik wil geloven dat Jeff Bezos heeft gebeterd, dat de groeiende bezorgdheid over de arbeidsomstandigheden vermeende Gizmodo en andere verkooppunten door zijn eigen werknemers heeft ertoe geleid dat de CEO om te overwegen de mensheid een waardige investering. Ik ga een paar antwoorden op de eerste.

Update 9/13/18 4:17pm: Kelly Sweeney McShane van Washington, DC ‘ s van de Gemeenschap van terug Hoop verzoek voor commentaar en had ook geen extra informatie, noch had haar organisatie benaderd te ontvangen of te coördineren, de donaties van de Dag 1 Fonds.

Update 9/13/18 4:17pm: We bereikten het kantoor van Kshama Sawant, één van de Seattle de leden van de gemeenteraad die vochten tegen de intrekking van de zogenaamde “head belasting” op deze aankondiging. Haar verklaring is hieronder:

Amazon Jeff Bezos blootgesteld hun meedogenloos uitbuitende praktijken in de Belasting Amazon strijd, dreigt einde bouw en leggen de werknemers af te stoppen met een belasting die Bezos zou betalen voor elk jaar slechts één uur van zijn inkomen. Landelijk werkende mensen zijn verontwaardigd over de slechte lonen en arbeidsomstandigheden geconfronteerd door Amazon magazijn werknemers. Bezos is nu probeert te verzachten zijn beeld, dat is het bewijs van de impact van onze beweging. In plaats van te kopen in de valse idee van ‘ corporate filantropie, die we kennen wordt gebruikt om te proberen en papier over systematische uitbuiting van werknemers en onze gemeenschappen, onze bewegingen moet blijven vechten om de belasting op de grote bedrijven te financieren betaalbare huisvesting en diensten, en unionize magazijn en technische werknemers

Sawant ook de aandacht op de Stop-BEZOS Wet, wetgeving voorgesteld door Vermont Senator Bernie Sanders, om de belasting op grote bedrijven waarvan de werknemers worden betaald, zo weinig dat ze blijven aangewezen op het sociaal vangnet programma ‘ s zijn als MODULE.