I USA avslutades med en ceremoni för tilldelning av IG nobelpris i 2018

34

Vid Harvards Sanders theatre slutade 28: e årliga ceremoni för tilldelning vinnare av IG nobelpris – en parodi av händelsen vid den prestigefyllda Nobelpriset. “Nobelevku” grundades 1991 och har sedan dess årligen delas ut till forskare från olika länder för de mest ovanliga och fåniga forskning. Men vissa av dem gör du först skratta och sedan tänka på allvar.

Detta år i fältet för “Ekonomi” – priset tilldelades kanadensiska forskare som har studerat frågan om orättvisor som människor möter i arbetet, liksom metoder för att bekämpa det. I sitt arbete, under rubriken “Rätt till fel”, under ledning av Professor Lindy Han Yu Liang, en grupp av forskare som har visat på positiva känslomässiga effekt, tillfalla från tortyr av voodoo-docka chef. Enligt forskarna som genomfört experiment, arbetstagare, tortyr och protekauschie dockor med stift, har fått en enorm tillfredsställelse och snabbt komma till en känsla känsla för rättvisa.

“Jämfört med dem som inte tortera dockan som liknar chefen av dem som gjorde det, kände en större känsla av rättvisa” — kommenterade resultaten av forskargruppen forskaren Douglas brown.

I fältet för “Medicin” i år gick utmärkelsen till forskare från Michigan, som bestäms ett effektivt sätt är mycket snabbare (70%) föra stenar från njurarna. Recept? Ofta rida en berg-och dalbana.

Forskare från Tanzania, Zimbave och STORBRITANNIEN i sin tur har fått erkännande i utforskningen av att äta hälsosamt. I April, den tidning Vetenskapliga Rapporter har publicerat sina rön som kannibalistiska kost i jämförelse med de konventionella har mindre näringsvärde och kan inte fullt ut tillfredsställa mannen. Chef för forskning James Cole noterade att forskargruppen har beräknat antalet kalorier som förbrukas av kannibaler i den Paleolitiska perioden, och sedan jämfört resultaten med den mängd kalorier som förbrukas av den moderna människan i vanligt kött och alternativ kost.

“Du kommer att få mer kalorier från hästar än människor”, — sade under ceremonin, Cole.

I kategorin “Medicinsk utbildning”, juryn uppmärksammat det arbete Akira Horiuchi, utvecklat en metod för att samogorodskaia i en sittande position.

Award i kategorin “Reproductive medicine” gick till forskare som använt stämplar för att bestämma den nattliga erektioner och fick reda på att denna metod är mycket mer effektivt nu gemensamma pletysmografi.

Award i biologi tilldelades svenska forskare. De visade sig att professionella provsmakare smak kan identifiera vin, som besöktes av att flyga.

IG Nobel-priset i litteratur, arrangörerna gav forskare från STORBRITANNIEN, Australien och El Salvador för deras arbete, “Livet är för kort för “läs den jävla instruktioner”. Forskarna i sin rapport visat att människor njuter av den hemma eller på jobbet några komplicerade tekniska enheter är oftast nästan aldrig läsa finns instruktioner till dem, i slutändan, inte att använda i vissa fall hälften av deras funktioner. Dessutom fann forskarna att kvinnor läs instruktionerna betydligt oftare än män, och personer som är under 25 år betalar inte uppmärksamhet till dem.

En grupp spanska forskare under ledning av Francisco Alonso fick utmärkelsen “För världen”. Forskarna analyserade rop och förbannelser från förarna. Forskarna har kommit fram till varför människor svär mer ofta när man kör. Forskarna notera att inom ramen för sin undersökning, och endast 2 procent av de svarande erkände att svära på att köra hela tiden. Men ungefär en fjärdedel av bilister säger att de gör det från tid till tid.

Andra mottagare tillämpas IG Nobel var en svensk filosof som genomfört studien vid lokala zoo. Forskare har funnit att schimpanser imitera beteendet hos människor samma som människor imitera de åtgärder av schimpanser.

För att diskutera vinnare av IG nobelpris i 2018, du kan inte bara se, utan också i våra Telegram chatt.

I USA avslutades med en ceremoni för tilldelning av IG nobelpris i 2018
Nikolai Khizhnyak