De Hubble-telescoop Vangt Afbeelding van een Echt Warped ‘Draak’

23

Gravitationele lens beïnvloeden produceert een “Draak.”Afbeelding: BUFFALO/NASA/ESA

Een ambitieuze gebruik van de Hubble Space Telescoop hoopt kaart een aantal van de grootste, helderste, en verste sterrenstelsels te begrijpen van de structuur van ons universum. Hierboven is een foto van dat onderzoek, met een vreemde, vervormde functie van de Draak.

Je hebt misschien gezien de Hubble Deep Field beeld—de telescoop wees naar een schijnbaar donkere vlek van de hemel, alleen om het te onthullen glanzend in verre sterrenstelsels. Een nieuw onderzoek wil sterk uit te breiden op eerdere waarnemingen van deze objecten, de zogenaamde Buiten Ultra-diepe Grens Velden En oude Waarnemingen (BUFFALO) enquête. De kennis die is opgedaan kan helpen wetenschappers met hun kennis van de diepste vragen over ons heelal, zoals de reden waarom het heeft de structuur of de hoeveelheid donkere materie.

“We gaan voor een super hoge resolutie opname met de Hubble-telescoop van deze clusters, die zal ons toelaten om beter te begrijpen van de eerste sterrenstelsels,” Mathilde Jauzac, research associate aan Durham University, vertelde Gizmodo.

BUFFALO plannen over het gebruik van 160 uur Hubble waarneming van tijd—dat is een veel—om het dubbele van de grootte van de huidige kaarten rond zes verre clusters oorspronkelijk afgebeeld tijdens de Hubble-ruimtetelescoop Grens Velden survey. Kortom, ze zijn het bijwerken van eerder verzamelde gegevens om te bepalen hoeveel en hoe verre melkwegstelsels, informatie die zou kunnen beperken theorieën over hoe de wereld evolueert. De observatie zal onthullen een aantal van de oudste sterrenstelsels van het heelal de eerste miljard jaar.

Abell 370Image: NASA, ESA, A. Koekemoer (STScI), M. Jauzac (Durham University), C. Steinhardt (Niels Bohr Instituut), en de BUFFALO team

Deze waarnemingen profiteren van het fenomeen dat bekend staat als gravitatielenzen. De zwaartekracht vervormd de vorm van de ruimtetijd zelf, en daarom licht zal buigen over enorme gebieden van de ruimte, zoals clusters. Dat licht verschijnt aan ons om kromgetrokken. Dit betekent dat de echt zware dingen in de ruimte, zoals clusters van sterrenstelsels, handelen zoals lenzen en kan produceren vergroot en vervormde beelden van objecten die zich achter hen. De zogenaamde Draak in het midden van de foto hierboven is in feite vijf afzonderlijke beelden van dezelfde galaxy, vervormd door de cluster Abell 370. De functie was een van de eerste voorbeelden van gravitatielenzen door een cluster ooit waargenomen, zei Jauzac.

Er is een hoop te leren van waarnemingen van deze verre, kromgetrokken sterrenstelsels. Mapping ze allemaal uit kan zien hoe sterrenstelsels gevormd en waarom het universum op zijn vreemde web structuur. Bovendien, als u doet alsof de Draak waren een boog en herleid uit de cirkel kan u bepalen hoeveel massa de oorzaak van de warp. Het is u wellicht bekend dat het universum zich gedraagt alsof het heeft veel meer massa dan we eigenlijk kunnen zien—de ontbrekende massa is bekend als de “donkere materie.” Als wetenschappers begrijpen het bedrag van de vervormingen en de straling van zowel de sterrenstelsels en stof tussen hen in, ze kunnen berekenen hoeveel dingen ontbreekt.

Dit is slechts de eerste afbeelding van een lange observatie venster en analyse periode te volgen. Uiteindelijk zijn veel van de inspanning zal helpen de aankomende James Webb Space Telescope beslissen waar te kijk in de lucht, zei Jauzac.

Ik zal blijven zeggen: Er is een schokkend bedrag dat we niet begrijpen over dit universum.

[via NASA]