Bläddra Android set-top box till TV: n SCISHION V88 Piano Smart

21

Jag har varit funderar över hur man lägger till din TV lite galet, och det självklara svaret för “Android-dongel” upprepade gånger slagit mig, trots att genomföra idén i praktiken är det aldrig nått. Man beslutar att det inte är värt det längre, jag gick och valde nästan den första konsolen som du hade SCISHION V88 Piano Smart, och nu kommer jag att berätta om min upplevelse med henne.

Bara notera att för det första, jag har inte gjort en djup studie av frågan, inte läsa forum, inte göra några jämförelser, var valet på grund av att första priset (jag vill inte spendera mycket mer än 50 dollar), och denna version av V88 i skrivande stund ligger på $ 53. (dessutom kupong SALE10 ger dig 5% rabatt på nästan alla produkter i deras butik). För det andra, jag försökte välja en modell med mer eller mindre faktiska prestanda (inte mycket gammal Android, en tillräcklig mängd RAM-minne och så vidare). Naturligtvis vissa saker tvungna att avstå från (5 GHz Wi-fi, Bluetooth, etc.).

Jag har också beslutat att vända sig till enheten med varumärket “konsument” synpunkt: jag ville inte köra riktmärken, inte genom konsolen custom firmware, inte ställa en egen rekaveri, i Allmänhet, används det bara en “som den är”.

Förresten, om du söker andra recensioner nämna att den här modellen i olika versioner har tillverkats under en lång tid, och den gamla versionen med 1 gb RAM-minne och det värsta chipset som samlas in på Internet är inte de bästa recensioner, men denna ändring har betydligt flyttas framåt. Förresten, jag fattar inte varför tillverkaren bara inte att välja ett annat index i stället för tillägg i namnet “PIANO”.

Specifikationer

 • OPERATIVSYSTEM: Android 7.1
 • CPU: RK3328, 4 processorkärnor Cortex-A53 @ 1.5 GHz
 • Video: Mali-450MP2 med stöd för OpenGL ES1.1/2.0
 • RAM-MINNE: 4GB DDR3
 • Flash: 16 gb EMMC
 • Minneskort: MicroSD upp till 64 GB
 • Wi-Fi: 2.4 G
 • Ethernet: 10/100M
 • Övriga portar: HDMI, optisk S/PDIF -, AV-ut
 • Upplösning: upp till 4K (4096 × 2160)
 • USB: 1 X USB3.0, 2 x USB2.0
 • Mått: 17,6 cm × 13.6 cm x 6,6 cm
 • Vikt: 340 gr.

Att döma av utseendet på rutan under förlossningen, hon upplevt en hel del intressanta äventyr. Lyckligtvis, en tät återvunnen kartong, vilket är tillverkad av förpackningen var tillräcklig för att skydda innehållet. Insidan, med undantag för den konsolen:

 • fjärrkontroll
 • strömförsörjning
 • HDMI-kabel
 • snabba instruktioner (mycket kort och inte särskilt användbar)

Utformningen av de konsoler som görs i en anda av gemensamt minimalism: svart plast kvadrat med rundade kanter. En av de ovanliga element — vågig glänsande sätt på toppen, att döma av sitt utseende, som symboliserar att Piano, utfärdat i namnet på modellen. Portar är nästan jämnt fördelade över tre kanter av enheten. På frontpanelen är den led-indikatorn lyser rött i viloläge och blå när du arbetar, ljusstyrkan är rimligen gjort måttlig, så även i ett mörkt rum är det inte irriterande.Plast skal — genomsnittlig kvalitet, dålig kan inte säga, men lugn krispigt ljud när värme prefixet hörs ibland. Förresten, värme på den gamla versionen av denna TV-rutan är ofta fått klagomål om överhettning, men med min version som jag inte titta på detta, kroppen blir varm, men inte het, och fryser på grund av överskott av värme har aldrig varit.

I allmänhet, om du klagar, jag skulle vilja ha en komplett “manuell” i detalj, och dessa få täta sidor med liten text inte ger information om enheten, och nå alla konton på måfå. Dock en hel del att tänka under denna process är inte nödvändigt, allt är mycket enkelt.

Först måste vi få två AAA-batterierna och sätt in dem i fjärrkontrollen (naturligtvis, den sekvens av åtgärder som kan skilja sig, jag bara berätta för er hur det hela gick till mig). Efter att ansluta konsolen via HDMI till TV: n och genom strömförsörjning till nätverk. Slå på TV: n, välj HDMI-port, slå på vår gadget-knappen på fjärrkontrollen och allt fungerar.

Från erfarenhet med Android på moderna spelare, jag räknar med att konsolen kommer det att laddas ner minst ett tiotal sekunder, men sedan jag blev glatt fel, allt händer mycket snabbare.

På gränssnittet, som jag förstår det, SCISHION inte anpassa Android TV, men i stället använder Android med en custom launcher, så att gränssnittet är enkelt nog, men åtminstone färgglada: skärmen visar flera stora “plattor”, är avsedda för sektioner som “Online video”, “Local content” och så vidare, underavsnitten är tomma, lägga till applikationer till smak — din uppgift.

Den förinställda program är ganska väntat: Google-tjänster och verktyg, bland annat, viktigare, Play-Marknaden, Youtube, Netflix, webbläsare, filhanterare och sedan Skype. Vi ska också tacka utvecklare för bristen på olika typer av bloatware och reklam stock firmware.

Den medföljande fjärrkontrollen är ganska bekvämt, men för seriös användning av den gadget kommer självklart att köpa något annat, helst med AirMouse funktioner, mikrofon och ett tangentbord. Jag på grund av hans lättja valet och köpet blev uppskjuten tills på obestämd tid, kan vara ett material för en annan åsikt, även om jag kommer att prata om fullständig kontroll.

Den är kompakt, välbalanserad i vikt, och har en trevlig kurs av nycklar. Den viktigaste kontrollen är, naturligtvis, kommer att vara en fem-sätt ringen i mitten. I optimerad för remote program (t ex från Google) denna ring kan du välja den särskilda kontroll-och bekräfta ditt val genom att trycka på den Centrala “OK”. I andra program, kan du använda musen för emulering, det är aktiverad på knappen till höger. På skärmen är det en markör som du kan flytta markören till samma ring, knappen center simulerar ett tryck på en vald plats. Hantera program som möjligt, men om den är väldigt lång. Det samma gäller för inmatning av text med hjälp av tangentbordet på skärmen: trivial-lösenord, om du har en komplex, blir till ett spännande äventyr. Om du kommer ihåg de dagar av push-knappen telefoner, för att skriva in text med hjälp av knapparna i den nedre delen av konsolen, men att göra det i redan 2018 typ av konstiga. Naturligtvis kan du ansluter bara den här lådan till ett externt tangentbord (och musen på samma gång), men fortfarande en särskild konsol kommer att vara mer bekvämt.

Om vi talar om program, delas de in i två grupper. De som arbetar fjärrkontrollen ordentligt, och resten. Ett levande exempel på den första gruppen är YouTube: en logisk gruppering av menyer, pop-up-kontroller, stora kontroller. Om programmet inte är väl genomtänkt, även för att pausa videon att bli problematiskt (för att aktivera musen-emuleringsläge), även om jag inte tror att det är fel SCISHION eller säga Google.

I Allmänhet, under drift av denna bilaga lämnar ett gott intryck: snabb, inget lag och hänger, bekvämt nog. Det enda som upprörd — hon fångats på min externa hårddisk, kanske är det i ExFAT, kan uppgå till 2 TB, förstår jag inte. Med undantag för en, V88 klarar sin uppgift home media center: levande teater, utumcc, offline innehåll streaming på ett lokalt nätverk, arbeta med extern Dac (ja, jag kunde inte kolla upp det), enkelhet i formatet (från den inbyggda spelaren i TV med dessa problem ibland).

Sammanfattningsvis kan jag säga att enhet är mina förväntningar uppfylldes. I framtiden, naturligtvis, var jag tvungen att köpa någon form av avancerad fjärrkontroll med röstinmatning och försöka bli vän med konsolen med Bluetooth, så att du kan använda ett trådlöst headset, och sedan mina behov kommer att vara stängt 100%.

Köp SCISHION V88 Piano Smart

Bläddra Android set-top box till TV: n SCISHION V88 Piano Smart
Pavel Dmitriev