BBC rettelser World Cup streaming forsinkelse

34

Forskere afslører teknologi, der reducerer live-streaming lag for online-seere

Thu, 13 Sep 2018 14.41 BST

Sidst ændret on Thu, 13 Sep 2018 19.41 BST

England fans watch the team play Belgium, at the Lord Raglan pub in central London.

England fans se holdet spille Belgien, Lord Raglan pub i det centrale London.
Foto: Matt Alexander/PA

BBC har afsløret teknologi, der kan fjerne den forsinkelse på internettet live streams af store sportsbegivenheder, et problem, der påvirkede millioner af seere under vm i sommer.

Hele branchen problem var starkest i England køre til semi-finalen. Som millioner set online, en forsinkelse på 20 sekunder eller længere betød, at mange seere har lært om mål fra indberetninger om deres telefon eller skrig af deres naboer. Ved sammenligning, TV-dækning-udsendelse via Dvb-t tager kun omkring fem sekunder for at nå hjem.

BBC ‘ s forskning og udvikling team har nu udviklet en prototype, der kunne bringe forsinkelse i overensstemmelse med traditionelle TV-udsendelser. Chris Poole, føre research engineer ved corporation, sagde: “Der er mange faktorer, der bidrager til en forsinkelse eller latency, at du oplever, når du ser en live stream over internettet.

“Nogle af denne ventetid hjælper med at give dig en pålidelig strøm, der vil spille uden afbrydelser, på trods af at konkurrere med andre-trafikken på netværket. Men der er også andre årsager til forsinkelse, at vi kan reducere.”

Den innovation, der vil blive vist, sammen med andre BBC udviklingsprojekter, på den internationale radio-og tv-konventionen i Amsterdam i denne uge. Live-stream-teknologien er ikke klar til at blive rullet ud til offentligheden som nogen endelige format er tilbøjelige til at kræve, at branchen samarbejde for at etablere et standardiseret system.

Live streams, der er delt i segmenter af video på omkring fire til otte sekunder. Disse er kodet, og derefter overført til internet-indhold distributionsnet. En seer enhed, såsom en bærbar computer eller mobiltelefon, skal derefter anmode om og afkode hvert segment. Enheden vil være tilbøjelige til at hente flere af disse som en buffer for at sikre en smidig oplevelse.

Det endelige resultat kan være en forsinkelse, der er flere gange længden af et segment. Mens dette ikke kan være et stort problem, når du ser en film eller dokumentar, kan det skabe en utilfredsstillende oplevelse under en live-nyheder og sport event.

Poole sagde forbedringer i hurtige internet forbindelser betød, at mange Britiske seere ikke længere er nødvendige for, at videoen til buffer, inden det blev spillet. “For mange brugere med en god bredbåndsforbindelse, medier buffer, der bruges af spillere for at sikre en pålidelig gengivelse er større end nødvendigt, hvilket medfører en unødvendig forsinkelse,” sagde han.

“Vi har været at undersøge, hvordan vi kan nedbringe den forsinkelse for seerne, hvis internetforbindelse tillader det, samtidig med at der indføres passende forsinkelse for dem, der har brug for det for pålidelighed.”

Udviklingen følger en kraftig stigning i efterspørgslen fra folk, der ønsker at se live-events på deres mobiltelefoner eller bærbare computere. Massivt skift til online streaming af sport, med folk som Amazon, køb af eksklusive rettigheder til nogle fodboldkampe i Premier League, betyder, at spørgsmålet vil blive endnu mere udpræget.