Airbus kommer att bygga flygplan av det material på basis av syntetiska webben

7

Trots den mycket långa flygresor, material för tillverkning av flygplan har inte förändrats mycket. Och de, under tiden, var att bli tyngre och började kräva mer bränsle. Och Airbus har beslutat att korrigera denna brist en av de första att använda i design av flygplan experimentella material på basis av syntetiska webben.

Materialet kallas Biostar och dess utveckling och studera är en tysk AMSilk, som är den första industriella leverantör av biopolymerer från material av denna typ. Hon biostal är ett experimentellt material baserade på syntetiska spindeltråd. Delar av syntetiska spider silk göra upp skelettet av material, bildar en “flätad” inre struktur. Produktionsprocessen är bakteriell jäsning av speciella mikroorganismer. Detta kräver ett speciellt näringsämne medium och särskilda villkor. I produktionen av biosteel inte bildas avfall som kan förorena miljön.

Som nämnts ovan, bränsle, utsläpp till luften under flygningen är ganska stora. 1 flyg medelstora flygplan släpper ut mycket avfall som material, liksom en bil i ett par månader. Därför, lättare material kommer att minska den erforderliga mängden av bränsle och utsläpp. Nu för detta ändamål, ett kolväte som fiber, men det är oerhört svårt att tillverka. Det är därför Airbus gör ett val till förmån bioscale.

Pressen av Airbus rapporterade att en prototyp av det nya materialet kommer att presenteras i 2019 och sedan påbörja skapandet av flygplan från bioscale baserade på syntetiska spindeltråd.

Detta och andra nyheter kan du diskutera i vår

Airbus kommer att bygga flygplan av det material på basis av syntetiska webben
Vladimir Kuznetsov