Tegel av tegel: hur Lego anammat tv-spel

49

Lego The Incredibles är det senaste tv-spelet för att hjälpa till att introducera varumärket till en ny generation av barn – en 3D block på en gång

Tors 12 Jul 2018 11.05 BST

Senast ändrad Tors 12 Jul 2018 11.13 BST

Lego Video Game Guy minifigure

Lego-tv-Spel Kille minifigure.
Komposit: Lego

För vissa föräldrar, tanken på barn som sitter ner framför en Lego-märkta video spel kan vara förvirrande: är inte poängen med Lego att det inte är på en skärm? Men mega-succé för Minecraft – baserat på att bygga saker av block i olika färger och egenskaper – bevisar att Lego och tv-spel har att påverka varandra under åtminstone ett decennium. Det finns nu Minecraft-märkta Lego set: en riktig leksak som påverkar ett spel som blir en leksak igen.

Många officiella Lego-spel har kommit ut ur en korsbefruktning. Sedan mitten av 90-talet har det varit mer än 50 av dem, den allra senaste veckans Lego The Incredibles, baserat på Pixar-film. Tv-spel är inte att ersätta traditionella sätt att leka med leksaken, men de är att ge nya infallsvinklar på Lego: s ethos: möjligheten för barn att vara kreativa i sitt spel.

Lego Island game screenshot

Lego Island låter spelare bygga 3D-jet skidor och helikoptrar. Foto: Mindscape

Det första Lego-spelet var relativt recondite Lego: Kul att Bygga, som startades 1995 på en obskyr pedagogiska system som kallas Sega Pico, och utmanas spelarna att slutföra 2D-modeller mot klockan. I 1997, Lego Ön erbjöd en förvånansvärt exakt representation av leksaken i spelet: spelare inbyggd 3D-jet skidor och helikoptrar för att utforska en liten ö fylld med uppdrag.

I 2005, Brittisk utvecklare av Traveller ‘ s Tales började göra spel baserade på Lego-s-märkta apparater, som börjar med Lego Star Wars och fortsätter med spel inspirerad av Indiana Jones, Harry Potter, Marvel-superhjältar och The Incredibles. Den mest ambitiösa spel, 2015 Lego Dimensioner, ger leksak skapelser till skärmen. Spelare bygga upp något från en set – säga Hogwarts Express – placera den på en leksak pad som är ansluten till en spelkonsol, och voila: en bricky version av JK Rowlings berömda fiktiv tåg kommer att dyka upp i spelet.

Facebook

Twitter

Pinterest

Lego Marvel Super Heroes – trailer video

Peter Gomer, game director för Lego The Incredibles, liknar processen för att göra tv-spel för att bygga en jätte-Lego: utvecklare har idéer, komponenter och mekanik, och det är upp till dem att bygga något kul som man kan spela med. “När du gör Lego, eller ett spel, du kan ta isär den, modifiera den, blanda det tillsammans. Du kan använda din fantasi för att göra vad du vill,” säger Gomer. Utvecklarna av den moderna Lego spel väva en mängd olika influenser i sitt spel, säger han, men alltid hylla konstruktion.

“Varje enskild prop i Lego-tv-spel kan vara gjorda av riktiga Lego”, säger han. “Om du skulle bygga dem, det skulle vara super dyrt, men eftersom det är digitala vi bara göra så mycket som vi vill och får spelaren att bygga några riktigt intressanta modeller.”

Team up … Lego The Incredibles.

Facebook

Twitter

Pinterest

Laget upp … Lego The Incredibles. Foto: Warner Bros Interactive Entertainment

Tillfredsställelsen av att känna två plast tegel bild perfekt tillsammans med en kraftig klicka inte kan replikeras genom en handkontrollen PlayStation. Men medan tv-spel inte ersätta fysisk Lego som en konstruktion av verktyg, barnen kan använda det som inspiration för att designa en fantasifull lekplats. Spel ger nya sätt att berätta historier som använder Lego som en prop inuti virtuella världar där spelarna peta, prod, ta isär och bygga om. Föräldrar sitta tillsammans med sina barn på soffan och hjälpa till att lösa pussel på samma sätt som de kan övervaka att bygga en svår modell i verkliga livet.

Förhållandet mellan Lego och tv-spel förmåner som det danska toy-maker, och har spelat en del i företagets turnaround sedan början av 00-talet. Förra året, Lego ‘ s chief marketing officer, Julia Goldin, berättade Observer: “Vi tittar på varje år börjar på noll, eftersom du har att rekrytera alla barn igen och göra varumärket spännande för dem.” Tv-spel, å andra sidan, är en del av nästan varje barns liv – 98%-99% av barnen spela dem, enligt demografiska uppgifter. Vissa barn kan även spela ett Lego-tv-spel innan de blir intresserade av den fysiska leksak.

Lego anpassningsförmåga, liksom företagets vilja att arbeta med andra mega-märken som Disney, har varit helt avgörande för dess överlevnad. Tv-spel är ett sätt på vilket varumärke hålls relevant, att införa en ny generation av risken för en enda tegelsten.