Obemannade electric truck kan bära 16 ton på vägen

41

Einride svenska företag, känt för lastbil och drone T-pod, har infört en ny Självständig lastbil. Det var den lastbil som kallas T-logga.Nya lastbilen fungerar helt eldrivna och helt Självständiga. Eftersom det behöver inte föraren, lastbilen som saknar hytt. Till skillnad från Einride T-pod, det är designad för offroad och bör kunna bära upp till 16 ton av trä.På grund av det Autonoma systemet är den plattform som Kör AI från NVIDIA, med tillgång till information om vägar i realtid. På en enda laddning kan resa omkring 120 kilometer, vilket är ungefär 193 km. Om det behövs, mänskligt ingripande, kan operatören styra lastbilen på distans, med hundratals miles bort.

Företaget hoppas att få Einride T-logga på de allmänna vägarna i USA och Europa år 2020.