Voldoen aan de Nieuwe EPA-Chief, Dezelfde is Als de Oude EPA Chief (Maar Misschien Minder Duidelijk Corrupte)

35

Andrew Wheeler.Foto: Jacquelyn Martin (AP)

Andrew Wheeler, de voormalige assistent van de klimaatverandering denier Sen. James Inhofe, de Senaat Milieu en Openbare Werken Commissie personeel directeur, en meer recent fossiele brandstof lobbyist, is nu tijdelijk de leiding van de Environmental Protection Agency na het aftreden van schandaal geplaagde voormalige beheerder Scott Pruitt. Terwijl Wheeler lijkt minder waarschijnlijk om op te hangen met de klimaatverandering te ontkennen beschuldigd kind misbruiken of multi-miljoenen dollar rekeningen voor een bijna onnodig 24/7 beveiliging detail, zijn hemelvaart aan het hoofd van de EPA is niet echt groot nieuws.

Nu-waarnemend beheerder Wheeler werkte eerder voor de EPA in de jaren 1990. Maar hij ziet zijn agenda als precies hetzelfde als de openlijk EPA-vijandige Pruitt, behalve met meer druk op-vriendelijke aforismen als “je mag niet leiden, tenzij u luisteren.” In een toespraak tot het personeel van het agentschap op woensdag, de Washington Post meldde, Wheeler gedefinieerd zijn drie topprioriteiten als Donald Trump gaf hem: schone lucht (zeker), schoon water (ook een soort baseline) en de regelgeving (in principe, in tegenstelling tot die twee voorafgaande prioriteiten).

Wheeler heel duidelijk verteld dat het personeel bij het EPA-hoofdkwartier op woensdag dat het agentschap niet natuurlijk-het corrigeren van een beleid op niveau, alleen de uitvoering van het huidige beleid zonder de afleiding, paranoia, en voor de hand liggende corruptie. De Post schrijft:

“Wij zullen verder bouwen op deze prestaties” bereikt sinds Trump aantreden in januari 2017, Wheeler zei, toevoegend dat de president gaf hem een duidelijk besef van wat hij verwacht dat de twee mannen sprak door de telefoon op donderdag.

“Hij zei: ‘het Schoonmaken van de lucht, schoon water en zorgen voor verlichting van de regelgeving.’ Ik denk dat we kunnen doen, al die dingen tegelijk,” Wheeler zei.

Zelfs als Wheeler heeft beloofd om door te gaan met de regelgeving rollback dat Pruitt begon en om door te volgen op President Trump ‘ s belooft om de EPA kleinere en meer industrie-vriendelijke, hij kondigde woensdag om meer transparant te zijn over zijn daden dan zijn voorganger.

Transparantie maatregelen aangekondigd door Wheeler tijdens de toespraak opgenomen een bezoek aan EPA kantoren en het nemen van vragen van medewerkers. Hij is ook het terugdringen van de executive security detail, lijkt het vermijden van geheimhouding in zijn officiële schema, en zal personeel van de beheerder in te voeren is “de derde verdieping van een office-suite” Pruitt uitgerust met verhoogde veiligheidsmaatregelen en had vergrendeld, volgens de Post. (Als de Associated Press opgemerkt, in zijn toespraak voor het personeel, hij vermeed direct kritiek Pruitt als de bron van die gedragingen.)

Wat was niet aangekondigd door Wheeler was het iets te maken met de klimaatverandering, onder vermelding van “klimaatverandering” zelf, die komt niet uit zijn mond een keer tijdens de toespraak. Terwijl Wheeler vertelde onlangs het Bericht dat de klimaatverandering “echte” en “mensen hebben een impact op het klimaat”—niet precies een groothandel goedkeuring van de klimaat-wetenschap—hij zei ook dat hij gelooft dat de EPA ‘ s rol op het klimaat “is het volgen van de wetten, die aan ons worden verstrekt door het Congres. En ik denk dat de wettelijke richtlijnen zijn heel klein.”

Volgens Politiek, Wheeler in plaats leek om zijn nieuwe rol als grotendeels over het waarborgen van het land blijft exploiteren natuurlijke bronnen voor economische voordeel:

“Amerika is gezegend met een overvloed aan natuurlijke hulpbronnen, de middelen die we gebruiken om de brandstof en de wereld te voeden,” zei hij. “We zullen doorgaan met het beschermen en rentmeester van deze middelen voor het welzijn van onszelf en van onze welvaart.”

En hij reciteerde veel dezelfde zinnen populair bij Pruitt en andere conservatieven over de veranderingen die ze wilde maken aan het agentschap.

“We zijn ook het herstel van de rechtsstaat, de regerend in de federale regelgeving ontsnappen en de heroriëntatie van het EPA op haar kerntaken,” Wheeler zei. “Als gevolg hiervan, de economie is booming en economisch optimisme is stijgende.”

Hoewel hij zei dat hij zou werken op Superfund site cleanup (een van de weinige dingen nog grotendeels onaangetast door de Pruitt tijdperk) en het verbeteren van water, infrastructuur, Politiek, schreef hij benadrukte ook het draaien van een back-milieu-handhaving aan de staten-verwerking toelaat beslissingen sneller, en hoe de EPA ‘ s lange tenuitvoerleggingsprocedure proces “pijn van het concurrentievermogen.” Volgens de New Yorker, al is hij beloofde om belangenverstrengeling te voorkomen door recusing zich van de beslissingen die bedrijven die hij gebruikt om voor te werken, ethiek waakhonden hebben gewaarschuwd Wheeler kon gewoon deze beslissingen hoe dan ook met weinig kans op gevolgen of het zoeken naar een verklaring van afstand.

In elk geval, het is waarschijnlijk verstandiger om je zorgen over wat deze lijst van Wheeler ‘ s lijst van voormalige lobbyen clients beschikbaar gesteld door Bloomberg geeft over zijn beleid neigingen niet de vraag of hij zal proberen om ze te verrijken met name:

Voordat Wheeler werd de EPA ‘ s adjunct-beheerder in April, hij pleitte voor bedrijven getroffen door het agentschap van het beleid, met inbegrip van de kolen-producent Murray Energy Corp., het nut Xcel Energy Inc. en Energie Brandstoffen Inc., een uranium-mijnwerker.

Terwijl de New Yorker artikel schreef is het mogelijk Wheeler zal toeslaan een meer gematigde toon dan Pruitt op klimaatverandering, hij werkt nog steeds te ondermijnen Barack Obama-tijdperk Schone energie Plan, en “werken voor Trump en is afhankelijk van zijn stemmingen en grillen.” Het blad merkte op dat, hoewel Pruitt de wrecking ball aanpak voor het terugdringen van regelgeving liet hem blootgesteld aan juridische uitdagingen, Wheeler minder slordig in zijn aanpak.

Denise D. Morrison, de voorzitter van de Amerikaanse Federatie van Werknemers van de Overheid Raad No. 238 wat neerkomt op meer dan 8.000 EPA werknemers, vertelde de Post die Wheeler is afspraak ‘ gewoon een oppervlakkige poging het dichten van de lekken en het beteugelen van de kritiek. Een succesvolle kolen lobbyist niet op zijn strepen. Hij zal dat blijven tot kampioen van de deregulering en de vergunning grote vervuilers te onttrekken aan de naleving helemaal.”

Wheeler zal waarschijnlijk houd de bovenkant zitting voor een tijdje, Pacific Standard gemeld, door zijn knusse relatie met de Senaat, de Republikeinen en hun gebrek aan verlangen naar een bevestiging vechten voor zijn handelen administrator rol loopt uit in 2019. Pruitt, voor wat het waard is, kan het nog steeds van plan om het gebruik van de schande hij die tijdens zijn tijd bij het agentschap als brandstof voor een run for office op de gang-de-libs-ticket, maar er is geen reden om te vermoeden dat hij zal struikelen over zijn eigen incompetentie minder.

[Washington Post]