Uber ‘ s HR chef fratræder midt påstande om racediskrimination

44

Liane Hornsey trak sig tilbage i en e-mail til personalet efter blot 18 måneder i den rolle

Wed, 11 Jul 2018 11.10 BST

Uber logo

Liane Hornsey tid på Uber var fyldt med påstande om udbredt spørgsmål forskelsbehandling på grund af køn og seksuel chikane.
Foto: Tyrone Siu/Reuters

Uber chef for HR er trådt tilbage efter kun 18 måneder efter, at en undersøgelse af, hvordan hun håndterede påstande om racediskrimination på taxi firma.

Liane Hornsey, som selskabets chief folk officer, trak i en e-mail til personalet på tirsdag, efter at en undersøgelse af beskyldninger fra anonyme angivere, at hun havde systematisk afvist interne klager over racediskrimination.

Hornsey var Uber ‘ s hr-chef og en af virksomhedens øverste talsmænd om mangfoldighed og diskrimination spørgsmål. Hendes 18 måneder på virksomheden var fyldt med påstande om udbredt spørgsmål forskelsbehandling på grund af køn og seksuel chikane.

De påstande, der rejser spørgsmål om, chief executive Dara Khosrowshahi ‘ s bestræbelser på at ændre de giftige kultur i virksomheden, efter at han overtog i August sidste år fra Uber grundlægger Travis Kalanick efter en række skandaler.

Khosrowshahi rost Hornsey, som “utroligt talentfulde, kreative og hårdtarbejdende” i en mail til medarbejderne, men gav ingen grund til hendes afgang. Hornsey sagde i en e-mail til personalet, at hun havde “tænkt over dette i et stykke tid” på trods af hendes exit viser sig at være ud af det blå.

Hornsey ikke reagere på anmodninger om en kommentar om undersøgelsen.

En anonym gruppe, der hævder at være “Uber medarbejdere i farver”, ifølge Reuters, påstod, at Hornsey havde brugt diskriminerende sprog og lavet nedsættende kommentarer om Bernard Coleman, Uber ‘ s globale chef for mangfoldighed og inklusion. De påstår, at Hornsey havde rakket ned og truet tidligere Uber executive Bozoma Saint John, der forlod virksomheden i juni, og i sidste ende var bag hendes afgang.

Saint John og Coleman afvist at kommentere. Saint John sluttede Uber fra Apple i 2017 og venstre efter et år. Coleman sluttede Uber fra Hillary Clinton i 2016 til præsidentvalget.

Advokatfirmaet Gibson Dunn, der gennemførte undersøgelsen, fortalte, at de ansatte i en 15 e, at nogle af de påstande, der var begrundet, og at Khosrowshahi var blevet informeret om. En efterfølgende undersøgelse blev iværksat efter yderligere påstande.

“Vi er overbeviste om, at undersøgelsen blev gennemført på en saglig, grundig og troværdig måde, og at konklusionerne fra den undersøgelse, der blev behandlet korrekt,” en Uber-talsmand sagde.

Klager mod Hornsey kommer et år efter Uber var indblandet i omfattende påstande om forskelsbehandling på grund af køn og seksuel chikane, der iværksætter en undersøgelse af den tidligere AMERIKANSKE justitsminister, Eric Holder, og i sidste ende Kalanick ‘ s fratræden.

Uber indvilligede i at betale $10m i Marts for at afvikle en foreslået class-action retssag med påstand om forskelsbehandling af mere end 400 kvinder og minoriteter anlagt af tre kvindelige ingeniører. En af de kvinder, der har fjernet sig fra klassen-action og sagsøgt selskabet i Maj med påstand om forskelsbehandling på grund af køn og race.

De ansatte bag de seneste påstande, der sagde, at klager, der er indgivet til Uber er anonyme tip line ofte ikke blev løst eller blev afvist, især hvis de beskæftigede sig med spørgsmål om race.

De har også beskyldes for at ignorere en bestyrelse-godkendt henstilling af Indehaveren, at dens chef mangfoldighed officer rapporterer direkte til den administrerende DIREKTØR, eller COO.