Thailändska räddare används radio Heyphone utvecklats av radio Amatör 2001

50

Heyphone är ett kommunikationssystem för räddningsuppdrag i grottor. Det användes av Thailändska forskare kommit 12 killar från Thailändska fotbollslag och deras tränare instängda i en översvämmad grottan Tham Luang. Alla någonting, bara Heyphone utvecklades under 2001, och dess Skapare, en Engelsman-radio Amatör John hay, somnade i och med 2016.

Användning av denna charm för den samtida verkligheten i enheten uppmärksammade Facebook-användare Phil Karn, som “blev intresserad av de tekniska aspekterna av undsättning från grottorna i Thailand”, särskilt meddelande. Räddningsarbetare som används för radiokommunikation G3TDZ (Heyphone), utrustning, öppen källkod, speciellt för detta ändamål skapas. Den använder övre single sideband modulering vid 87 kHz mycket låga frekvenser.

Antennen består av två delar, inbäddade i marken på ett avstånd av 20 meter. När en tillräcklig ström används, de kan “fastna” för att den andra antennen på ett avstånd av 100 meter från dem (eller ner).

John hay vilade 2016 och har inte sett ljust nog för att använda sin teknik. Men det gäller amatörradio liv.

Dessutom, Heyphone är inte längre rekommenderas för användning. Han ersattes av Micro Heyphone Ian Cooper, en mer modern och uppdaterad version av den ursprungliga enheten.

Thailändska räddare används radio Heyphone utvecklats av radio Amatör 2001
Ilya Hel