Thai Drenge Angiveligt Blev Bedøvet og i en Semi-Bevidst Tilstand Under Rednings

90

CHIANG RAI, THAILAND – JUNI 28: Redningsfolk installere en pumpe vand inde Tham Luang Nang Ikke grotte på juni 28, 2018 i Chiang Rai, Thailand.Foto: Linh Pham (Getty)

Tirsdag, den resterende fem drenge blev reddet fra Tham Luang Nang Ikke hule kompleks, hvor 12 medlemmer af et fodboldhold og deres træner var fanget i mere end to uger. Rescue mission strakt sig over tre dage, og ifølge nye detaljer, der er involveret medicinering drengene forud for udvinding.

Nyheden kommer fra Thailand tidligere Navy SEAL Chaiyananta Peeranarong, der fortalte AFP onsdag, at drengene sov eller semi-vågen under rednings mission. “Nogle af dem var faldet i søvn, nogle af dem var at vrikke deres fingre… (som om) groggy, men de var vejrtrækning,” Commander Peeranarong, som hjalp med at overføre drenge gennem hulen, sagde. Junta-leder Prayut Chan-O-Cha rapporterede i går, at drenge fik en “mindre beroligende,” som en BBC-rapport karakteriseret som en anti-angst medicin, som anvendes af soldater. “Når vi tager det, vi kan være mere fokuseret og øge chancen for at sharpshooting,” Chan-ocha sagde. BBC bekræftede onsdag, at de var “stærkt bedøvet” for at forhindre angst under udgravningen.

De første optagelser af missionen viser, at drenge pakket op og spændt fast til bårer, som dykkere overføre dem gennem hulen smalle passager ved hjælp af en trisse system. Mange af de drenge, der alle var en del af vildsvin fodboldhold, vidste ikke, hvordan at svømme og ikke har nogen dykning erfaringer. Hver dreng blev tildelt to dykkere, en heldragt og en full face-maske.

“Dette er den sværeste opgave, vi nogen sinde har gjort,” Thai rescue diver Narongsuk Keasub fortalte CNN. “Det lavere vand bliver, jo stærkere strøm. Det er stærkere nu. Hvert skridt af udvinding er risikabelt. Vi kan kun se vores hænder [a] kort afstand. For det andet, stenene er knivskarpe, der er farlige for vores dykning, [og] for det tredje passage er meget smal.”

Succes for udgravningen var en kæmpe lettelse, da drengene og deres fodboldtræner havde været fanget siden juni 23, efterladte for ni dage ved at drikke vand fra væggene i hulen, før de blev fundet i live, rapporterede BBC.

Og mens rescue mission var stort set vellykket, det var ikke fraværende af opportunister. Hollywood-producenter, der hang rundt i hulen kompleks i det nordlige Thailand trommespil op inspiration til en kommende blockbuster, mens en tech milliardær fremmes og leveret sin mini-ubåd, at redning chef, der anses for “ikke praktisk.”