Rechtbanken Halt Nevada is Walgelijk Plan uit te Voeren Veroordeelde Moordenaar Met niet-Geteste Geneesmiddel Cocktail

31

Een correcties officier buiten Ely State Prison in Nevada.Foto: John Locher (AP)

De uitvoering van tweemaal veroordeelde moordenaar Scott Raymond Dozier in Nevada op woensdag werd uitgesteld na het farmaceutische bedrijf Alvogen verzocht een federale rechter voorkomen dat ambtenaren van het gestuntel van een uitvoering met hun drugs-midazolam.

Volgens de Associated Press, Alvogen beweerde dat Nevada gevangenis ambtenaren verkregen de kalmerend, die de autoriteiten hebben gebruikt in tal van mislukte executies die links gevangenen in extreme pijn, via “uitvlucht”:

Gevangenis staat woordvoerster Brooke Santina aangekondigd het besluit woensdag middag na een state rechter in Las Vegas eerder op de dag liet de vertraging bij de aanvraag van New Jersey op basis van drugmaker Alvogen.

Santina zegt het uitstel was officieel na een conference call waarbij een overheid ambtenaren proberen te verzoenen met een gerechtelijk bevel uit te voeren, de uitvoering en andere rechter is om te stoppen.

Alvogen betoogd dat Nevada gevangenis ambtenaren verkregen product, midazolam, door middel van “uitvlucht” voor ongeoorloofde doeleinden en dat het niet wil dat de midazolam, gebruikt in de “mislukte” uitvoeringen.

Procureurs-ontkend dat de vordering en zei Nevada ambtenaren deden niets verkeerd.

Alvogen advocaat Todd Bice vertelde CBS News dat Nevada ambtenaren waren alleen in staat om te verkrijgen van de drug door de onderneming het schip naar een Las Vegas apotheek in plaats van een gevangenis in de stad van Ely. Hij voegde eraan toe dat Alvogen had geschreven aan de staat in April het aanvragen van het staken van het gebruik van de producten van het aantal executies.

Scott Raymond Dozier spreken openbare verdediger Lori Teicher.Foto: Ken Ritter (AP)

Volgens de AP, kan het een aantal maanden voordat Dozier de uitvoering is vernieuwd, waardoor Alvogen de eerste drug fabrikant “succes aangeklaagd halt toe te roepen aan een executie.” Advocaat Thomas Ericsson vertelde het persbureau dat sinds Alvogen was het nastreven van een rechtbank uitdaging in Las Vegas om te voorkomen dat het gebruik van de drug in executies, de verhuizing was niet onverwacht.

CBS gemeld Nevada ambtenaren draaide zich om midazolam als een substituut voor het verlopen van de standen van diazepam (Valium). Dozier ‘ s advocaten hadden ook geprobeerd om blokkeren van het gebruik van een ander geneesmiddel, de neuromusculaire-blokker cisatracurium. De derde drug gepland om te worden gebruikt in Dozier uitvoering van de cocktail is de synthetische opioïde fentanyl; zoals opgemerkt door Wired, de drie drugs in combinatie nog nooit zijn getest voor gebruik met de dood straffen.

Ambtenaren gepland om het gebruik van midazolam en fentanyl om Dozier in een gevoelloze coma, waarna ze beheren van cisatracurium, die zou stoppen met zijn hart. Als Wired schreef, het is onduidelijk of de drie drugs zou werken zoals de bedoeling is of simpelweg Dozier in een toestand waarin hij zou worden extern reageren, maar nog steeds in ernstige pijn van de cisatracurium:

Wat cisatracurium niet doen is het verminderen van het bewustzijn of een doffe pijn. Dat, in theorie, is wat de midazolam en fentanyl zijn. Onder medisch toezicht, en door de manier van lang gevestigde chirurgische protocollen, cisatracurium is veilig, zelfs nuttig. Maar het is mogelijk een executie onderwerp gedoseerd met de spullen in een niet-geteste cocktail zou vertonen geen uiterlijke tekenen van pijn of pijn veroorzaakt door de toediening van andere geneesmiddelen, of door de verstikking veroorzaakt door een gesloten membraan. Voor een externe waarnemer, ze lijken helemaal kalm als ze stikte, pijnlijk, tot de dood.

Volgens CBS News, Dozier is veroordeeld voor het vermoorden van de 22-jarige Jeremiah Miller in een motel in Las Vegas in 2002 en verbrokkeling van zijn lichaam, evenals het doden van dieren en verminkende vermeende 26-jaar-oude “drug-handel associate” Jasen Greene hetzelfde jaar. Terwijl hij liet een beroep op zijn doodstraf, roept het de voorkeur om te leven in de gevangenis, hij mag federale openbare verdedigers te proberen en te stoppen met het gebruik van een niet-geteste uitvoering protocol.

Als de New Yorker gerapporteerd in 2016, tal van farmaceutische bedrijven, waaronder Pfizer, haar voormalige dochteronderneming Hospira, en groothandelaren hebben geweigerd om hun drugs worden gebruikt in de dodelijke injectie in de afgelopen jaren, wat leidt staten om te streven naar onorthodoxe methoden voor het verkrijgen van de nodige chemicaliën. In 2013, Georgia geslaagd voor de Dodelijke Injectie Secrecy Act, die gaat over de namen van drugmakers en leveranciers wiens producten worden gebruikt in uitvoeringen zoals staatsgeheimen.

Het gebruik van de doodstraf is afgenomen landelijk voor decennia, per Business Insider. 31 staten nog steeds de doodstraf, hoewel slechts een handvol lidstaten nog regelmatig uitvoeren van gevangenen. Ambtenaren in sommige staten hebben gepleit voor het terugbrengen van de dood door een vuurpeloton als een reactie op de afnemende voorraden van erkende dodelijke injectie drugs, zoals Utah, die tilde een 11-jarige verbod op schieten ploegen in 2015, maar heeft niet de optie gebruikt sinds 2010. Andere staten als Mississippi hebben overwogen terug te brengen gaskamers en de elektrische stoel. Eerder dit jaar, Oklahoma zei dat het zou beginnen met het gas van de stikstof, die veroorzaakt “complete onvermogen om te bewegen, verlies van bewustzijn, convulsies, en uiteindelijk de dood” wanneer het zuurstofgehalte duik onder de 10 procent.