Novartis Bliver den Seneste Pharma Virksomhed til at Give Op på Antibiotika Forskning

58

Foto: Steffen Schmidt (AP/Keystone)

Meget gerne klimaforandringer, voksende fremkomsten af antibiotika-resistente bakterier superbugs er en tikkende bombe, der truer vores levevis. Det er også et meget dyrt problem at tackle, og Big Pharma har kæmpet for at finde nogen lovende løsninger. Onsdag, endnu en stor medicinal—det Schweiziske Novartis meddelte, at det er droppet ud af antibiotika spil.

Novartis, Effektparametre Nyheder først rapporteret, vil lukke ned for sin antibakterielle og antivirale forskningsprogrammer og afskedige 140 medarbejdere på sit Emeryville, Californien placering. De nedskæringer, der forventes også at påvirke andre områder af virksomheden, som sin farmakologi og protein sciences grene. De fleste af de afskedigede medarbejdere vil modtage to måneders fratrædelsesgodtgørelse, mens et par, der vil bo på til at hjælpe lukker programmer.

“Mens videnskab for disse programmer er overbevisende, har vi besluttet at prioritere vores ressourcer på andre områder, hvor vi mener, vi er bedre i stand til at udvikle innovative lægemidler, der vil have en positiv effekt for patienterne,” Novartis sagde i en erklæring, Effektparametre News rapporterede. Virksomheden vil også forsøge at sælge licenser til igangværende projekter, såsom eksperimentelle antimikrobielle stoffer i de tidlige faser af forsknings -, til andre virksomheder.

Novartis’ exit er kun det seneste tegnet af Big Pharma ‘ s forsendelse for at forfølge antibiotikum, forskning, AstraZeneca og Eli Lilly har også lukker deres antibiotika forskningsprogrammer inden for de seneste år. Mens nye antibiotika er stadig jævnligt opdaget, deres udvikling og potentiale faldet til en gennemgang over årtier.

Det er til dels fordi nyere lægemidler, er der ofte kun en lille forbedring i forhold til eksisterende lægemidler i den samme klasse. Men også antibiotika ikke, at rentable, i hvert fald sammenlignet med de seneste hjerte medicin eller erektil dysfunktion stof. Selv når et nyt antibiotikum, der ikke ramte markedet, er det usandsynligt, at få dækket en virksomheds omkostninger ved at styre os gennem godkendelsesprocessen; takket være den legitime frygt for hurtigere sammen antibiotikaresistens, nyere lægemidler, er der typisk anvendes som en sidste udvej for, at resistente infektioner, der begrænser deres avancer.

Regeringer og eksterne organisationer, der har forsøgt at overbevise pharma virksomheder til at holde deres antibiotikum, forskning programmer, som går gennem generøse tilskud og finansiering af investeringer i de seneste år, mens mindre boutique-forskning, virksomheder har også styrket. Men der er ingen klar indikation af, at disse bestræbelser er virkelig betaler sig.

I mellemtiden bakterier er simpelthen vinde den våbenkapløb, overhalede udviklingen af nye lægemidler og programmer, der er designet til at bekæmpe modstand. Alene i år, var der tre tilfælde af gonorré sig at være fuldstændig uhelbredelig gennem standard medicin. Lignende sager, der involverer forskellige fejl, som uundgåeligt vil komme.

Allerede, superbugs er ansvarlig for 700,000 dødsfald om året på verdensplan. Men i 2050, spærring af sidste-øjebliks mirakel, de kunne dræbe en anslået 10 millioner mennesker årligt—et dødstal højere end alle kræftformer tilsammen.

[Endpoints Nyheder]