MQ-9B Drone Is in de Eerste ‘Civiele-Geregistreerde’ op Afstand Bestuurd Vliegtuig te steken Atlantische oceaan

34

Een model van de MQ-9 Reaper op display op de Rayburn House Office Building op Capitol Hill in Washington, DC in 2010.Foto: Alex Brandon (AP)

De eerste “civiele-geregistreerd” remotely piloted drone om ooit een vlucht over de Atlantische oceaan geland om 6:43pm lokale tijd (1:45 pm ET) in de RAF Fairford, Gloucestershire op woensdag na het opstijgen vanaf Grand Forks, North Dakota op dinsdag, de BBC gemeld, na een reis van bijna de 3.800 km.

De BBC schrijft dat, na voltooiing van zijn historische reis, de General Atomics Aeronautical Systems drone in vraag zal worden getoond op een toon op de vliegbasis die begint aan het einde van de week:

De 3,760-mijl reis werd bestuurd door een bestuurder die zich in Amerika.

De MQ-9B SkyGuardian is aangekomen vooruit van de Royal International Air Tattoo, die begint op vrijdag.

Het vliegtuig zal worden tentoongesteld tijdens de show.

Scherpzinnige waarnemers zullen er rekening mee dat de MQ-9 SkyGuardian lijn is beroemd vooral vanwege haar militaire rol, waarin het heeft de bijnaam van “Reaper” en toverde onheilspellende visioenen van de toekomst, waarin het autonome wapens, in plaats van menselijke operatoren, trekken hun eigen triggers. Niet dat de menselijke operatoren hulp nodig bij het uitvoeren van de VS overzeese bombardement campagnes: Samen met zijn voorganger, de MQ-1 Predator en een aantal andere vaartuigen, het ONS heeft de Maaier uit te voeren wat wordt geschat op duizenden moorden in het buitenland. Dus minstens deze demonstratie van de lijn van de civiele doeleinden is iets minder verschrikkelijk.

De BBC toegevoegd dat General Atomics CEO van Linden Blauw vertelde verslaggevers in een verklaring, “Deze historische gebeurtenis was een demonstratie van het uithoudingsvermogen en de burgerlijke luchtruim vermogen van de MQ-9B SkyGuardian, en het is goed om dit te doen als onderdeel van de honderdjarige viering van de RAF.”

Volgens de Nieuwe Atlas, van de ambacht is de nieuwste iteratie van de Reaper lijn en werd aangepast om te voldoen aan niet-militaire luchtruim normen, alsook in overeenstemming met de regelgeving van de NAVO, de Britse Militaire Luchtwaardigheid Autoriteit (MAA) en de AMERIKAANSE Federal Aviation Administration. Hier zijn wat specs:

De MQ-9B heeft een spanwijdte van 79 voet (24 m) en wordt aangedreven door een Honeywell TPE331-10 Turboprop motor die 45 kVA. Het kan een lading van 4,750 lb (2,155 kg), heeft een maximum snelheid van de lucht van 210 knopen (242 km / u, 389 km/h), en een duurzaamheid van meer dan 40 uur op een hoogte van 40.000 voet (van 12.200 m).

Hoe dan ook, petje af voor de Reaper drone die waarschijnlijk zou kunnen doden als was het voorzien om dit te doen, maar niet in dit geval.

[BBC]