Kan jag lägga till en iPhone och googles Chromebook till min all-Microsoft system?

36

Om Paulus lägger till en iPhone och googles Chromebook till sin Microsoft-enheter, kommer det att leda till en röra av e-postadresser och konton?

Tors 12 Jul 2018 11.25 BST

Senast ändrad Tors 12 Jul 2018 14.27 BST

Will an iPhone, a Chromebook and Microsoft’s products all work well together despite competing services?

Kommer en iPhone, en Chromebook och Microsofts produkter och allt fungerar bra tillsammans trots konkurrerande tjänster?
Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Under de senaste åren har jag varit med alla Microsoft-orienterade produkter: en Windows-10 bärbara och stationära, en Windows-telefoner (Lumia 950) och en Yta 2 (Windows RT tablet. En fördel är att de alla att logga in på en enda Windows-konto med ett Outlook-e-post-adress. Jag använder Outlook (från Office 365) för att hantera min e-post, kontakter och kalender.

På grund av dålig app stöd för telefonen och Yta 2, jag undrar bara om att få en iPhone och en Chromebook att ersätta tablet och en bärbar dator. Min laptop behöver sannolikt kommer att minska när jag är klar med min doktorsavhandling, och kommer huvudsakligen e-post, ordbehandling och presentationer.

Jag är orolig för att detta kommer att lämna mig med en röra av e-postadresser och konton – ett iCloud-adress till telefon, en Gmail-adress för Chromebook, och den aktuella Windows-konto. Paul

När denna kolumn igång i ett tidigare sekel, att de flesta användare bara hade en PC. Hemanvändare som inte har bredband, så att e-post var som samlas in via ett modem. Vissa människor hade handenhet “organisatörerna” från Palm, Psion och andra leverantörer, men de är synkroniserade med Datorer. Livet var enkelt.

Sedan dess har saker och ting förändrats dramatiskt, med ankomsten av smartphones, massa-marknaden tabletter, ultraportabla bärbara datorer, alltid på bredband i hemmet och allmänt tillgängliga internet-anslutningar via trådlösa hotspots och 3G/4G cellulära tjänster. De flesta hem har nu en mängd anslutna enheter, från media server för glödlampor. I stället för att synkronisera med en lokal PC, saker sync via molnet-baserade tjänster för att göra dina uppgifter tillgängliga från nästan alla smarta enhet nästan var som helst.

Men vars cloud kommer du att använda? För många ändamål, finns det tre viktiga ekosystem, som drivs av Apple, Google och Microsoft. Varje företag har sina egna enheter, webbläsare, operativsystem, e-tjänster, online-applikationer och moln lagring. Enheter ofta driva människor att anta ett ekosystem, snarare än en annan, som är hjärtat i ditt problem. Du kan dock använda alla dina enheter med din nuvarande Outlook-konto.

Ekosystem krig

De tre stora ekosystem är mycket lika, men vissa skillnader visar hur varje företag gör pengar.

Apple gör de flesta av sina pengar genom att sälja enheter, främst iPhones, iPads och Mac-datorer. Dess moln-tjänster är avsedda för att göra sina produkter mer tilltalande, delvis genom att hjälpa dem att fungera väl tillsammans. Det mesta undviker att göra program för icke-Apple-enheter med iTunes för Windows och Apple Musik-app för Android som undantag.

Google gör det mesta av sina pengar på att sälja riktad reklam, som är baserad på analys av data och beteende. Det spelar inte så stor omsorg på vilka enheter du använder, men det vill du att använda sin webbläsare Chrome för att komma åt dess online-egenskaper såsom Gmail och YouTube. I grund och botten vill att allt görs på nätet.

Microsoft gör de flesta av sina pengar från försäljning av programvara och tjänster. Det är i allmänhet inte bryr sig vilka enheter du använder, om det har ett relativt små hårdvara företag som säljer Xbox spelkonsoler och Ytan Datorer. Som Google, Microsoft vill att du ska använda sina online-tjänster, såsom Outlook och Office 365, men det är fortfarande stöd för användning offline. Organisationer som har behov av att kontrollera sina uppgifter kan köra Microsoft server-programvara och även Azure-moln på sina egna lokaler.

Som ett resultat, Microsoft erbjuder den mest kompletta ekosystem för att stödja olika enheter och både online och offline-användning. Ja, som en Windows Phone-användare, kanske du vet redan att Microsoft tillhandahåller bättre stöd för iPhone och Android-användare än det gör för dig.

Google-Id och e-postadresser

Om du köper en Android-telefon, en surfplatta eller i Datorn, kommer du oundvikligen att sluta med ett Google-konto, men du behöver inte använda det i samband Gmail-adress. Om du inte e folk från Gmail, de kommer inte ens att veta din adress.

Du kan ställa in Gmail för att vidarebefordra all inkommande e-post till ditt Outlook-konto, och satt upp en regel för att lämna in den på en Gmail-mapp. Dock, få åtkomst till Gmail i webbläsaren och erbjuder enkel tillgång till Google Drive, som ger 15 gb gratis lagring online. Gå till Enheten och du kan skapa dokument online i Google-program, som omfattar Dokument, Kalkylark och Presentationer.

Du som redan har Office 365 med 1TB lagringsutrymme, så att dessa inte kommer att vara av stort intresse, men de kan ibland komma till hands.

I förbigående, potentiellt problematiska Google Drive-app för Windows-och Mac-Datorer dödades av i Mars. Det har ersatts av Backup och Synkronisering för Google Bilder och Google Drive.

Mitt råd: använd Google Takeout att göra säkerhetskopior.

Apple-Id: n och e-postadresser

Behöver du ett Apple-ID för att använda en iPhone, och installationen kommer att uppmana dig att ställa upp en Apple-e-post-adress. Men miljontals människor har Apple-Id med icke-Apple-e-post-adresser, tack vare den utbredda användningen av Apple iTunes på Windows-Datorer. I själva verket, du kan registrera ett Apple-ID på nätet, med vilken e-postadress som du gillar. Apple kommer att skicka ett e-postmeddelande till den adress som du anger och du måste ange koden för att bekräfta ditt konto.

Om du köper en iPhone, du kan också få tillgång till ditt Apple ID-konto från din dators webbläsare. Detta kan du använda online-applikationer som Pages, Numbers och Keynote, och erbjuder 5 gb gratis iCloud-lagring. Du kan också ladda ner en iCloud-appen till din Windows-DATOR.

Alternativt kan de Filer som app i iOS låter dig använda olika online-lagring tjänster som Microsoft OneDrive, Google Drive, Amazon Drive och Dropbox. Tryck bara på Platser i övre vänstra hörnet och slå på dem som du behöver.

Microsoft apps

Microsoft erbjuder massor av appar för iphone, ipad och Android-enheter. Just nu finns det 86 för iPhone och 93 för Android. De mest användbara inkluderar Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive, Kontor Objektiv, Cortana och Microsoft Remote Desktop.

Installera Outlook-appen på din iPhone (eller din Android telefon eller tablett) och du bör ha några problem med att använda din aktuella Outlook-e-post-adress.

Microsoft Office-applikationer kan köras på nyare Chromebook att vara värd för en fullständig kopia av operativsystemet Android, och de är gratis om Chromebook har en 10.1 tum eller mindre skärm. Alternativt kan du använda den gratis online Office-appar i Chrome webbläsare. Dessa inkluderar Word, Excel, PowerPoint, Bilder, OneNote och OneDrive.

Om du köper en Chromebook med en större skärm, du kan endast använda appar om du har en Office 365-konto, men du fortfarande inte kommer att få full tillgång till hela program. De bara kör på Windows-och Mac-Datorer.

En Chromebook?

Jag rekommenderar dig att prova en nyligen pekskärm Chromebook innan du köper en. Du kommer att behöva en 360-graders gångjärn för att det ska fungera som en tablett, eller ett löstagbart tangentbord som nya (kommer snart!) HP Chromebook X2.

Jag tror att Chromebook är fortfarande alltför begränsad för att ge ett verkligt alternativ till en Windows-10 konvertibla eller en surfplatta. De är bra för e-post och surfa, men många modeller inte hantera touch samt, om alls. Även de flesta Android-appar som har utformats för smartphones. Relativt få har varit anpassat för större skärmar, eller för Chromebooks.

Android tablet pc marknaden är det svårt, och Google kan planera för att ersätta Android med Chrome OS. Acer Chromebook Fliken 10 tablett är ett exempel. En fördel är att du inte behöver förlita sig på en tablet pc-tillverkare för att uppdatera operativsystemet Android.

Google är fortfarande under utveckling Chrome OS för att ta på sig en dubbel roll, men just nu, Windows 10 konvertibler är nog mer användbart. Se bara till att du får minst 64 gb lagring för att hantera Windows-10 uppdateringar.

Har du en fråga? E-post till Ask.Jack@theguardian.com

Denna artikel innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att vi kan tjäna en liten provision om en läsare klickar igenom och gör ett köp. Alla våra journalistik är oberoende och är inte på något sätt påverkas av någon annonsör eller kommersiella initiativ.
De länkar som drivs av Skimlinks. Genom att klicka på en affiliate länk, accepterar du att Skimlinks cookies kommer att ställas in. För mer information.