Facebook fortalte at give sørgende mor adgang til datters konto

42

Tysk domstol regler kan forældre arver kontrakt mellem et barn og en social media websted

@philipoltermann

Thu, 12 Jul 2018 14.45 BST

Sidst ændret on Thu, 12 Jul 2018 17.28 BST

Facebook logo reflected in a person's eye

Afgørelsen er en milepæl dom for, hvordan sociale medier data er behandlet efter ejerens død.
Foto: Christophe Simon/AFP/Getty Images

Facebook skal give en sørgende mor, adgang til hendes afdøde datters profil og private beskeder, Tysklands højeste domstol har fastslået.

I en skelsættende dom til behandling af sociale medier data efter ejerens død, forfatningsdomstolen i Karlsruhe, der afgjorde torsdag, at forældre kan arve kontrakt mellem deres barn og en social media platform på samme måde, som de ville være i stand til at arve fysiske dokumenter såsom dagbøger og private breve.

“Fra en arveret se, er der ingen grund til at behandle digitale indhold forskelligt,” retten sagde.

Kvinden i centrum af sagen har været engageret i et år-lang juridisk kamp med internet virksomheden i løbet af adgang til kontoen, hendes datter, der blev dræbt af et tog på en station i Berlin i 2012.

Med politiet ude af stand til at afgøre, om den 15-årige død var et uheld, eller om hun dræbte sig selv, den kvinde, der havde forsøgt at få adgang til hendes datters Facebook-profil for at se på hendes indlæg og private beskeder.

Omstændighederne ved død, har også betydning om et erstatningskrav, som driver af metroen, der er involveret i hændelsen for immaterielle skader.

Forældrene sagde, at de havde password til deres datters konto, fordi hun havde delt det med dem, til gengæld for at få lov til at åbne én, da hun var 14. Men når jeg forsøger at logge ind på den konto, de fandt profil var blevet lagt i “memorialised” mode.

Ifølge Facebook ‘ s vilkår og betingelser, “memorialised konti er et sted for venner og familie til at samle og dele minder efter en person er gået bort”, med ordet “huske”, der vises ved siden af personens navn på deres profil.

Quick guide Børn og tech

Vis

Skjul

Børn og tech

Love om børns forhold til teknologi variere rundt omkring i verden, og er sjældent håndhævet. De facto-alder for mange online-tjenester, der er 13, der er fastsat af OS, Children ‘ s Online Privacy Protection Act 1998, som forhindrer, at websteder rettet mod børn, eller bevidst at give børn mulighed for at give oplysninger online uden forældrenes samtykke. Den byrde af forankringen, at samtykke, og det lave afkast for building services for children har dog betydet, at udbydere tendens til at vende det blinde øje til under-13s på deres hjemmeside, hverken med dem eller spreder den indsats, der kræves for at politiet mod deres tilstedeværelse.

Det sagt, tech, der sigter mere direkte mod børn har blomstrede for nylig, og lovgivningen har til formål at beskytte børn mod potentielle skade, har også været forbi. Skolebørn i Frankrig, er afskåret ved lov at bruge deres telefoner i klassen, og fra September dette år, fra at bruge deres mobiltelefoner i skolen.

Sådanne love er imødegås ved en indsats fra virksomheder som Facebook og Google for at tiltrække nye brugere, mens de er unge. Facebook tilbyder Messenger Børn, der giver børn at tale til kontakter nøje undersøgt af deres forældre, mens Google ‘ s YouTube har en børne-app, der giver rigelige forældrekontrol og evnen til at filtrere videoer for alle, men de fleste barn-safe indhold – selv om de filtre, som er drevet af en algoritme, har ikke altid været en succes, hvilket fik selskabet til at annoncere et menneske-kurateret version i April.

Var dette en hjælp?

Tak for din feedback.

Henvisning til love om databeskyttelse, Facebook havde afvist at give kvinden til at få adgang til pigens profil, på trods af en Berlin-domstolens afgørelse i hendes fordel i December 2015.

Efter en klage fra Facebook, Berlin ‘ s højeste statslige ret sidet med selskabet i Maj 2017, som venstre åbent, om forældrene stadig vil være i stand til at læse deres afkoms-beskeder, men ikke den tilhørende svar fra andre brugere.

Dommen på torsdag, som annullerede 2017 afgørelse, gjort det klart, at lovgivning om databeskyttelse, der i dette tilfælde ikke dække den afdøde.

I en erklæring, en talsmand for Facebook i Tyskland siger, at sagen havde afsløret de komplekse udfordringer, beskyttelse af data.

“Vi føler, at [til] familie. Samtidig er vi nødt til at sikre, at personlige udvekslinger mellem folk på Facebook er beskyttet. Vi repræsenterede en anden holdning i denne sag, og langtrukken sag viser, hvor kompleks sagen er, i juridisk forstand,” sagde de.