Elon Musk Sværger at Tage på Flint Vand Krise

58

Foto: Getty

Elon Musk har taget en god bid af kritik på det seneste, og meget af det fortjente. Efter at udholde en hel del af ristning over hans ineffektiv indsats for at hjælpe børn, der er fanget i en hule i Thailand, han er nu forpligtet sig til at hjælpe hver enkelt person i Flint, Michigan, der er stadig påvirket af vand krise.

Det er blevet lidt af en tradition på Twitter til at minde om, Moskus, at nogle tusindvis af husstande i Flint, skal de rør, der bringer vand til deres hjem er udskiftet. Michigan Institut for Miljø-Kvalitet, der findes, at flints vand system var fri for farlige niveauer af bly forurening i januar 2017, men problemet vil ikke rigtig være løst, før alle rør er udskiftet—en proces, der kan hæve den ledende niveauer for visse ejendomme. For nu, beboere bliver bedt om at fortsætte med at bruge et filter eller en flaske vand.

Tilstedeværelsen af bly-forurenet drikkevand i Flint, kom først til offentlighedens kendskab i 2014 og er siden blevet en af de største kilder af skam i Usa. Ikke skam for Michigans guvernør, Rick Snyder, hvis administration er i høj grad ansvarlig for krisen. Nej, han er stadig i embedet, drikke rent vand. Det er bare en af de ting, der gør, at man skammer sig over at være Amerikaner.

På tirsdag, efter gentagne gange at blive mindet om krise, når han meddelte en af hans minimal indsats for at gøre noget godt i verden, Moskus sagde, at han var på vej for at hjælpe med at løse Flint. Når en bruger har tweeted, “Hey @elonmusk jeg hørt en masse mennesker siger, at der er INGEN MÅDE, du kan hjælpe med at få rent vand med Flint, Michigan. Sagde du ikke ville være i stand idk,” Moskus svarede:

Bare i tilfælde af noget mystisk sker for at tweet, Moskus sagde, og vi citerer: “Du overveje dette en forpligtelse til, at jeg vil finansiere fastsættelse af vand i ethvert hus i Flint, der er forurening i vand over FDA niveauer. Ingen spøg.”

Moskus begyndte snart at præcisere, hvad han mente med “fonden fastsættelse af vand” i en anden tweet:

Moskus derefter begyndte offentligt brainstorming om, hvordan hans plan ville fungere.

Så planen er ikke helt låst ned. Og som du måske har bemærket i Moskus første tweet, Food and Drug Administration (FDA) er ikke det føderale agentur, at offentlige politikker vand fra hanen. (Det ville være miljøstyrelsen; FDA ikke regulere kvaliteten af vand på flaske, dog.) Men dette løfte er ikke noget, du ønsker at skændes med. Det er ikke noget, hvor du ønsker at sætte spørgsmålstegn ved sin ordlyd eller påpege, at han kan være misforståelse af, hvad han forpligte sig til. Betydningen af hans tweet er klar, og at tage det tilbage ville være noget af en pik bevæge sig.