Domstolene Stoppe Nevada er Ekkelt Tenkt å Utføre Dømt Morder Med Utestet, Bedøve Cocktail

41

En korreksjoner offiser utenfor Ely State Prison i Nevada.Foto: John Locher (AP)

Gjennomføring av to-dømt morder Scott Raymond Dozier i Nevada på onsdag ble utsatt etter at det farmasøytiske selskapet Alvogen bedt om en føderal dommer hindre at tjenestemenn fra botching en henrettelse med sine narkotika midazolam.

Per Associated Press, Alvogen hevdet at Nevada fengsel tjenestemenn fikk beroligende, som myndighetene har brukt i mange feilslått henrettelser at venstre fanger i ekstrem smerte, via “lurerier”:

Staten fengsler talskvinne Brooke Santina kunngjorde beslutningen onsdag ettermiddag etter en state-domstolens dommer i Las Vegas tidligere i dag bestilte forsinkelse på forespørsel fra New Jersey-baserte drugmaker Alvogen.

Santina sier utsettelse ble gjort offisielt etter en konferansesamtale involverer myndighetene prøver å forene en dommer for å utføre kjøring og en annen dommer for å stoppe det.

Alvogen hevdet at Nevada fengsel tjenestemenn fikk sitt produkt, midazolam, gjennom “lurerier” for ikke-godkjente formål, og at det ikke vil dens midazolam, brukt i “feilslått” henrettelser.

Staten advokater nektet for at krav og sa Nevada tjenestemenn gjorde ikke noe galt.

Alvogen advokat Todd Bice fortalte CBS News at Nevada tjenestemenn hadde bare vært i stand til å få tak i stoffet ved å ha selskapet sende den til en Las Vegas-apoteket i stedet for et fengsel i byen Ely. Han la til at Alvogen hadde skrevet til staten i April ber om det slutter å bruke av sine produkter i henrettelser.

Scott Raymond Dozier snakker til offentlig forsvarer Lori Teicher.Foto: Ken Ritter (AP)

I henhold til AP, det kan være flere måneder før Dozier henrettelsen er fornyet, noe som gjør Alvogen det første stoffet produsenten å ha “hell saksøkt for å stoppe en henrettelse.” Advokat Thomas Ericsson fortalte nyhetsbyrået at siden Alvogen var å forfølge en domstol utfordring i Las Vegas for å hindre bruk av stoffet i henrettelser, farten var ikke uventet.

CBS rapportert Nevada tjenestemenn slått til midazolam som en erstatning for sine utløpt bestander av diazepam (Valium). Dozier advokater hadde også forsøkt å blokkere bruken av et annet stoff, nevromuskulær-blokker cisatracurium. Den tredje medikament planlagt å bli brukt i Dozier henrettelsen cocktail er syntetisk opioid fentanyl, som bemerket av Wired, tre medikamenter i kombinasjon har aldri blitt testet for bruk for død straffer.

Tjenestemenn planlagt å bruke midazolam og fentanyl å sette Dozier til en unfeeling koma, etter som de vil gi cisatracurium, som ville stoppe hans hjerte. Som Wired skrev, det er uklart om de tre stoffene ville fungere som tiltenkt, eller bare sette Dozier inn i en tilstand der han ville være eksternt ikke svarer, men fortsatt i sterke smerter fra cisatracurium:

Hva cisatracurium ikke gjøre er å redusere bevissthet eller kjedelig smerte. Som, i teorien, er det midazolam og fentanyl er til for. Under medisinsk tilsyn og ved hjelp av veletablerte kirurgisk protokoller, cisatracurium er trygt, selv nyttig. Men det er mulig en henrettelse emnet dosert med ting i en utestet cocktail ville viser ingen ytre tegn på smerter eller smerter forårsaket enten av administrasjonen av andre legemidler, eller ved kvelning brakt videre av en kollapset mellomgulvet. Til en utenforstående observatør, de kan virke helt rolig som de ble kvalt, smertelig, til døden.

I henhold til CBS News, Dozier er dømt for drapet på 22-åringen Jeremia Miller i et Las Vegas-motellet i 2002 og dismembering liket hans, så vel som å drepe og mutilating påståtte 26-åringen “narkotika-handel associate” Jasen Greene samme år. Mens han falt appellerer til hans død setning, kaller det å foretrekke til livstid i fengsel, han tillot føderale offentlige forsvarere for å prøve og stoppe bruken av en utestet gjennomføring protokollen.

Som New Yorker rapportert i 2016, mange stoffet selskaper som Pfizer, sin tidligere datterselskap Hospira, og grossistene har nektet å la sine legemidler som skal brukes i dødelige injeksjoner i de siste årene, ledende stater til å forfølge uortodokse metoder for å skaffe de nødvendige kjemikalier. I 2013, Georgia bestått Dødelig Injeksjon Hemmelighold Act, som behandler navnene på drugmakers og leverandører som har produkter som er brukt i henrettelser som staten hemmeligheter.

Bruk av dødsstraff har gått ned på landsbasis i flere tiår, per Business Insider. Noen 31 statene som fortsatt har dødsstraff, selv om bare en håndfull stater fortsatt jevnlig utføre fanger. Tjenestemenn i enkelte stater har tatt til orde for å bringe tilbake død ved eksekusjonspelotong som en respons til minkende tilførsel av autorisert dødelig injeksjon av narkotika, for eksempel Utah, som løftet en 11-års forbud mot å skyte patruljer i 2015, men har ikke brukt alternativ siden 2010. Andre stater som Mississippi har vurdert å bringe tilbake holocaust og den elektriske stolen. Tidligere dette året, Oklahoma sa at det ville begynne å bruke nitrogen gass, noe som fører til “fullstendig manglende evne til å flytte, tap av bevissthet, kramper, og til slutt død” når oksygen nivåer dukkert under 10 prosent.