Domstolene Stop Nevada er Ulækkert Plan om at gennemføre en Dømt Morder Med Uafprøvede Medicin Cocktail

25

Et korrektioner officer uden Ely statsfængsel i Nevada.Foto: Jens Locher (AP)

Udførelse af to gange dømt morder Scott Raymond Dozier i Nevada, der onsdag blev udsat efter farmaceutisk virksomhed Alvogen anmodet om en føderal dommer forhindre, at embedsmænd fra botching en udførelse med deres stof midazolam.

Per Associated Press, Alvogen hævdede, at Nevada fængsel embedsmænd fået beroligende, som myndighederne har brugt i mange forkludrede henrettelser, at venstre fanger i ekstrem smerte, via “kneb”:

Statsfængsler talskvinde Brooke Santina meddelte beslutning onsdag eftermiddag, efter at en tilstand dommer i Las Vegas tidligere i dag bestilt forsinkelse på anmodning af New Jersey-baserede drugmaker Alvogen.

Santina siger udsættelsen blev gjort officiel efter en konference med statslige embedsmænd, der forsøger at forene en retskendelse til at udføre henrettelsen, og en anden dommer, for at stoppe det.

Alvogen gjort gældende, at Nevada fængsel embedsmænd fremstillet sit produkt, midazolam, gennem “kneb” for ikke-godkendte formål, og at det ikke ønsker sin midazolam, der bruges i “forkludret” henrettelser.

Statens advokater nægtet at hævde og sagde Nevada embedsmænd gjorde ikke noget forkert.

Alvogen advokat Todd Bice fortalte CBS News, at Nevada embedsmænd havde kun været i stand til at få stoffet ved at have virksomheden sende det til en Las Vegas apotek i stedet for i et fængsel i byen af Ely. Han tilføjede, at Alvogen havde skrevet til staten i April anmoder om det ophøre med brugen af dets produkter, i henrettelser.

Scott Raymond Dozier taler til offentlig forsvarer Lori Teicher.Foto: Ken Ritter (AP)

Ifølge AP, kan det være flere måneder, før Dozier ‘ s udførelse er fornyet, hvilket gør Alvogen den første drug producent at have “succes sagsøgt for at standse en henrettelse.” Advokat Thomas Ericsson fortalte news agency, at da Alvogen blev ført en retssag i Las Vegas for at forhindre brugen af stoffet i henrettelser, var ikke uventet.

CBS rapporterede Nevada embedsmænd, der viste, at midazolam som en erstatning for dens udløb bestande af diazepam (Valium). Dozier ‘ s advokater havde også forsøgt at blokere brugen af anden medicin, neuromuskulær-blocker cisatracurium. Den tredje stof dømt til at blive brugt i Dozier udførelse cocktail er syntetisk opioid-fentanyl; som bemærket af Kablet, de tre stoffer i kombination er aldrig blevet testet til brug for dødsstraf.

Embedsmænd planlagt at bruge midazolam og fentanyl at sætte Dozier i en ufølsom koma, efter hvilken de vil administrere cisatracurium, som ville holde op hans hjerte. Som Wired skrev, er det uklart, om de tre stoffer vil arbejde som planlagt, eller simpelthen sætte Dozier i en tilstand, hvor han ville være eksternt printer, som ikke reagerer, men stadig stærke smerter fra cisatracurium:

Hvad cisatracurium ikke kan gøre, er at mindske bevidsthed eller kedelig smerte. Der, i teorien, er, hvad midazolam og fentanyl er til for. Under lægeligt tilsyn og ved hjælp af veletablerede kirurgisk protokoller, cisatracurium er sikkert, endda nyttigt. Men det er muligt, en henrettelse emne doseret med de ting i en uprøvet cocktail ville udstille ingen ydre tegn på smerte eller smerte forårsaget enten af administrationen af andre lægemidler, eller ved kvælning som følge af et kollapset membran. For en udenforstående iagttager, vises de muligvis sammen helt rolig, da de blev kvalt, smerteligt, død.

Ifølge CBS News, Dozier er dømt for at have myrdet 22-årige Jeremias møller på en Las Vegas motel i 2002 og bliver hans lig, samt drab og mutilating påståede 26-årige “narkotika-handel associate” Jasen Greene samme år. Mens han er faldet appellerer til hans dødsdom, hvori det at foretrække frem for livet i fængsel, han må gerne medbringes føderale offentlige forsvarere for at forsøge at stoppe brugen af en uprøvet udførelse protokol.

Som the New Yorker, der er rapporteret i 2016, talrige stof virksomheder, herunder Pfizer, sin tidligere datterselskab Hospira, og grossister, der har nægtet at lade deres lægemidler, der anvendes i dødelige indsprøjtninger i de seneste år, hvilket medlemsstaterne til at forfølge uortodokse metoder for at opnå de nødvendige kemikalier. I 2013, Georgia, vedtaget den Dødelige Indsprøjtning Tavshedspligt Handle, som behandler navnene på drugmakers og leverandører, hvis produkter anvendes i henrettelser som statshemmeligheder.

Brugen af dødsstraf er faldet på landsplan i årtier, per Business Insider. Nogle af 31 stater stadig har dødsstraf, men kun en håndfuld stater stadig regelmæssigt udføre fanger. Embedsmænd i nogle stater har argumenteret for at bringe tilbage døden ved skydning som en reaktion på den faldende leverancer af autoriserede dødelig injektion af narkotika, såsom Utah, der løftede et 11-årigt forbud mod fyring squads i 2015, men har ikke benyttet sig af muligheden siden 2010. Andre stater som Mississippi har overvejet at bringe tilbage gaskamre og den elektriske stol. Tidligere dette år, Oklahoma sagde, at det ville begynde at bruge nitrogen-gas, som forårsager “fuldstændig manglende evne til at bevæge sig, bevidstløshed, kramper, og i sidste ende døden”, når iltindholdet ned under 10 procent.