Check Out de Fox News-Gevuld Schema voor Facebook ‘ s ‘Betrouwbaar’ Nieuws Laat zien

32

De Facebook app-logo wordt weergegeven op een iPad naast een afbeelding van de Facebook-logo op een iPhone op 3 augustus 2016 in Londen, Engeland. Foto: Getty

Nog aan het bijkomen (ten minste in reputatie, maar zeker niet in financieel succes) van de 2016 AMERIKAANSE presidentsverkiezingen, Facebook lanceert haar eigen leisteen van nieuws-shows, geproduceerd en gefinancierd door het sociale netwerk in samenwerking met “betrouwbaar” nieuws organisaties. De line-up, die start volgende week, beschikt over een heel stuk van Fox News.

Niet alle van de programmering—die beschikbaar zal zijn via de recent gelanceerde Facebook Bekijk video platform vanaf juli 16—komt van het nieuws netwerk draagt water bij de Trump administratie. ABC News, T.A.V.:, Bloomberg, BuzzFeed, CNN, Mic, Kwarts, en Univision (Gizmodo Media Groep moederbedrijf) alle slots op het oorspronkelijke schema.

Maar verdomd, er is gewoon heel veel van Fox News. Het netwerk van leads uit de dekking eerste ding in de ochtend, snagged de eerste mid-dag plaats met een versie van “Fox News Update” georganiseerd door het algemeen sympathieke chef nieuws anker Shepard Smith, en twee in het weekend slots. Het is de enige news network, dat is een deel van de Facebook-gefinancierd project om een show op Facebook Kijk elke dag van de week.

Beeld: Facebook

De inclusie en zelfs het benadrukken van Fox News—een netwerk beruchte presentatie van gastheren en gasten die misleidende en soms regelrechte valse claims, per Politifact—is slechts het meest recente resultaat van Facebook vaste positie tussen een rots en een harde plaats als het gaat om het conservatieve opvattingen. Zodra het woord kreeg van ex-werknemers die het bedrijf gewerkt te onderdrukken conservatieve nieuws bronnen in de nu ter ziele gegane trending verhalen sectie, Facebook heeft proberen te paaien zijn kritiek op het recht van alle nodige middelen. Het begon met Zuckerberg vergadering met de Republikeinse boegbeelden om het uitzoeken van de problemen en is voortgezet door middel van Facebook ‘ s beslissing om het huren van een voormalige Republikeinse senator die het verspreiden van valse informatie over Planned Parenthood terwijl het houden van een openbaar ambt.

Nu is het geven van Fox News top billing op de programmering schema ontworpen om het nieuws dat “betrouwbare, informatieve en lokaal.” Het netwerk is zeker betrouwbaar onder Republikeinen—60 procent van de rechts-scheve Amerikanen geïdentificeerd door het netwerk beschouwd als een “objectief nieuws bron,” volgens een enquête eerder dit jaar door Gallup en de Knight Foundation. Sinds Facebook heeft om te werken op de Michael Jordan principe van “de Republikeinen sneakers kopen, te,” het sociale netwerk heeft niet veel van een keuze, maar om Fox News in de mix.

En ja, het zal. Naast stemmen zoals Anderson Cooper en Jorge Ramos, per soort, er zal een anker van het netwerk dat heeft doorgebracht een buitensporige hoeveelheid tijd aan het praten over Hilary Clinton ook al is het in 2018. Zeker, deze time-slots op zijn minst voor een deel worden verankerd door Shep Smith, die heeft gekregen een reputatie opgebouwd in het bedrijf voor “anti-Troef” gewoon door het aanbieden van redelijke kritiek van de administratie.

De loop van de tijd kan het netwerk valt weg als een brandpunt van de plannen. Facebook is van plan op het aanbieden van een extra leisteen van de programmering in de komende maanden dat onder de dekking van McClatchy, NowThis, en TEGNA. Facebook is ook van plan om te duiken in de lokale nieuws—maar hopelijk ook het bedrijf geen tik Sinclair voor die inspanning.

Wie weet hoe een succesvolle Facebook ‘ s news inspanning zal worden. Het heel goed zou kunnen flop—er is een heleboel manieren om nieuws updates in de loop van de dag al, en het is niet duidelijk dat de programmering op Facebook maakt de dingen op de hoogte te blijven makkelijker. Ga naar het tabblad dat u waarschijnlijk nog nooit opzettelijk geklikt voordat deze te zien hoe de dingen gaan.

[Verscheidenheid, De Rand]