Början av neutrinoastronomin det ska vara: Antarktis stationen noggrant spåras födelseplatsen för neutrino

22

Forskarna kunde spåra förflyttningar av svårfångade partiklar upp till hennes plats i Moderlandet, ljusstarka galaxer 4 miljarder ljusår. Detta är stora nyheter: gjorde detta för första gången i historien utforskning av rymden. Forskare har länge undrat över där energirika kosmiska partiklar som bombarderar Jorden med energi som är svårt att få tag på den mest kraftfulla partikelacceleratorer i världen. Och så, fysiker har identifierat källan av energi lätta partiklar som kallas neutriner. Intergalaktiskt resande kom från ljusstarka galaxer — blazar — i stjärnbilden Orion, sade forskare i en artikel publicerad 12 juli i tidskriften Science.

“Detta är oerhört spännande nyheter, säger astrofysikern Angela Olinto Universiteta av Chicago, som inte är relaterade till de senaste resultaten. “Detta är början av neutrinoastronomin”, som kommer att använda nästan massless partiklar för att avslöja hemligheter av den kosmiska quirks som blazers. Även om källor högenergetiska neutriner kan vara ett par, speciellt för identifiering av signaler beserah.

Detta resultat tyder också på att blazara släpper ut andra energi partiklar som kallas kosmisk strålning, som är född i takt med neutrino. Ursprunget av hög energi kosmisk strålning är dåligt förstås, och fortfarande “ingen har någonsin identifierat källan för deras födelse, säger astrofysikern Francis Halzen från University of Wisconsin-Madison, chef för IceCube neutrino Observatory i Antarktis, som har upptäckt att en partikel.

IceCube, som var byggt i en kubikkilometer is, använder tusentals av inbyggda sensorer för att mäta ljus som är född när neutriner krascha in i isen. 22 September 2017 registrerade IceCube neutrino med en energi på ca 300 biljoner elektron volt. (För jämförelse, protoner vid Large hadron Collider, lhc i Genève nå en energi på 6,5 biljoner elektron volt).

Spårning rörelse av en neutrino i motsatt riktning, forskare har minskat ner den del av himlen till stjärnbilden Orion. Sedan började astronomer och kikare runt om i världen började sopa plats av ljus, vilket kan tyda på källan till partiklarna. Kosmisk gamma-ray-teleskopet Fermi har upptäckt en blixt av gammastrålning som kom från blazar TXS 0506+056, ljusstark galax som föder ett stort svart hål som bildar en stråle av energiska partiklar mot Jorden. Olika teleskop har konstaterat utbrott av blazar i andra typer av ljus, inklusive röntgen och radiovågor.

Högenergetiska neutriner med en tydligt definierad riktning ingång — är en sällsynthet. IceCube har skickat ett totalt 10 rapporter om sådana upptäckter för ett och ett halvt år innan upptäckten av detta neutrino. För första gången forskarna har också turen att hitta en ljuskälla.

“För detta, i själva verket, och bygga IceCube — försök att se högenergetiska neutriner från dessa exotiska källor, säger neutrino fysiker Kate Solberg från Duke University, som inte var involverade i forskningen.

Början av neutrinoastronomin det ska vara: Antarktis stationen noggrant spåras födelseplatsen för neutrino
Ilya Hel