‘Bitcoin Maven’ Gevangen voor Multi-Miljoen Dollar Bitcoin-voor-Geld Witwassen Werking

29

Een visuele weergave van de digitale Cryptocurrency, Bitcoin met AMERIKAANSE Dollars op 07 December 2017 in Londen, Engeland.
Foto: Getty

Bitcoin heeft verloren de meeste van haar (waarschijnlijk opgeblazen) waarde in de laatste paar maanden, maar het heeft nog veel van waarde voor de agentschappen van de wetshandhaving op zoek naar financiële misdaden te straffen. De laatste cryptocurrency strafrechtelijke om het boek te krijgen op hun gegooid is “Bitcoin Maven,” een 50-jarige vrouw, die liep een bitcoin-voor-geld exchange werking.

Het Ministerie van Justitie kondigde Theresa Lynn werft tetley, een voormalig makelaar en vastgoed investeerder, werd veroordeeld tot 12 maanden en één dag in de federale gevangenis deze week voor het bedienen van een ongeautoriseerd geld zenden business en het witwassen van geld. Ze werd ook veroordeeld tot het verlies van 40 Bitcoin (gewaardeerd op ongeveer $250,000), $292,264 in cash en 25 gold bars verworven door haar illegale business.

Werft tetley ‘ s schema, gemarkeerd door Ars Technica, betrokken bieden aan mensen Bitcoin in ruil voor cash, die op het eerste gezicht waarschijnlijk niet klinkt als veel van een misdrijf. Maar werft tetley deed alles uit de boeken. Ze kan niet registreren van haar werking als een geld-services business en niet een soort van “anti-witwassen van geld mechanismen,” volgens het Ministerie van Justitie.

De meeste van de werft tetley ‘ s transacties werden voltooid in persoon, met contant geld beschikbaar voor de virtuele munt. Ze geadverteerd haar service via localbitcoins.com een site die faciliteert dergelijke uitwisselingen, waar ze gepost onder de naam “Bitcoin Maven.” Ze woonde tot het, ook Volgens het amerikaanse ministerie van justitie, verruilde ze de $6 en $9.5 miljoen in de loop van een aantal jaren.

Haar ondergang kwam toen ze begon onbewust begon te doen zaken met een undercover-agent van de Drug Enforcement Administration. Het agentschap begon af op haar in 2016, en sleepte haar mee voor bijna een jaar bouwden ze een zaak tegen haar.

Het plan om de werft tetley naar beneden inbegrepen de invoering van een tweede agent, die zich voordeed als de eerste agent ‘ s vriend, de uitvoering van een aantal grote transacties met de Bitcoin Maven. Volgens Ars Technica, op één punt van de nep-vriend op de hoogte werft tetley dat hij in het bezit van een groot aanbod van “coke, meth, en onkruid” dat was “gestolen” en was de verkoop van die stash voor de bitcoin werd hij de handel met haar. Werft tetley naar voren uit de transacties, hoe dan ook, op een gegeven moment weergegeven met $300,000 aan twee Trader Joe ‘ s boodschappentassen te maken van een handel met de undercover-agent.

“Het verstrekken van contant geld in enveloppen (en in de aanzienlijke bedragen die ze heeft), in coffeeshops en restaurants, is er geen manier om het gedrag van legitieme zakelijke, zeker wanneer het volume groter is dan de miljoenen,” officieren van justitie schreef in een veroordeling memorandum, per Ars Technica. “Iemand zoals verweerder—een ex-effectenmakelaar en real estate investor—was zeker niet bewust.”

Niet om haar te helpen geval was het feit dat de werft tetley was ook zaken doen met William James Farber, een man die geacht worden het hoofd van een van de grootste drug ringen op de nu-luiken voor de donkere web marketplace Alphabay. Ars Technica opgemerkt Farber werd gearresteerd vorig jaar en beschuldigd van samenzwering, het bezitten en het distribueren van gereguleerde stoffen.

Voor haar draaien als de Bitcoin Maven, werft tetley zal besteden 366 dagen achter de tralies in een federale gevangenis. Haar stash van bitcoin verzameld van de onderneming, die nu deel uitmaakt van de regering, is de moeite waard ongeveer $250.000, van woensdag avond—maar het zal de moeite waard $400,000, dan 75.000 dollar, dan 250.000 dollar tegen het einde van de week.

[Ars Technica]