ARM Tager Ned Stenalder Hjemmeside Angriber Open Source-Rival

46

Foto: Wikimedia

ARM, den utroligt succesfulde udvikler CPU-design, ser ud til at blive lidt nervøs for en open source-rival, som er ved at vinde trækkraft. I slutningen af juni, ARM lanceret en hjemmeside, der skitserer, hvorfor det er bedre end konkurrentens tilbud, og det hurtigt blæste op i sit ansigt. At indse, stedet var et dårligt udseende, ARM har nu taget det ned.

For de uindviede, ARM Holdings designs, forskellige arkitekturer og kerner, der er det licenser til store chip-producenter rundt omkring i verden. Dens tech kan findes i over 100 millioner chips fremstillet af store navne som Apple og Nvidia samt mange andre mindre kendte spillere i low-power markedet. Hvis ARM er Windows, kan du tænke på RISC-V som en tidlig Linux. Ligesom ARM, det er en arkitektur baseret på reduced instruction set computing (RISC), men det er gratis at bruge og åbent for alle at bidrage eller ændre. Mens ARM har eksisteret siden 1991, RISC-V-bare kom i gang i 2010, men det er at få en masse jord og ARM ‘ s ynkelige hjemmeside kan let ses som en legitimerende øjeblik for tech.

Stedet riscv-basics er nu offline, men en arkiveret version er stadig tilgængelig. Det opstiller fem grundlæggende punkter for, hvorfor nogen kan stadig overveje at betale ARM i stedet for at gå med gratis mulighed. Nogle af de spørgsmål, det rejser har gyldighed, men det er så lavt-oplysninger, at det er svært at give ARM meget kredit. I henhold til Registret, angrebet kampagne hurtigt bagslag, på trods af det faktum, at det knap nok en blip på mainstream-radaren.

Forskellige medlemmer af tech industrien og ansatte på ARM grædt fejl, siger ejendommen udgjorde stansning ned, og at det sender et anti-open-source-besked. Helt sikkert, Softbank-ejet selskab, som i sig selv er ikke særlig venligt at open source-udviklere, men det betyder ikke, at dens ansatte ikke kender den værdi et sådant fællesskab giver for hele industrien. Fra et forretningsmæssigt synspunkt, men stedet kunne opfattes som en ARM, der anerkender, at RISC-V er nu en legitim rival, der skal knuses.

Vi nåede ud til ARM for en kommentar om, hvorfor det offentliggjort den hjemmeside i første omgang, og hvad fik sin forskalling og fik følgende udtalelse:

“Vores intention at skabe en web-side til at tilbyde vigtige overvejelser omkring kommercielle RISC-V baserede produkter var at informere en livlig debat i branchen. Desværre, var resultatet noget anderledes, en side, der ikke var i overensstemmelse med Arm ‘ s samarbejdende kultur, så vi har taget det ned. Faktisk, mange af vores egne folk har også fortalt os, at de ikke kan lide det. En ting er at rydde op med det samme, er vi absolut ikke ønsker at give det indtryk, at vi blev den angribende open source, som vi er meget engagerede tilhængere af open source-fællesskaber inden for mange forskellige områder.”

Så langt som at sætte en diskussion i går, man kan sige, at stedet var en succes. Vi har nu en undskyldning for at diskutere Western Digital ‘s beslutning i December sidste år at bruge RISC-processor V arkitektur i dens produkter, kommer frem; vi kan diskutere Intel investere i en kommerciel RISC-V startup kaldet SiFive; vi kan diskutere NVIDIA hjælp af RISC-V i sin næste generation af GPU’ en microcontroller. Frem for alt, vi kan diskutere investorer at tage varsel af den øgede accept af open source-tech og dens mulige konsekvenser på forsyningskæder på tværs af branchen.

Registret gør et godt stykke arbejde for at kører ned spørgsmål med hver ARM individuelle krav om RISC-V på sin nu hedengangne hjemmeside, men den største takeaway er, at disse bullet punkter for det meste synes designet til at berolige aktionærerne om, at ARM ‘ s virksomhed stadig har et formål. Western Digital kan finde RISC-V igen for at være en perfekt passende løsning for controllerne i sin drev, men det betyder ikke, at Apple kommer til at gå væk fra ARM-baserede chips.

Stadig, RISC-V kunne udvikle sig til en lovlig konkurrent, og ARM ‘ s forsøg på at sprede tvivl om tech har kun bedt om tilhængere til at lancere websteder med mod-argumenter og til at føle en nyligt opmuntret følelse af formål. Hvordan gik det til, at arbejde for Microsoft ‘ s krig på Linux?

[Registrer]