Steam slutade stödja Windows XP och Vista 2019

40

Steam digital distribution service från Valve kommer att sluta med det Nya året stöd för operativsystemen Windows XP och Windows Vista. Detta anges i den officiella rapporten på Steam support.

Från och med den 1 januari 2019, Steam-klienten kommer inte att köra i dessa versioner av Windows. Som förklaras av utvecklarna för att kunna köra spel eller andra produkter som har köpts i Steam-användare kommer att behöva uppdatera sitt operativsystem till en senare version av Windows.

Det faktum att nya funktioner i Steam är att förlita sig på den inbäddade versionen av Google Chrome, vilket inte fungerar på äldre versioner av Windows. Dessutom, för framtida versioner kommer att kräva Ånga funktioner och uppdateringar som är endast tillgängliga i Windows 7 och uppåt.

Fram till slutet av 2018 Ånga kommer att arbeta och köra spel på Windows XP och Windows Vista, men andra funktioner i Steam kommer att vara något begränsad. Till exempel, en ny Ånga chat kommer att vara otillgänglig.