Sikkerhed rækken over EU ‘ s Galileo-projektet, som Storbritannien er lukket ude

48

Frygt over indvirkning på Brexit samtaler med de BRITISKE skatteydere, der allerede har bidraget £1 mia

Wed, 13 Jun 2018 17.01 BST

Sidst opdateret den Ons 13 Jun 2018 22.42 BST

The Ariane 5 rocket with a payload of four Galileo satellites lifts off from ESA’s European Spaceport in Kourou, French Guiana last year.

Ariane-5 raket med en nyttelast bestående af fire Galileo-satellitter, lifte ud fra ESA ‘ s Europæiske Rumhavn i Kourou, fransk Guyana sidste år.
Foto: S. Martin/AFP/Getty Images

En ny række over den BRITISKE engagement med Galileo-programmet, som landets skatteydere har allerede betalt £1 mia, truer med at forgifte Brexit forhandlinger efter EU ‘ lukke Storbritannien ud af projektet.

Et flertal af medlemsstaterne har vendt sig mod det forenede KONGERIGE, og stemte for at skubbe fremad på den næste runde af kontrakter for £8bn projekt, på trods af anmodninger om en forsinkelse for at give forhandlingerne om den Britiske indsats for at gøre fremskridt. BRITISKE virksomheder bliver blokeret fra at byde på kontrakter.

Galileo er et £8bn satellit-navigationssystem, der skal konkurrere med USA-kontrolleret global positioning system. Når det er fuldt operationelt i 2020 vil det give nøjagtige position, navigation og timing oplysninger, der bruges af regeringer, borgere, erhvervsliv og det militære.

Britiske selskaber har været centrale dens design og opbygning. Et teknisk dokument, der udleveres til EU ‘ s forhandlere i sidste måned advarede om, at en begrænsning UK deltagelse ville føre til forsinkelser på op til tre år og en ekstra betaling til EU på omkring 1 milliard euro. .

Resultatet bedt om en rasende reaktion fra den BRITISKE minister for videnskab, Sam Gyimah, der gentog påstanden om, at Storbritannien var villig til at “gå væk” fra projektet, at udvikle en rival satellit. STORBRITANNIEN blev slået af en “simpelt flertal” inden for de 28 medlemslande.

Gyimah sagde: “regeringen har været klar over, at vores præference er at bidrage fuldt ud til Galileo som en del af en dyb sikkerhed partnerskab med EU, og at forhandlingerne skal have lov til at køre deres kursus. Ved at tvinge gennem denne afstemning, mens undtagen de BRITISKE virksomheder fra aftaler på ubegrundede sikkerhedsmæssige grunde, som Europa-Kommissionen har sat dette i fare.

“Der er en mulighed på bordet, der ville være til gavn både UK og EU. Hvis der er ikke er godkendt af EU, vi er stolt og selvsikker, nation og vil være at se på alle alternativer.”

Den udvikling kom 24 timer efter at Eu-kommissionens embedsmænd sikret støtte fra de 27 medlemsstater for deres beslutning om at behandle danmark som alle andre ikke-EU-land, på trods bekymring blandt nogle i den høje hånd tilgang af sine embedsmænd om emnet.

Frankrig, STORBRITANNIEN ‘s nærmeste sikkerhed partner i EU, som er særlig ivrige for tæt samarbejde i fremtiden, bakket op Michel Barnier, EU’ s chefforhandler.

Kommissionens præsentation til medlemsstaterne, som blev offentliggjort onsdag, at afviste Britiske krav, som søger at gå ud over, hvad der er muligt for tredjelande.

Det dokument, der insisterede på, at EU ‘ s vejledende filosofi var, at et land kan trække sig tilbage fra unionen ikke kunne nyde de samme fordele, som en medlemsstat.

Stefaan de Rynck, en aide til Barnier, tweeted om deres publikationen: “Da @MichelBarnier sagde i en tale på 14 Maj, at” vi er nødt til at sætte samarbejdet på Galileo mellem EU og det forenede KONGERIGE på et nyt grundlag'”.

Den udvikling er tilbøjelige til at inficere bredere forhandlinger. Det forenede KONGERIGE har advaret af uoprettelig skade for sikkerhed og samarbejde bør EU og insistere på at blokere dens anmodninger om status på projektet svarer til, hvad der gælder i dag.

Endnu i denne uge, i kommissionens papir, hævder den BRITISKE søger en “change of nature” af programmet, dreje det i en international bestræber sig snarere end et rent EU.

Der ville være et tab af “strategiske autonomi” for den blok, hvis det gav måde at UK ‘ s opfordrer til, at der er lige adgang til design og udvikling af sikre military-grade-signal, som EU-kommissionen medhold.

Det blev endvidere aftalt, at den BRITISKE regering kunne i stedet blot have “observatør” på beslutninger vedrørende projektet. Sin plads industrien vil heller ikke være tilladt den samme adgang til kontrakter for sikkerhed elementer af satellit-system, som medlemsstaterne.

EU-diplomater var hurtige til at påpege, at kommissionen ikke blokerer for det BRITISKE militær fra adgang til Galileo ‘ s sikre signal, bare proprietær viden om sine koder, design og udvikling. I begrænsede tilfælde, BRITISKE virksomheder kan også fremstille modtagere for military-grade signal.

Men det lykkedes kommissionen at komme til enighed om, at STORBRITANNIEN ikke ville blive tilbudt en særlig status, en position, som Downing Street fordringer ville ikke være stærk nok for det til at sætte sin tro på den satellit, når dens militære var involveret i et konfliktområde.

En EU-diplomat siger til the Guardian, at den engelske presse havde prøvet “at skyde skylden på de franske, tyske, kommissionen, men det [er] bare det forenede position”.

EU-embedsmænd har tidligere foreslået, at der tilbyder den BRITISKE adgang til Galileo ‘ s sikre komponenter og udvikling vil give Downing Street magt til at skifte satellit-off.

En BRITISK regering kilde sagde: “Det forslag, kunne den BRITISKE ‘sluk systemet” er absurd fearmongering, som ignorerer den styrke af BRITISKE støtte til Europas sikkerhed, er vores fælles mål i Nato, og vores fælles interesser.

“Det indebærer, at de ønsker at behandle os som en fjendtlig stat, som er rent ud sagt latterligt. Selvfølgelig, hvis de virkelig er bekymret for, om det kunne vi nemt give garantier på dette punkt i forhold til vores adgang til.”

I sidste måned kansler, Philip Hammond, har advaret om, at STORBRITANNIEN vil “gå enegang”, hvis EU fastholdt deres position.

STORBRITANNIEN har også truet med at søge tilbage i sin fortid finansielle bidrag. Et sådant træk ville indebære en bredere inddragelse aftale ved at åbne op for den følsomme spørgsmål om landets £39bn skilsmisse regningen.