Kina til at Gøre RFID-Chips Obligatorisk i Biler, Så Regeringen Kan Spore Borgerne på Vej

45

Foto: Getty

Den Kinesiske regering, der i sin fortsatte stræben efter at skabe den dystopiske politistat drømt op i mange science fiction-fortælling, er efter sigende klar til en ny vehicle identification system, der vil være i stand til at overvåge bevægelse af borgere.

The Wall Street Journal rapporterede om det system, der vil begynde at rulle ud på 1. juli i år. Biler, der opererer i landet, vil blive pyntet med radio-frequency identification (RFID) chips, som regeringen vil bruge til at spore bilister i hele landet. Overholdelse vil være valgfrit for det første år, men bliver obligatorisk for nye køretøjer, begyndende i 2019.

Systemet vil mærke en betragtelig udvidelse af Kina er allerede en massiv overvågning stat, som regeringen synes opsat på at overvåge alle aspekter af borgernes liv. Landets retshåndhævende myndigheder har allerede byer fyldt med overvågningskameraer i både private og offentlige rum, og tidligere i dette år delte deres hensigt om at kombinere dem i en enkelt netværk, kaldet “Skarpe Øjne”, der vil blive knyttet til ansigtsgenkendelse teknologi og kunstig intelligens, som kan spore og overlevende individer.

Kina allerede bruger samme teknologi, primært med henblik på at gøre sine borgere for mindre overtrædelser. Lokale regeringer har pudset stor tv på offentlige steder for at vise ansigt jaywalkers og genere folk, der har ubetalt gæld. Politiet har også brugt facial anerkendelse til ID mistænkte kriminelle, herunder for eksempel, hvor de angiveligt blev i stand til at udvælge ansigtet af en eftersøgt mand ved en koncert for 50.000 mennesker.

Biler ville bare være endnu et datapunkt i den mere og mere detaljeret kort over borgerens adfærd, at regeringen kan skabe, men det er helt sikkert en stor en. Per Wall Street Journal, at Kina er verdens største bilmarked, sælge næsten 30 millioner køretøjer hvert år. Ved at kræve, at RFID-chips til at blive fastgjort til forruden af køretøjer, kan landet hurtigt at tilføje nye oplysninger om borgerne, som de nye, tracker-udstyrede biler, gøre deres måde onto veje.

RFID-chips i biler, der ikke er særligt nyt, de har heller ikke at være despotisk; de er almindeligt anvendt i kommercielle flåde køretøjer, og til automatisk betaling på betalingsveje i USA og andre steder. Kinesiske embedsmænd, der sværger systemet er beregnet til at forbedre den offentlige sikkerhed og mindske trængslen i trafikken, men masser af mennesker har deres tvivl, per WSJ:

“Det hele sker på baggrund af dette temmelig autoritære regering,” sagde Ben Grøn, en kollega på Harvard University ‘ s Berkman Klein Center for Internet and Society, der er forsker anvendelse af data og teknologi ved byen regeringer. “Det er virkelig svært at forestille sig, at den primære use case er ikke retshåndhævelse overvågning og andre former for social kontrol.”

“Det er lidt ligesom et andet redskab i værktøjskassen for masse-overvågning,” sagde Maya Wang, Kina-forsker ved Human Rights Watch, der studerer Kina ‘ s overvågning programmer. “At være i stand til at spore køretøjer, der ville helt sikkert tilføje væsentlige oplysninger til kæden af data punkter, som de allerede har.”

Systemet vil ikke give regeringen en op-til-den-anden placering af borgere, men det vil være i stand til at give Kinas Ministerium for Offentlig Sikkerhed med regelmæssige opdateringer som folk passere veje og stopper udstyret med læse-enheder. At oplysninger, som vil omfatte nummerpladen, bilens mærke, model og farve—vil blive overført til agenturet, som de kan bruge som de ønsker (læs: sporing af mennesker).

[Wall Street Journal]