Huawei benekter å bli låst ut av budgivning for å bidra til å bygge 5G-nettverket

36

Kinesisk selskap slår tilbake på rapporten vil det bli irettesatt av sikkerhetsmessige årsaker og sier også at det håper å unngå utenlandsk innflytelse registrer deg

Tor 14 Jun 2018 00.49 BST

Sist endret på Tor 14 Jun 2018 01.37 BST

Huawei logo

En Huawei-talsmann sa selskapet fortsatt var anmelde Australia er foreslått utenlandsk innblanding lovgivning.
Foto: Tyrone Siu/Reuters

Den Kinesiske telekommunikasjon selskapet Huawei har sagt det er fortsatt snakker til Turnbull regjeringen om å delta i den 5G trådløst nettverk og er kanskje ikke nødt til å registrere deg på det foreslåtte utenlandsk innflytelse åpenhet registrere deg.

Huawei Australske formann John Herren fortalte ABC torsdag at han ikke hadde blitt informert av en offentlig beslutning om å blokkere selskapets deltakelse i 5G-nettverket av sikkerhetsmessige årsaker, og han sa at hans ansatte ble “velkommen” i Canberra på torsdag.

Australia supplants Kina for å bygge undersjøisk kabel for salomonøyene

Les mer

Spørsmål om selskapet ville være nødvendig for å registrere seg som en del av Turnbull regjeringens foreslåtte aksjon mot utenlandsk innblanding, Herren sa han ville vente på den endelige lovgivning.

• Registrer deg for å motta hovedoppslag i Australia hver dag ved middagstid


Men han sa på dagens informasjon, “etter å ha gjort min due diligence”, registrering av Huawei kan ikke være nødvendig.

Herren var å svare på en rapport i den Australske Finansiell Gjennomgang at Huawei var “nesten sikkert” å bli låst ut av 5G bygge fordi nasjonale sikkerhetsmyndighetene fortsatt bekymret for om selskapet er linker til den Kinesiske regjeringen, og har anbefalt mot sin deltakelse.

Justisministeren, Christian Porter, gjorde ikke nekte rapporten på torsdag morgen, selv om han signaliserte prosessen var pågående. Han sa også Australske tjenestemenn var svært imøtekommende til nasjonale sikkerhetsinteresser.

“De fleste Nordmenn ville akseptere en logisk og sunn fornuft prosess som når du bygger kritisk infrastruktur, og særlig i den moderne tidsalder, telekommunikasjons-og IT-infrastruktur, så gjør du det på en måte som tar hensyn til nasjonal sikkerhet bekymringer,” Porter sa på torsdag.

Herren sa at han var overrasket over rapporten, og insisterte på at regjeringen ikke hadde kommunisert sikkerhet-relaterte bekymringer til selskapet. “Vi blir ønsket velkommen som vi fortsetter å snakke til regjeringen i en åpen måte”.

“Offentlige tjenestemenn har reist ingen reelle bekymringer annet enn å søke mer informasjon fra oss om hvordan 5G blir dannet”.

Huawei har allerede blitt utestengt fra å delta i utbyggingen av det nasjonale bredbåndsnettverk som Turnbull regjeringen musklene opp mot utenlandsk innflytelse. Regjeringen også ledet av et bud fra selskapet til å bygge en undersjøisk telekommunikasjon kabel for Solomon-Øyene, ved hjelp budsjett til å finansiere forslaget.

Med spenninger mellom Beijing og Canberra allerede forsterket av nylige hendelser, Huawei kan også potensielt være tvunget til utenlandsk innflytelse åpenhet registrere regjeringen er håp om å etablere som en del av sin nye rettsregler.

På torsdag, Malcolm Turnbull og Porter ble spurt om det Kinesiske selskapet ville være laget for å vises på registrer. Turnbull og Porter sa at det var en sak for selskapet.

Registrer deg for å motta toppen historier fra Guardian Australia hver morgen


“Til syvende og sist, det er et spørsmål for å bli spurt av selskapet selv og personer som arbeider for at selskapet,” Christian Porter sa.

Malcolm Turnbull enige: “Det er ganske enkelt å sikre at mennesker som er engasjert i aktiviteter som advokat referert til [i lovene], på vegne av en utenlandsk regjering, et utenlandsk politisk parti eller et selskap kontrollert av den ene eller den andre av dem, gjøre så transparent.

“Så det er en dose av sollys, som jeg tror du ville, skulle alle velkommen.

“Du kan lage dine egne vurderinger, men de vurderinger som Kristne er sagt, så om noen er omfattet av denne lovgivningen, er nødt til å være laget av folk som er opptatt.”

Det var mulighet for regjeringen til å tvinge et selskap eller individ til registeret gjennom et “varsel regime” utstedt av advokat-general ‘ s department.

Under kriteriene regjeringen har lagt frem, som har tverrpolitisk støtte, et selskap med en utenlandsk oppdragsgiver som eier mer enn 15% av den utstedte aksjekapitalen eller stemmene anses som knyttet til en fremmed makt.

Kina trassig etter nye AMERIKANSKE sikkerhets-forskrifter mål telekom bedrifter

Les mer

Lovgivningen også ber om en rektor har fullmakt til å oppnevne et minimum 20% av styret eller kan utøve kontroll over selskapet.

Huawei struktur kan utsette en gråsone. Den Australske arm av selskapet har en Australsk styret, men er eid av Kinesiske morselskapet, som er en ansatt-eide samarbeidsvillig

Selskapets grunnlegger, Ren Zhengfei, var ingeniør i People ‘ s Liberation Army og antas å eie i underkant av 1,5% av selskapets aksjer.

Arbeidskraft er Senatet som leder og skygge utenriksminister, Penny Wong, som sitter i komiteen som vurderer regjeringens utenlandsk innblanding lovgivning, fortalte Sky News tweaks fortsatt ble gjort til regningen.

Regjeringen håper å ha sin utenlandsk innblanding lovgivning foran stortinget, og gikk, før juli vinterferien.