Fyret FBI Officielle Opdager Tidligere Arbejdsgiver Suger på Gennemsigtighed

42

Tidligere FBI-Direktør Andrew McCabe pauser i løbet af et Senat Intelligence Udvalget høre på juni 7, 2017Photo: AP

Efter at være blevet fyret af attorney general i Marts, en tidligere top FBI officielle anmodet optegnelser fra bureauet citerer den føderale freedom of information loven. Men han var hurtig til at opdage, at agenturet han førte i en kort periode sidste år, ikke er virkelig, at i åbenhed eller retsstatsprincippet, efter at alle.

Andrew McCabe, som var den, der handler FBI-direktør efter fyringen af James Comey sidste år, har indgivet en retssag mod kontoret på tirsdag, efter at det mislykkedes at producere en masse af poster, der kræves under Freedom of Information Act (FOIA). FBI og justitsministeriet har vist sig mindre end samarbejdsvillig.

McCabe blev fyret af justitsminister Jeff Sessions i Marts efter at træde tilbage som FBI ‘ s vicedirektør i slutningen af januar. I April, justitsministeriet Inspector General ‘ s Office (OIG) konkluderede, at McCabe havde overtrådt agentur regler ved at tillade, at deres underordnede til at dele oplysninger om en igangværende FBI-probe med journalister.

Henvisning til en offentlig interesse undtagelse, McCabe har sagt, han tillod embedsmænd til at tale med journalister til at rette en falsk fortælling bliver rapporteret til at beskytte FBI ‘ s institutionelle omdømme. Han har afvist påstandene i OIG rapport, der hævder, at han blev misforstået, og senere påstået, at hans fyring var politisk motiveret.

I en klage indgivet tirsdag med DC byretten, McCabe kritiseret FBI over sin “fortsatte mønster og praksis for at overtræde den proaktive krav om oplysning om AKTINDSIGT og gældende regler.” McCabe har søgt adgang til en række dokumenter, som kan være relevante for hans egen fyring, såsom interne politikker for FBI-media interaktion, og argumenterede for, at nogle skulle have været lavet automatisk offentlig år siden.

Med hensyn til AKTINDSIGT, FBI er notorisk ikke-forskriftsmæssig. Ofte tager det absurde mængder af tid til at få adgang til FBI ‘ s registreringer, selv når videregivelsen er af offentlig interesse. Flere år at behandle berettigede, ikke-fritaget anmodninger er ikke ualmindeligt.

At en karriere FBI officielle 22 år havde lejlighed til at brokke sig om bureau ‘ s manglende åbenhed og respekt for AKTINDSIGT regler er uvurderlig—mindst, at næsten alle, som kæmpede for præsidiet for adgang til offentlige registre, på ethvert tidspunkt i løbet af den fortid flere årtier.

“Jeg er glad for, at Mr. McCabe er erkendelse af, hvor svært det er at få optegnelser fra FBI under FOIA,” sagde Adam Marshall, en advokat på Journalister Udvalget for pressefrihed. “Jeg håber, at han har en større forståelse for den utrættelige indsats af journalister, der står over for lignende vanskeligheder med at indsamle oplysninger til at informere offentligheden.”

“Jeg spekulerer på, hvor meget de FOIA processen vil forbedre,” Marshall “hvis offentligt ansatte var til at stole på det til at få de poster, de har brug for at gøre deres job.”

McCabe ‘ s førnævnte FOIA anmodninger søge adgang til en bred vifte af FBI-dokumenter, et flertal af dem uklassificeret manualer og politiske direktiver; FBI Manuelle Administrative Operationer og Procedurer; dens media relations-politik; og FBI Indenlandske Undersøgelser og Operationer Guide, til at navngive et par.

“Jeg er dybt identificere sig med Mr. McCabe’ s frustration og byde ham velkommen til familien med åbne arme,” FOIA advokat Dan Novack fortalte Gizmodo.

Især McCabe klage fremfører, at FBI har sit sædvanlige overtrådt FOIA er underafsnit (a)(2), som kræver, at føderale agenturer til løbende og proaktivt at videregive registreringer, der bør stilles til rådighed for offentligheden, endnu før nogen anmoder om at se dem.

Selv om det er tvivlsomt, om FBI tog sig i agt, føderale agenturer, der blev rådgivet af DOJ i 2009 til “systematisk efter oplysninger online på forhånd for enhver offentlig anmodning.” “At give mere information online reducerer behovet for individualiseret anmodninger og kan medvirke til at reducere eksisterende efterslæb,” department skrev.

“I lyset af den tvivl, der hersker åbenhed,” tidligere Præsident Barack Obama sagde engang, der beskriver, hvordan forvaltningsorganer bør henvende sig til udgivelsen af offentlige registre. At rådgivning, selvfølgelig, kører på kant med en meget ældre FBI ordsprog, der ligger forud McCabe ‘ s tid, der af en god mange år—”når du er i tvivl, på tværs af det ud.”

Og med at, Mr. McCabe, velkommen til modstand.