Comcast Biedt $65 Miljard in Cash om te Kopen van de Vos en de Schroef Disney

41

Foto: Getty

Als je hoopte te zien van al uw favoriete Marvel-personages onder één dak, we hebben slecht nieuws. Als u niet graag het idee van Disney eigenaar is van het hele Marvel-universum, goed, het kan altijd erger. Comcast steun van een dump truck van geld om de 21e Century Fox, dat voor de deur, besting Disney ‘ s vorige aanbieding tot het kopen van het bedrijf. En de fusie sluizen worden geopend.

Na een AMERIKAANSE Rechtbank de beslissing op dinsdag om een fusie tussen AT&T en Time-Warner om vooruit te gaan, werd algemeen verwacht dat Comcast zou naar voren te duwen met zijn eigen grootse plannen voor het kopen van de media landschap. Op woensdag, Comcast aangeboden voor $65 miljard in koude harde cash moet te nemen over 21st Century Fox. Disney eerder overeengekomen om te betalen $52.4 miljard euro voor het bedrijf van de media, en die was geheel in voorraad.

We hoeven alleen maar, zoals, zes cycli van dit spul voordat er slechts één bedrijf links. En is er al gespeculeerd dat Disney zal verhogen de bied-en uitschakelen een biedingsoorlog.

Samen met 21st Century Fox film-en televisie-eigenschappen, de winnende bieder zal het ook de meerderheid eigenaar van Hulu. Beide Disney en Comcast (via zijn eigendom van nbc universal) in het bezit 30 procent van de streaming service—21st Century Fox bezit nog 30 procent en Time-Warner eigenaar is van de laatste 10 procent. Ja, Hulu is een clusterfuck van conglomeraten.

Sinds AT&T ‘ s verticale fusie kreeg de all-clear van de rechtbanken, lijkt het onwaarschijnlijk dat Comcast bod zal worden uitgedaagd door een nieuw gekastijd Ministerie van Justitie. In 2011, toen Comcast besloten om samen te voegen met nbc universal, de FTC en ministerie van justitie opgelegde voorwaarden te beperken, de deal is schadelijk voor de concurrentie binnen de media-industrie. Maar het zal moeilijker zijn om aan te dringen op dat soort dingen uitgaande van AT&T is zeer vergelijkbaar deal kwam met no strings attached.

Wanneer de FCC ingetrokken netneutraliteit vorig jaar, de voorzitter, Ajit Pai betoogd dat bedrijven zoals Comcast niet investeren in breedband implementatie vanwege de onzekerheid veroorzaakt door regelgeving. Dat is bewezen volkomen onwaar. Maar het is zeker lijkt dat Comcast is socking veel geld, en nu dat netneutraliteit is officieel uit de boeken, het is het gebruik dat geld om het verbeteren van de netwerken en de Amerikaanse pers—of, euh, nogal, vreet Fox om een nog grotere media megacorp.

[Comcast]